I šta sad, Aleksandre Vučiću?

0
702

blair-gaddafi-700x473I šta sad, Aleksandre Vučiću?

Šta sad kada najobimnija istraga u istoriji britanskog parlamentarizma optužuje Tonija Blera za “kršenje međunarodnih i britanskih zakona, zloupotrebu državnog aparata i oružanih snaga, laži i obmane, kao i za prevaru parlamenta”.(1)

Šta sada kada Britanija pere ruke od tog krvavog lopova koga komentatori nazivaju „monstrumom prevare“ i kada nema dileme da će mu se suditi za ratne zločine, ako nikako drugačije a ono po tužbama porodica 179 bespotrebno ubijenih britanskih vojnika u njegovoj suludoj iračkoj avanturi.(2)

Šta sada?!

Izađi pred nas i opet nam kaži da je Bler naš prijatelj, da treba ostaviti prošlost iza sebe i da Srbija mora gledati u budućnost. Tvoju budućnost. Izađi i opet se srdačno rukuj s njim, kao onomad kad si ga doveo za svog savetnika, „vizionaru“!

Organizuj stalnu konferenciju za svoj tabloidni mulj i objasni kako čovek koji je vodio istragu, ser Džon Čilkot, nije u pravu i da Bler nije sakrivao planove od ministara svoje vlade, a poslanike u parlamentu bezočno lagao, da se nije demonski cerio u kameru dok je nestajalo preko sto hiljada Iračana i stvarana svetska teroristička hidra čiji kraci i danas odsecaju glave hiljadama nedužnih ljudi na ovoj planeti. Objasni Britancima, kao što si nama, kako je pogrešno gledati u prošlost i kako moraju stisnuti Bleru ruku radi budućnosti…

I šta sad, Vučiću Aleksandre?

Sada kada ser Čilkot na nekoliko mesta u svom izveštaju pominje Srbiju i Kosovo naglašavajući kako je invazija Iraka nastavak kampanje koju je Bler započeo u Srbiji, a britanska javnost sve glasnije traži da mu se sudi i za taj čin. Zašto ćutiš?

Jesi li čuo, ti koji sve saznaš pre drugih, da “Bler preko svoje medijske i političke mreže širi priče kako to (bombardovanje Srbije) više nije važno, jer on je, eto, čak i savetnik Vlade Srbije, što bi trebalo da znači da je bio u pravu za bombardovanje. Takav je, što bi rekli Amerikanci, njegov narativ, njegova poruka.”(3)

Da Vas podsetimo:  Skupo zaduživanje Srbije

Izađi i reci nam da nisi čuo za to, ti koji si nam ga doveo kao prijatelja i mudraca, upravo onda kada je bilo izvesno da su ga oni koji su ga stvorili pustili niz vodu i da će ser Čilkot ići do kraja. Ili, kaži da si čuo, ali da te to ne interesuje jer ti si, u paketu s njim, pobedio na izborima, a nisi Sloba pa da te smenjuju na ulici. Izađi i reci nam!

I ponovi nam ono o njegovom uticaju i tvom gledanju u budućnost, što si nam rekao, kada si mu stisnuo ruku pred kamerama, nakon što je račvasti jezik Zorane Mihajlović, namerno ili slučajno, vaše tajne kontakte bacio u lice srpske javnosti. Ponovi nam, nismo te dobro, onomad, razumeli Aleksandre Vučiću.

Izađi i opet nam kaži da si ruku Tonija Blera koja je prvo poprskana srpskom, pa onda iračkom krvlju, stisnuo radi budućnosti naše dece. I objasni to našim mučeničkim anđelima Milici Rakić i Marku Simiću, čije nas čiste, dečije, duše i Blerovim projektilima razneta tela gledaju sa visina Nebeske Srbije. Objasni im zašto budućnost tvog ili mog deteta podrazumeva da moramo gaziti njihove male grobove i drugovati sa njihovim ubicama. Objasni njima, jer ja to nikada neću razumeti, bezverni bezdušniče…!

I šta sad, Aleksandre Vučiću?

Hoće li tvoja Srbija i dalje ćutati o ulozi Tonija Blera u bombardovanju i komadanju SR Jugoslavije, hoćeš li tog ubicu o kome sopstveni narod i država govore kao o krvoloku svetskog ranga i dalje zvati prijateljem? Hoćeš li njegovo vreme i dalje plaćati 2.400 evra po minuti(4) i koristiti njegovu šemu deliveri junitija i operativce poput Alistera Kembela? Izađi i ponovi nam, prkosno i drsko, kako umeš, da su to vrhunski profesionalci koji nas ništa ne koštaju!

Da Vas podsetimo:  Beleške jednog penzionera: Gafovi odlazeće Vlade Srbije

Ali, i odgovori nam na pitanje koliko košta to da žrtva, u istrazi, proglašava svog krvnika za prijatelja i bliskog savetnika?

Ili, možda zaista misliš da niko ne poznaje mehanizme po kojima je, tvoj prijatelj, Toni Bler od silaska sa vlasti 2007. do danas zaradio preko 200 miliona funti držeći govore, deleći savete vladama kao što su tvoja i Ramina(5), posredujući u sumnjivim poslovima i prodajući državne tajne do kojih je došao kao premijer i kasnije uživajući zakonski status koji mu je davao položaj bivšeg premijera Britanije.

Ma, hajde Vučiću, niti si ti tako velik kako si umislio, niti je narod tako mali i dalek kako ti se čini. A ni u onakve izbore se ne uzdaj previše. Zar si već zaboravio ko te je, i kako, doveo na vlast, „vođo“?

I zato izađi i reci – šta sad? Aleksandre Vučiću, učeniče Tonija Blera…!!

Dragan Milasinovic

Dragan Milašinović

FSK

________________________________________

– http://www.standard.rs/svet/35108-%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BC%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B4-%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%BE%D0%BC
– Isto
– Isto
– http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/10/svet/462291/predavanje-tonija-blera-220000-evra-.html
– Edi Rama, premijer Albanije, kome je Bler takođe savetnik!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime