Ideje za ručak od ponedeljka do petka

1
1113

Ukoliko kuvate za dve osobe, od jednog pileta možete pripremiti 5 ručkova ili večera. Za početak važno je da znate dobro da isečete pile kako biste iskoristile sve njegove delove.

1 KOMENTAR

  1. Evo predlog za rucak Sredom i Petkom ili za one koji ne jedu meso.
    Za 4 osobe;
    1 kg krompira koji se oguli i nareze na priblizno jednake komadice. Ako su manji krompirici narezete na cetvrt a vece na osmine.
    Krompir saperete ocedite preko pospete so po ukusu, beli luk u prahu i malo ulja. Dobro izmesate, sipate u dublju tepsiju, potresete preko mlevenu alejevu papriku i pospricate sa vodom pa stavite u zagrejanu rernu da se pece oko 45 minuta na 200 stepeni.
    U medjuvremenu pripremite nordijsku salatu i to; operete nekoliko listova zelene salate isecete na manje komade, dodate 100 grama cery paradajza, 100 grama zrna grozdja, 1 tvrdu zelenu jabuku narezanu na kocke i pospricanu sokom limuna isto tako 1 tvrdu krusku narezanu na kocke, malo opranih listova rukole ko voli moze i koji cvet svezeg karfiola.
    Dobro sjedinite sastojke i salata je gotova, bez ulja, sirceta, soli ili polivki za salate.

    Za supu; Sargarepu 5 kom., pola manjeg batat krompira, 1/2 koren celera, 1 persun koren i list, 1 pastenjak i 1 glavicu crvenog luka skuvate u litar i po vode, na kraju ubacite 3 kocke od povrca za supu. Sve zajedno izmiksate, dodate 1 supenu kasiku kokosovog ulja potresete seckanim svezim ili suvim persunom i posluzite vruce.
    Jedan vrlo jednostavan ukusan i zdrav rucak.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime