Postoji li iskreni patriotizam u Srbiji?

6
1630

snfmila600Prenosimo mišljenje izvesnog Sime Radovanovića, koji se žestoko okomio na „Zavetnike“. Naravno, iza takvog teksta teško se može iole ozbiljnije stati, najpre zato jer je objavljen na sajtu Bobana Gajića, šefa nekakvog Srpskog narodnog fronta. Zapravo, pravi „gazda“ takvog SNF pokreta je Mila Alečković, jedan od najvećih „foliranata“, nekada u srpskoj dijaspori, a danas i na domaćoj političkoj sceni. Mila je po „inostranstvu“ osnivala nekakve „kongrese“ Srba, od Pariza do Pekinga. Naravno, u takvim „kongresima“ ona je bila jedini član. Onda je shvatila da će joj biti daleko profitabilnije ako se pridruži pokretima i strankama u Srbiji. S mnogima je ona koketirala, bila je čak i u Dverima, tragala je za mestom gde bi se mogla „uhlebiti“ i na kraju je to mesto, izgleda, pronašla u SNF-u Bobana Gajića.

Sima Radovanović, vidimo, optužuje i „Zavetnike“ da koriste „patriotsku žicu“ samo zarad vlastite promocije i koristi. Da li je to tako ili nije, nama prosečnim građanima Srbije teško je da znamo. Ni u šta više ne možemo biti sigurni. Mnogo smo političkih prevara doživeli u poslednjim decenijama, da bismo bilo kome mogli poverovati na reč. Ostaje nam jedino vreme u kome će se pokazati „ko je vera a ko je nevera“. Zasad, Zavetnicima se teško išta može zameriti i čini se da oni imaju veliku podršku naroda, a da li će takva podrška ubuduće rasti, pokazaće sledeći protesti koje će oni organizovati. Bila bi velika šteta da se ova (evidentna) narodna energija istroši u prazno.

Dušan Gosteljski

screenshot-bobangajic rs 2016-02-25 06-32-15
screenshot-bobangajic rs 2016-02-25 06-40-14

bobangajic.rs

6 KOMENTARA

 1. „Narode moj!…“ ovo me tako podseca na Ibija. Istini za volju, clanak ne pokazuje na osnovu cega se zakljucuje da je iza Gajicevog pamfleta Mila Aleckovic. Niti ovaj jedan klip ima dovoljno tezine da potvrdi teske kvalifikacije izrecene o njoj. Pa, posto nisam bio upoznat, malo sam procunjao netom. Ispostavlja se, tako je kako je, nasa dijaspora je puna nekog cudnog sveta i polusveta, ukljucujuci Milu, koji voli da prica o srbstvu i Srbiji, o ujedinjavanju i pomaganju, a nekako uspeva samo da smeta. Gajic ni sam ne krije da je ovaj (prilicno glup i providan) napad na Zavetnike zbog njihove kritike nekakvog „Saveza dijaspore“. Kakve veze Mila ima s tim, i koliko je ona iza Gajica, jos uvek mogu samo da nagadjam…

 2. Prvi deo teksta je sraman, bezobrazan. Drugi deo, ispod njega, ćirilicom – nepismen i demagoški. Na drsko pitanje, ima li iskrenog patriotizma u Srbiji, može se reći da ima autentičnog nezadovoljstva. Višedecinijsko siromaštvo i poniženja učinili su svoje.

  • Zašto bi bilo sramno (ili bezobrazno) govoriti o nečijem bezobrazluku. Čini se da Vama nije poznato šta je sve Mila Alečković radila ne bi li za sebe isposlovala nekakvu sitnu korist. Pitajte Simu Mraovića, Petra Milatovića Ostroškog, onog nesrećnog ministra Vukčevića i mnoge druge (da ih dalje ne nabrajam) koje je zloupotrebila, a neke i debelo ojadila.

   Još manje je jasno zašto bi pitanje u vezi sa „iskrenim patriotizmom“ bilo drsko? Pogotovo danas kada se razlika između patriotizma i poltronstva svela na najmanju moguću meru. Pogledajte samo SNS patriote juče (dok su bili SRS i na početku SNS), u kakve su se NATO marionete pretvorili danas.

   • Vama nije poznato šta je sve Mila radila za sitnu korist.“
    To mi stvarno nije poznato, ne pratim zbivanja na tom nivou, samo čitam njene tekstove, ne sve. Sorry.

    zašto bi pitanje u vezi sa “iskrenim patriotizmom” bilo drsko?“
    Zato što se nameće sumnja, KO PITA? S kojim pravom? To mi liči na davno skojevsko prozivanje o pravovernosti. Ne ljutite se. Pozdrav.

 3. Ko stoji iza ocena o Mili Alečković u uvodu ovog članka. Da li je to način da se oblati neka ličnost. Zašto taj nije potpisan ako je već članak objavljen. Ovakvo ponašanje Redakcije je neozbiljno i neprofesionalno.

  • Određeni tehnički propusti (greške) uvek su mogući. Nadamo se da shvatate da se slične stvari dešavaju i drugim redakcijama, ne samo u Srbiji, nego svuda u svetu. Otuda odbacujemo insinuacije o našoj neozbiljnosti i neprofesionalnosti, ali uvažavamo i cenimo Vaše ukazivanje na propust u vezi objavljivanja imena autora uvodnika.

   A da nema reči ni o kakvom blaćenju bilo koga, pa ni Mile Alečković (istina svakako ne može da se podvede pod „blaćenje“), možete jasno da vidite iz sledećeg video priloga:

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime