Ima li života nakon Vučića?

0
978
Aleksandar Vučić / Foto: printscreen ( nspm.rs )

Zašto je britanska mornarica na vrhuncu moći regrutovala samo mornare neplivače?

Veliko pitanje svih pitanja, koje muči najbolje naučnike ovog sveta je – ima li života van planete Zemlje? Šalju svemirske brodove i sonde na Mesec, Mars, pa i van naše galaksije, samo da bi dobili odgovor. Lako je njima, ali šta je sa životom u Srbiji? Da li će postojati Srbija nakon Vučića? Šta će nestati zajedno sa njim?

Znamo da je života bilo u Srbiji pre 2012, ali da li će ga biti i nakon #zlatnodoba? To je pitanje svih pitanja, koje sve više muči naprednjake i njhove glasače, kako se približava proleće sledeće godine i (bojkot) izbora. Neophodno im je da sačuvaju ovu vlast, kako bi ostale sve „vrednosti“ u kojima danas uživaju, i to samo zahvaljujući njihovom Aci. Ne verujete? Evo malog spiska, šta će sve nestati ako „izgubimo“ Vučića.

Stvarno, da li možete da zamislite državu Srbiju u kojoj ne postoji Vučić i njegova dvorsko-tajkunska elita? Prvo što će nestati zajedno sa Vučićem su njegovi visoko (ne)obrazovani kadrovi. Dok se Aca bude šetao centrom Budimpešte sa Gruevskim, hiljade njih će morati ponovo na fakultet (tačnije 1.054) a neki od njih će možda morati ponovo i u srednju školu. Da ne govorimo o onima kojima će jedina opcija biti večernja škola pri zavodima za izvršenje zatvorskih sankcija. Pa ko će nama sutra da vodi ministarstva, javna preduzeća, agencije? Kakvi će nam biti auto-putevi bez Babića i Zorane? Ko će da nas digitalizuje ako ne naša Ana? Kad ćemo stići u taj Šangaj bez Šarčevića i Malog? Zamislite samo taj haos. Strašno, strašno.

Da Vas podsetimo:  Generali, ostav! Izdali ste Šabac. Izdali ste narod.

A tek korupcija bez Vučića na vlasti. Ona je definitivno osuđena na propast. A Srbija bez korupcije, to je kao pljeskavica od deset ali bez sveže seckanog crnog luka. Ne, to nismo mi. Nestaće sav taj divan smrad i vonj koji je tako karakterističan za skoro svaki „dogovor“ u ovoj zemlji. Ko će se boriti za korupciju ako više nema nameštenih tendera, štelovanih ugovora, tajnih dogovora, precenjenih autoputeva ili izgubljenih ličnih karti? Ko će zalivati i negovati korupciju našu nasušnu, da preživi kao pravi brend Srbije? Da li treba da postanemo taj „truli“ zapad i živimo bez nje? Ne može to tako. Odaberite korupciju da Aca ostane i vlada doživotno.

Šta će biti sa jadnim penzionerima? Ko će da im umanjuje penzije ako njega nema? Ko će da im priča bajke? Deca su im otišla ili se spremaju da idu, i unučići zajedno sa njima. Jedina sreća i radost koja im je ostala u životu je njihov Aleksandar. Jedino on uvek misli na njih i priča sa njima svaki dan, svaki sat, sa svake televizije i svakog radija. A da lepo priča, priča. Nekada je bilo „tako je govorio Zaratustra“ a danas je „tako obećava Zlatousti“. Obećava redovno kuće od čokolade, prozore od marmelade i naravno, povećanje penzije. Za dve, najviše dve i po godine. U međuvremenu im podeli po par hiljada dinara pomoći, tu i tamo obilazak Srbije autobusima, uz flašicu vode i sendvič. Šta ćeš više od života.

Ko će da nam napravi nacionalne stadione širom Srbije ako Aca ode sa vlasti? Mislite na jadne huligane koji će morati trbuhom za kruhom da odu iz zemlje ako nemaju gde da divljaju. Ko će da bije novinare, građane i aktiviste? Sa kim da se druži Danilo ako mu svi drugari napuste Srbiju? Hoćete da predsedniku slomite srce?

Da Vas podsetimo:  ...Vi ste temelj i snaga našeg društva i naroda...

Šta će biti sa našim gradom kad ne bude više Ace na vlasti? Zamislite da naš gradonačelnik opet bude samo običan invalidski penzioner, koji igra šah u parkiću sa drugarima. Užas. A tek onaj predsednik jedne opštine što će morati da se iz udobne Škode opet vrati na traktor i prevoz drva za grejanje. Ljudi, imajte dušu, kakva drva da seče i prevozi, kad ih nema više. Propašće čovek. A samo što je diplomirao i naučio se na odelo.

Zato je tolika panika kod naprednih neplivača. Jer su bez Vučića samo vozači, keramičari, čitači vodomera, konobari, roštiljdžije, invalidski penzioneri. Izvan #zlatnodoba njihove kupljene diplome nemaju vrednost.

Nekada je britanska mornarica na vrhuncu svoje moći regrutovala samo mornare neplivače. Jer neplivači nisu imali drugi izbor nego da brane brod do zadnje kapi krvi. E baš zato danas mora dr Nešica da obezbedi novi mandat za #BudućnostSrbije, kao predsednik odbora za kontrolu izbora. Jedino bolje rešenje za taj posao bi možda bio Đuka, da namesti lepo izbore, baš kao ono izvlačenje LOTO-a posle “krečenja”.

Naučite da plivate. Da ne bi potonuli sa #BudućnostSrbije. Jer je sve #stvarizbora. Pa i #bojkot.

Danijel Dašić
Izvor: juznevesti.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime