Ispovest jednog monaha

5
6012

kumanica

U Mileševskoj Eparhiji sam od 2000 godine. Od Vladike Filareta sam stalno preživljavao neugodnosti. Uvek je vikao, bio nemilostiv prema meni, a sklon je spletkarenju, lažima, kune narod, za njega je narod stoka, uteruje strah monasima, zlostavlja i proganja Sveštenike, od naroda pozajmljuje pare, a ne vraća. Braći Savković – stolarima iz Prijepolja ostao je dužan mnogo hiljada evra – sami su mi pričali. Privatnom preduzetniku Novkoviću iz Prijepolja – isto tako i mnogim drugima.

Ne isplaćuje novčanu nadoknadu svim monasima – koju dobijamo od ministarstva vera.

Eparhija je postala stecilište homoseksualaca, biseksualaca, lezbejki i pedofila, i vračara.

Svima je jasno da je Vl. Filaret lažno svedočio u slučaju Vl. Pahomija, i svi koji treba da ga pozovu na odgovornost – ćute. Mnogi znaju da je homoseksualac a ćute.

Za starešine Manastira postavlja homoseksualce. U Eparhiji ima i monaha pijanica. U Manastiru Pljevlja kad sam bio, odnosio je sav novac od Manastirske Slave, što narod prilaže, a u pitanju su hiljade evra, jednom je iz Manastira uzeo 1.000 maraka (2000 god.). To je bio prihod od parohije. Novac mu je dat – spakovan u poslanicu o Božiću. Te godine u Manastiru smo odgajali tele. Po nalogu Vl. Filareta, došao je sveštenik Rajko Srdić i radnik Boro Divac, zaklali su tele a meso odneli.

Monaha Kiprijana premešta u sred jake zime iz Manastira Dubočica u Manastir Mažići gde nije bilo konaka, spava u hladnoj Crkvi, noge su mu promrzle, sada ide na operaciju nogu.

Staricu monahinju Gavrilu premešta iz Manastira Kumanice, gde je godinama radila, prala, čistila, kuvala za radnike, vodila domaćinstvo, čistila Crkvu, premešta je u Manastir Davidovicu, zbog anonimnog poziva jedne anonimne osobe, da je ogovarala jednog iskušenika.

Da Vas podsetimo:  Ispovest jednog novinara: Večni let Zorana Modlija i njegov uticaj na moj životni put

U Manastir Kumanicu dovodi jero-monaha Melentija, koji počinje da vrača narodu –proriče samo ružne stvari, premešta ga u drugi Manastir (Bistricu), tamo isto čini, narod dolazi, ostavlja pare, Vladiki daje deo novca, a narod vidi da je sve bila prevara.

U Manastir Kumanicu dolazi po blagoslovu Vl. Filareta – od Crkvenih organa okarakterisani pedofil jero-monah Ilarion. Doduše, sa njim nisam imao iskušenja, korektno se ponašao, ali je u jednom od izlazka iz Manastira, otišao u B. Baštu i u jednom parku vršio pedofilski obred pred decom – uhvatila ga je policija.

U Manastir Kumanicu Vl. Filaret dovodi mladog bisekcualca monaha Arsenija. Ispoljava želju da me seksualno zlostavlja, napija se i kaže: večeras će pasti žrtva, odgovorio sam mu: E, dok je na meni ova glava neće. Uzeo sam vile, i celu noć proveo u svojoj sobi sa vilama u slučaju da me napadne. Potom sam pozvao policajca Danila Fenića iz B. Polja. On mu je strogo zapretio, da ne sme da me dira, i te noći je pobegao iz Manastira.

U Manastir Kumanicu dovodi monahinju Anu. Ispoljava prema ženama lezbejske odnose. Premešta je u Manastir Svetog Ilije. Tamo dolazi iskušenica Milena iz B. Polja. Ana je tera da je mazi po celom telu, ona odbija i odlazi iz Manastira.

Bilo je iskušenika od kojih sam morao da se i nožem branim.

Iz Manastira Kumanice Vl. Filaret od 2001 god. pa do danas odnosi sav novac od Manastirske Slave, a u pitanju su na desetine hiljada evra. Novac uzima i van Slave. Vl. Filaret šalje bogoslova Milana, i preko njega odnosi iz Manastira 600 evra. Novac stavlja u najlonsku kesu i veže ga na desnu nogu, da bi nesmetano prešao preko graničnog prelaza.

Da Vas podsetimo:  Vunovlačar, Boško Jeremić

Dolazi Vl. Filaret jednom prilikom u Manastir Kumanicu sa dvoje mladih ljudi, krenuli na more. Kaže, daj im iz Manastirske kase 100 evra, dao sam.

U Manastiru Kumanici se nalazi kivot sa čudotvornim moštima Svetog Grigorija Kumaničkog. U njega narod prilaže zlatne predmete, prstenje, lančiće. Jednom prilikom me zove Vl. Filaret i kaže: Izvadi iz kivota dva najlepša prstena i pošalji – venčavao je nekoga pa im je dao. Slušam priče naroda, a narod zna gde je istina. Vozaču koji ga vozi kupuje džip – skupocen, ali ubrzo vozač ga slupa, kupljen od manastirskih para. Iz Manastira Kumanice isteruje devojku Milenu Varagić iz N. Varoši, koja je obolela od karcinoma, došla je da joj se čitaju molitve za ozdravljenje.

U Manastiru Banja desilo se veliko iskušenje. Sumnja se da je monah German seksualno zlostavljan, to se zataškalo,

Vladika ga unapredi u veći čin i da mu da bude Starešina manastira. Ali German je veliki plašljivac, boji se reči istine.

Imao je u Manastiru Davidovica Vl. Filaret monaha Iliju. Ilija ga se nije bojao. Rekao mu je na jednom bratskom sastanku pred monašstvom da je peder i da ima ćerku dobijenu sa jednom ženom dok je još bio jero-monah. Desilo se da ta žena sa ćerkom dođe u Manastir Kumanicu. Čuo sam svojim ušima kadje Vl. Filaret rekao: nebi bilo loše naći nekog da ga isprebija.

Znači – spreman je na sve.

Vl. Filaret je više puta optuživan za mnogo štošta, ali se uvek izvlačio, mnogi se pitaju dokle.

Ja sam sve ovo izložio, i rekao istinu, tako mi Bog pomogao. Ali ovo nisam rekao iz mržnje ili osvete, nedao Bog, nego pozivam one koji moraju i mogu da stanu na put ovakvom ponašanju Vl. Filareta, a njega pozivam da je zaista vreme da se pokaje za svoja nedela, i da počne da misli i na spasenje svoje duše.

Da Vas podsetimo:  Pomagali smo teroristima na Košarama, kad smo čuli grmljavinu srpskih tenkova...

Iz Manastira Kumanice, Grešni i nedostojni monah Nikolaj

Srbinaokup

5 KOMENTARA

  1. Свакога владику, кад стави митру на глави, удари га власт, помути му се мозак. Он више није нормалан , обичан човек него владика , кога се треба клонити свако ко је у његовој ѕависности, потчињености. Он се према потчињенима понаша, по примеру виѕантинаца, као прави деспот, јер је његова власт, али само над онима који од њега
    зависе, неограничена.Та неограниченост често , уствари увек застрани, као и неограниченост у свему и сасвим је нормално да код потчињених и немоћних увек изазива оправдана реаговања, у смислу вапај немоћника. Даклем, власт црквених моћника, владика, је увек неограничени и ни од кога контролисана и обуѕдива. Честа је појава да гњев потчињених доведе до трагедије моћника.

  2. Ove strasne optuzbe monaha Nikolaja SPC treba odmah da provjeri i na taj nacin da spreci sirenje sablazni u SRBskom Narodu. Sve pisane izjave monaha Nikolaja ne moraju da budu istinite, ali gde se suska nesto ima!

  3. sa verom u boga nadam se i verujem da ce bog suditi ko je vera a ko nevera, samo treba prastati a i prastanje ima svoje granice. bilo bi korisno da se prizovemo pameti i da se slozime ko je sve gresan u ovom tekstu nemogu da rasudjuje samo mogu da kazem IMA PASTIRA U NASOJ CKVI DA NEVODE RACUNA O SVOM STADU/ OKANIMO SE RASKOSA.

  4. Maa da mi je sve ovo moguce da se desava u svetinji? Zasto ovo ne objave mediji u Srbiji ?
    Ovo nije moguce. Ovo je strahota i grehota pred Gospodom !
    Tesko njima na sudu Bozijem. Ne mogu da verujem. Boze mili Boze ….

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime