Iste polazne tačke smo imali, sad smo ceo vek razlike

1
504

1 KOMENTAR

 1. Iste polazne tačke smo imali, sad smo ceo vek razlike.

  E pa vidis, nismo nikad imali iste polazne niti dodirne tacke, ni 1918, 1945, 1991 ni danas.
  Slovencima smo trebali da se amnestiraju kao i hrvati i mnogi drugi koji su 1914 stali u redove austrougarske vojske ubijajuci i unistavajuci sve srpsko.
  U drugom svetskom ratu je jako malo jednih i drugih bilo u partizanima, partizanima su se prikljucili uglavnom kad se videlo da treci rajh gubi kad je Italija kapitulirala.
  Na kraju drugog svetskog rata tada stvorena Jugoslavija stvarana u Jajcu bez Srba vec je bila podeljena u Republike a bez srpskih delegata sto znaci, nismo krenuli sa iste tacke, oni su nas zajedno sa titom po drugi put prevarili.
  Prvi put su nas prevarili 1918.
  Treci put 1945 nakon rata kad se pojavilo vise heroja i penzionera ucesnika NOB-ea nego sto je bilo partizana tokom 5 g. rata iako je ogroman broj partizana izginiuo.
  Nismo krenuli sa iste tacke niti imali iste sanse posto su nakon rata najprofitabilnije fabrike iz Srbije izmestene u Sloveniju i Hrvatsku i to preko 70 fabrika posto slovenci i hrvati pod vlascu austrougara nisu ni imali svoje fabrike.
  Uz fabrike tito je izmestio i dobar deo stanovnistva da radi u tim fabrikama, tako se mnogo kasnije pokazalo da se broj slovenaca i hrvata udvostucio a srpsko stanovnistvo se smanjivalo mada se i dobar deo dugih nacija asimilirao u slovnacku i hrvatsku populaciju.
  Od pocetka su imali veci standard neznam iz koji razloga njihove satnice su bile vece i logicno tako je i dan danas, a zahvaljujuci onoj zajednickoj polaznoj tacki sa koje se krenulo bez srpskog glasa i korpusa.
  Zaboravljas da oni nisu u EU zajednici ni priblizno koliko su stare clnice EU, nisu ni pola toliko koliko su bili u SFRJ.
  Zato bi sad da EU primi bar jos jednu drzavu da ne budu na tom EU repu, poput nedonosenceta.
  Nikada nismo imali iste zelje, puteve i sanse i vreme je da srpski narod shvati, evropski narodi ne traze partnere vec slugu. Slovenci i hrvati su naucili vekovima sluziti tim zapadnm gospodarima zato im to sada ne pada tsko.
  Nisu NATO i EU nasi prijatelji i saveznici a iskreno receno, nisu nam ni slovenci ni hrvati oni su braca sa albancima pa neka tako i ostane. Namecu se konstantno u Briselu kao neki eksperti za balkanske narode pa kad su toliki eksperti sto ne zadrzase samostalnost svojih drzava, potcali u zagrljaj starim gospodarima.
  Nije toliko bitno dali ides ka zapadu istoku ili jugu koliko je bitno dali si slobodan i srecan dali zivis u svojoj ili tudjoj zemlji, srpski mentalitet je drugaciji od njihovog, nismo mogli zajedno u uredjenoj i jakoj SFRJ zasto mislite da bi sad u raskalasenoj EU mogli svi ponovo biti bratski narodi?
  Tri puta su nas prevarili, samo su nas englezi, albanci, ameri i nemci prevarili vise puta od njih.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime