Ivan Miljanski: Neću da zaboravim

1
1494

NE MOGU TO DA MU ZABORAVIM, što mu je represijom i dobrom socijalom pošlo za rukom da od Srba, gospode po rođenju, jedinog državotvornog naroda u Jugoistočnoj Evropi napravi moralne apstinente, raskorenje propagatore autokolonijalizma, koji preko dve decenije pokušavaju da Vam imputiraju da ste Vi i niko drugi krivi za raspad Jugoslavije, agresiju na Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, pa i napad na sami sebe-Kosovo i Metohiju. Bežeći od poraza sopstvenog naroda jednoglasno ponavljaju da nemaju ništa sa Srbijom iz vremena Nedića, Broza i Miloševića, da su oni pripadnici neke druge Srbije? Koje druge? Europejske Srbije.

Za razliku od njih mene niko NE MOŽE KUPITI “dobrim životom”, pogotovo ako je to novac američkih poreskih obveznika, da bih zaboravio Jasenovac, Kosovski mit, da bih zaboravio pljačku komunista koji su otimali imovinu domaćinima, da bih zaboravio tradicionalni sistem vrednosti, da bih zaboravio Kneza Lazara, Obilića, Sinđelića, Karađorđa, cara Dušana, Sv. Savu, pravoslavlje, genocid u prvom. svetskom ratu, da bih prihvatio socijal-darvinizam kao najveći stepen laži, da bih prihvatio komunističku pljačku srpskih vekovnih teritorija, a u korist ostalih “bratskih” naroda, itd. NE MOŽE !!! Ne može Amerika odštampati toliko dolara, da ih pokloni Titu da bi me on podmitio da sve ovo zaboravim.

Džaba mu sve: besplatno školstvo, zdravstvo, bratstvo i jedinstvo, radnička prava, trinaesta plata, dobra socijala, godišnji odmori na moru i druge manipulacije kojima su nas komunisti podmićivali četrdeset godina Ujka Semovim parama. Neću da zaboravim da je Tito lično doneo dekret o zabrani povratka Srba na Kosmet nakon drugog svetskog rata, a njihove kuće dodelio albanskim fašistima protiv kojih su se ti Srbi borili. NE MOGU TO DA MU ZABORAVIM sve i da hoću.

Da Vas podsetimo:  Zašto Srbi neće da budu Srbi

Ne mogu da zaboravim da je lično Tito stavio metu na Beograd i ostale srpske gradove koje su saveznici bestijalno bombardovali u proleće i na Vaskrs 1944. godine. Neću da zaboravim da je bez ikakve potrebe mobilisao cvet srpske omladine ( Nemci bi se za par nedelja morali povući da ne bi bili u okruženju, pošto je Crvena armija nadirala s istoka) pretvarajući ih je u glinene golubove (23.000 stradalih srpskih mladića) na tom gubilištu srpske mladosti – Sremskom frontu.

Neću da zaboravim da je pripadnike JVuO izjednačio sa fašističkim satelitima ustašama. One koji su prvi u porobljenoj Evropi ustali protiv okupatora, te pod komandom potpukovnika Veselina Misite oslobodili Loznicu 31.08.1941.godine (koja je tako postala prvi oslobođen grad od Nemaca u Evropi) izjednačio je sa onima koji su prvi stali uz njega. Ne mogu to da mu oprostim. BOLE ME TE ŽRTVE !!!

Nema te socijalne pravde kojom me može kupiti da to zaboravim. Kao što Jevreji nikad ne zaboravljaju nacističke zločine, tako ni mi Srbi ne možemo zaboraviti komunističke zločine i aboliranje ustaških zločina pedesetih godina prošloga veka. Džaba sve, neću da zaboravim i oprostim !!!

Ivan Miljanski
www.vidovdan.org

1 KOMENTAR

  1. I ne treba da se zaboravi…..U to imene ne treba da se zaboravi sta su govorili lideri sada ujedinjeni u ne prirodnu koaliciju nove ujedinjene ,,opozicije,, na celu sa Djilasom i Jeremicem. Bas su gladni vlasti i ne moralni svi od reda jedan do drugog, a zele da brane i izgrade Srbiju. Tesko nama.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime