Ivanović bio smetnja za ostvarenje projekta „Velike Albanije“

5
2742
Anja Filimonova /Foto: novosti

Na severu Pokrajine počinju unutarsrpski sukobi. Ako su Srbi bili jedinstveni do Briselskog sporazuma, sada su pocepani. Pocepani po liniji: da li slede Vučića i da li su eksponenti SNS Aleksandra Vučića. Takav eksponent je tzv. Srpska lista, koja učestvuje u „kosovskom parlamentu“, ona je podržala izbor Ramuša Haradinaja za premijera „Kosova“, rekla je Anja Filimonova

Doskorašnji glavni urednik Fonda strateške kulture na srpskom jeziku Anja Filimonova prokomentarisala je za TV kanal „Rusija 24“ ubistvo Olivera Ivanovića.

Kako ovaj zločin utiče na balkanski problem u Evropi i kako će se odraziti na samu Srbiju, pitaćemo politikologa-balkanistu, Anju Filimonovu. Ona je sa nama na direktnoj vezi posredstvom Skajpa. Anja Igorevna, dobro veče! Jasno je, zločin je potresan. Ali Srbija pokazuje, i to ne prvi put, svoju lojalnost, ponekad čak i na svoju štetu, prema Evropi, Evropskoj uniji. Šta će biti ovog puta? Hoće li protestovati ili će se utišati?

Svakako. Čak i takav potresan događaj, čak i ubistvo tako poznatog srpskog političara, pre svega Srbina, potom, izuzetno inteligentnog čoveka i iskusnog političara, nezavisno od svega toga i ovo ubistvo će biti nerasvetljeno. Uverena sam da izvršioci i ovog puta neće biti nađeni, pošto se, nema sumnje, radi o profesionalcima. Pet metaka u kičmu, jedan za svaki slučaj u glavu, spaljeni automobil, kako bi se uništili DNK tragovi, sve ukazuje na to da je to delo profesionalca. Nažalost, ni naručioci, najverovatnije neće biti pronađeni. Kao što nisu bila u dovoljnoj meri istražena slična ubistva. Na kraju krajeva, čak i u vezi sa ubistvom premijera Zorana Đinđića ostalo je još mnogo nerazjašnjenih pitanja. Za nas su mnogo važniji motivi. A motivi su u tome što je Oliver Ivanović bio prepreka na putu ostvarenja globalističkog projekta „Velike Albanije“. Bio je prepreka onoliko koliko je mogao, shodno snazi kojom je raspolagao, kao i shodno tome kako je razumeo suprotstavljanje (pošto je, ipak, dva puta bio poslanik „kosovskog parlamenta“). Ipak, on je imao principe i granice, preko kojih nikada ne bi prešao. Zato je bio prepreka.

Da Vas podsetimo:  Kad će Vučić početi da nosi masku i zašto nikad

Anja Igorevna, molim Vas, pojasnite nam da li postoji razlika u percepciji ovog zločina od strane srpske elite, koja ipak kontaktira sa EU, na dnevnom redu je tema evrointegracija, i srpskog društva.

Stvar je složena. Pošto je posle zaključenja Briselskog sporazuma na teritoriji srpske Pokrajine nastao haos. Pre svega je potrebno razumeti, šta je to Briselski sporazum i ko ga je zaključio. Sporazum je zaključio aktuelni režim Aleksandra Vučića. Suština Briselskog sporazuma je ukidanje svih državnih organa Republike Srbije na teritoriji celokupne Pokrajine Kosovo i Metohija, uključujući sever Pokrajine, naseljen u ogromnoj većini Srbima. To znači da na Kosovu i Metohiji više nema sudova, policije, organa civilne zaštite Srbije, ustanovljena je državna granica između Srbije i tzv. Republike Kosovo. Sve. Celokupna teritorija Pokrajine je u potpunosti predata diverzantima, teroristima, trgovcima organima, jednom rečju devijantnoj tvorevini pod nazivom „Republika Kosovo“. Naravno, Kosovo je Srbija u malom. I to stanje haosa, koje je zahvatilo sever Pokrajine, odražava se i u samoj Srbiji. Zanimljivo je da se politička elita Srbije sama ograđuje od ovog ubistva. Zanimljivo je što u prvom redu srpski predsednik, Aleksandar Vučić, pokušava da se ogradi od ovog ubistva. I, zašto? Zato što na severu Pokrajine počinju unutarsrpski sukobi. Ako su Srbi bili jedinstveni do Briselskog sporazuma, sada su pocepani. Pocepani po liniji: da li slede Vučića i da li su eksponenti SNS Aleksandra Vučića. Takav eksponent je tzv. Srpska lista, koja učestvuje u „kosovskom parlamentu“, ona je podržala izbor Ramuša Haradinaja za premijera „Kosova“.

To znači da Srbi više nisu jedinstveni.

Razdor među njima je strašan. Mi možemo da razumemo, donekle, i jedne i druge. Jer se radi o tome kako na toj teritoriji prosto preživeti, gde vlada bezakonje, gde više ne postoji država Srbija.

Da Vas podsetimo:  Obraćanje RIMSKOG PAPE SRBIMA, baš na veliki katolički svetac posvećen mrtvima

Bez obzira na Ivanovića, kosovskim Srbima će biti teško da prežive, hvala.

Anja Filimonova

stanjestvari.com / Novosti

Preveo: Zoran Čvorović

5 KOMENTARA

  1. Сви говоре о пројекту „велике Албаније“, али то је само део основног пројекта, пројекта мале, што мање, по могућству непостојеће Србије, тј. српске државе. Погледајмо тзв. Хрватску (Крајину), Босну, Црну Гору, Македонију, саму Србију… Космет и „велика Албанија“ су само наставак свега тога. Дакле, уместо што користимо „пројект велике Албаније“, што сужава фокус на Шиптаре и погрешно имплицира да је она сама себи сврха, зовимо то правим, пуним именом и презименом: пројект мале, још мање, непостојеће Србије…

    • da ali pođimo od 1945,kada je počelo rastakanje srbiji,od prve zabrane 1962 kada je srbima sa kosova izbeglim za vreme rata od arnauta da se vrate svojoj kući.taj zakon je važio do dolaska đinđića za predsednika vlada kada ga je on ukinuo.tako da se rastakanje odvija do danas,a ovi sada treba da stave konačni potpis.tako da se srbi povlače i sa ono malo teritorije na kosovu,a povući će se totalno posle ubistva ivanovića,jer je beograd doveo na vlast ove koji su ovo i odradili.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime