Izdaja nacionalnih interesa

0
861

Zaključci sa 7. sednice Skupštine AP KiM

1. Potpisivanjem sporazuma o predaji elektroenergetskog i telekomunikacionog sistema R. Srbije, kao i sporazuma o posebnom međunarodnom broju za Kosovo i Metohiju, Vlada Aleksandra Vučića je abdicirala u korist nezavisne države Kosovo, i na taj način izdala nacionalne i državne interese.

brisel-pregovori(3)2. Postignuti sporazum o Asocijaciji-Zajednici srpskih opština, koja će se formrati po Ustavu i zakonima nezavisne države Kosovo je istorijska pravara srpskog naroda bez obzira gde živi. Naime, režim Aleksandra Vučića uz podršku albanskih političkih predstavnika, koji su navodno nezadovoljni postignutim sporazumom, pokušava da poraz proglasi pobedom i odgovornost za predaju KiM prebaci na Srbe koji žive na KiM da bi se što bezbolnije integrisali u nezavisnu državu Kosovo.

3. Ukidanjem institucija R. Srbije, koje su sve ovo vreme bile jedina garancija ostanka i opstanka srpskog naroda na KiM, aktuelna vlast ukida državu Srbiju i direktno učestvuje u stvaranju nezavisne države Kosovo.

4. Medijskim spinovanjem i preko lokalnih političkih predstavnika bliskih režimu, Vlada Aleksandra Vučića svakodnevno obmanjuje javnost da se navodno bori za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu R. Srbije, ali da za takvu politiku imaju malo saveznika u međunarodnoj zajednici. Da cinizam i ironija budu još veći, predstavnici te iste Vlade su potpisali Briselski sporazum, kojim su se između ostalog obavezali da neće sprečavati Kosovo za članstvo u međunarodnim organizacijama, a sada navodno vode diplomatsku borbu da Kosovo ne postane član UNESKO.

briselski-sporazum5. Poslanici i rukovodstvo Skupštine AP KiM, sa žaljenjem konstatuju da je odnos Srpske pravoslavne crkve prema zbivanjima na KiM krajnje pasivan, pa iz tog razloga pozivamo Patrijarha srpskog i sveštenstvo da se javno suprotstave otimanju srpske kulturne baštine na KiM.

6. Zbog različitog tumačenja postignutih briselskih sporazuma od strane predstavnika Vlade R. Srbije i predstavnika Vlade tzv. R. Kosovo, zahtevamo da se svi sporazumi sa potpisima javno objave i na taj način otklone sve nejasnoće i nesporazumi.

Da Vas podsetimo:  Vučićevi napadi na Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića

7. Od predsednice Narodne Skupštine R. Srbije zahtevamo da odmah i bez odlaganja raspiše lokalne izbore za četiri opštine na severu KiM, u kojima funkcionišu privremeni organi mimo svih zakonskih propisa. U protivnom rukovodstvo Skupštine AP KiM iznaći će zakonski osnov da raspiše lokalne i pokrajinske izbore po zakonima R. Srbije.

8. Podržavamo bivše pripadnike MUP R. Srbije u ostvarenju ustavnih i zakonskih prava, kojima je radni odnos prestao na krajnje nezakonit način uz prevare, laži i obmane od strane aktuelne vlasti.

9. Pozivamo aktuelnu vlast na poštovanje osnovnih načela Ustava R. Srbije, važećih zakonskih propisa, Rezolucije 1244 SB UN, Odluka Ustavnog suda donetih po pitanju postignutih briselskih sporazuma i slobodno izražene volje građana na Referendumu 2012. godine i da odustane od dalje implementacije Briselskog sporazuma, koji predstavlja ozbiljnu pretnju teritorijalnom integritetu i očuvanju Srbije i njene državnosti na teritoriji AP KiM.

Kosovska Mitrovica                                                                    PREDSEDNIK SKUPŠTINE

30.09.2015.                                                                                          Slavko Stevanović

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime