Izdaja: Skup privrednika Srbije na KiM

0
616

PrivredniciSkup privrednika centralne Srbije sa privrednicima sa Kosova i Metohije, koji funkcionišu kao izdvojeni sistem šiptarskih separatista, uvertira je za krunisanje izdaje ove pokrajine.

Ovo ocenjuje Patriotski blok KiM u svom saopštenju za javnost koje prenosimo u celosti.

Susret predsednika privrednih komora Srbije Čadeža i samoproglašene republike Kosovo Grdžalijua kao i ministara za privredni razvoj Sertića i Stavilecua u Beogradu je samo uvertira koja treba da utaba put za sklapanje međudržavnog sporazuma o normalizaciji odnosa između Srbije i separatističke tvorevine zvane republika Kosovo.

Ovaj skup je održan pod pokroviteljstvom britanske ambasade i, pretpostavlja se, Tonija Blera savetnika predsednika Vlade Aleksandra Vučića. Šlag na torti predstavlja prisustvo ovom sastanku direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića koji utire put nezavisnom Kosovu a sve pod maskom boljeg života Srba u južnoj srpskoj pokrajini.

Zdrava logika inače kaže, a iskustvo tokom svih ovih vekova potvrđuje, da život Srba u paradržavnoj tvorevini zvanoj republika Kosovo nastaloj na temelju nasilja, pogroma i egzodusa Srba, ne može biti dobar. Srbi su bili izloženi stradanju kada su živeli i u autonomnoj pokrajini u okviru Republike Srbije pre i posle 1989. godine pa nije teško prognozirati njihovu sudbinu u nezavisnom Kosovu. Uostalom brojni napadi na Srbe koji se dešavaju ovih dana jasan su dokaz ove tvrdnje.

Marko Čadež i Safet Grdžaliju su zajedno kao predsednici privrednih komora dve posebne države bili gosti u Briselu pre mesec dana, gde su dobili puno pohvala od strane tamošnje administracije iz razloga što reklamiraju nezavisno Kosovo. Interesantno je da su tokom prekjučerašnjeg beogradskog susreta potpisani brojni sporazumi i trgovačke olakšice kako akteri kažu, gde na zvaničnim dokumentima stoji republika Kosova sa svim atributima državnosti. Od kada to država Srbija sa delom svoje teritorije potpisuje bilateralne sporazume osim ako ta teritorija nije posebna dražava. Očito je da Vlada Aleksandra Vučića zavodi narod za Goleš planinu, kako narodna pesma kaže, prodajući im rog za sveću i na mala vrata učestvuje u stvaranju još jedne albanske države na Balkanu.

Da Vas podsetimo:  Za ustaški konc-logor Slana na Pagu i danas se ne smije znati, a policija brani pristup istražiteljima zločina

Što se trgovine između Kosova i Srbije tiče, ona nije prestajala ni za vreme ratne 1999. godine pa ni kasnije, i za to nisu bili potrebni nikakvi međusobni sporazumi i trgovačke olakšice koje su suprotne važećem Ustavu i zakonima Republike Srbije.

privredne-komore
Marko Čadež i Safet Grdžaliju, privrednici na nesreći Srba sa KiM

Ako privredna komora Srbije želi da se bavi privredom u južnoj srpskoj pokrajini ona treba pre svega da spreči privatizaciju brojnih kompanija uzurpiranih od strane separatističikih vlasti a koje je država Srbija izgradila. Privredna komora Srbije treba da se bavi i gubitkom 50.000 radnih mesta na teritoriji južne srpske pokrajini koja su oteta od Srba kao i uzurpacijom na stotine hiljada hektara plodnih njiva i pašnjaka koje secesionistička tvorevina otima i od srpskih kompanija i od pojedinaca srpske nacionalnosti.

Prosto je neverovatno kako Vlada predsednika Aleksandra Vučića gazi Ustav Republike Srbije nad kojim je položila zakletvu i ne sprovodi odluke Ustavnog suda Srbije o poništavanju sporazuma o administrativnim prelazima, ličnim dokumentima, katastarskim posedima, diplomama sklopljenih između Srbije i samoproglašene republike Kosovo.

Premijer se inače hvali da je bio jedan od najboljih studenata Pravnog fakulteta u Beogradu pa se postavlja pitanje koliko sam poštuje diplomu svog fakulteta. U praksi to bi izledalo kao kada bi lekari koji su položili hipokratovu zakletvu umesto leka prepisivali otrov.

Patriotski blok KiM
Kosovska Mitrovica 23.12.20015.

kmnovine.com

www.kmnovine.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime