Izdaje, krađe, podmetanja…

1
999

Vekovima se ponavlja da je Srbin spreman uvek da izda Srbina. Razlog za to može da bude lična korist, a još gore je kada je motiv nanošenje štete onom drugom čime se počinilac izdaje duševno hrani. Podla dela: izdaje, krađe, podmetanja, lažna svedočenja, čak i ubistva događala su se među onima blisko povezanim krvnom vezom, čak i među kumovima.

sava-i-bin-zajedOd Miloša Obrenovića Srbija nije imala mudrog vladara. On je za male ustupke srpskom narodu ljubio papuče turskom sultanu. Za vreme Miloševića je bilo: „Srbija se saginjati neće!“. Ne samo da smo se saginjali, bili smo na kolenima, a sada puzimo kao beskičmenjaci da bismo se dodvorili evropskim i svetskim vladarima.

Nedavno je pokazano još jednom da je kod Srba sve na prodaju. U selu Dojeviće kod Novog Pazara školi koja je nosila naziv „Rastko Nemanjić Sava“ promenjen je naziv u „Kalifa bin Zajed al Nahjan“ jer je to pravo šeik stekao uloživši šaku dolara za njeno renoviranje. Tu promenu je odobrio srpski državni vrh.

Zar Srbima baš ništa nije sveto, čak ni najveći srpski svetitelj i prosvetitelj? Mogli su da promene naziv bilo koje škole koja nosi ime bilo kog drugog, ali nikako nisu smeli da diraju u najčasnije i najsvetije ime koje je Srbija ikad imala. Narod ni na ovo nije reagovao. Srbija se duhovno sunovratila u bezdan. Srbijo, neka ti je na zdravlje i spasenje! Za ovakvo sagrešenije nema oproštenije.

Čitalac „Korena“

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime