Iznurivanje Srbije: beg u savetnike, agente ili migrante

14
1727
Foto: skrinšot Youtube

Porodica Nuri je dobila državljanstvo Srbije. Dobili su srpski pasoš. Dečak Farhad Nuri, vele, novi je „Pikaso“, talentovan je mladi umetnik, slikar, do juče avganistanski, a od danas srpski. I šta sad? Treba li da smo srećni zbog ovakve „humanosti“? Prvo pitanje, koje nam se ovde nameće, jeste, otkud ova avganistanska porodica u Srbiji? Po kom osnovu su ovde stigli? Čuli su da se sav islamski svet, od Indonezije do Bliskog istoka i Roga Afrike, pokrenuo u potrazi za boljim životom. pa i oni odlučili da potraže sreću. I eto, posrećilo im se – odomaćili su se u Srbiji.

E sad, naravno, tu je jedna sentimentalna priča o dečaku, koji ima nesvakidašnji slikarski talenat. Da ne ulazimo u to, da bi se u Srbiji, sigurno, moglo naći na desetine, možda i stotine malih „Pikasa“, ali nikome ovde ne pada na pamet da ih traži. Jednostavnije je, valjda, da „ukrademo“ jednog „genijalnog“ klinca Avganisatanca, zajedno sa tatom, mamom, bližom i daljom familijom. Ipak, zar ne bi bilo daleko korektnije i humanije da se porodica Nuri deportuje nazad u Avganistan, te da oni tamo produže da obogaćuju svoju (avganistansku) kulturu? Srbija nije Francuska, Beograd nije Pariz, pa je više nego sigurno da na ovom prostoru neće biti kulturnog buma, niti centra bilo kakve umetnosti, a ponajmanje svetske. Otuda, ako je mali Nuri uistinu nadaren kako se tvrdi, tada je veliki greh da on ostane u Srbiji, jer će tu njegov talenat zasigurno propasti.

A naspram islamskih migranata, kojima sada Vlada Srbije pronalazi „topli dom“ i daje kredite za započinjanje „samostalnog biznisa“, nalaze se srpske izbeglice – na desetine hiljada – koji još uvek nemaju krov nad glavom. To su oni srpski nesrećnici koji su izgnani iz Republike Srpske Krajine, iz Hrvatske, BiH, sa Kosmeta i kojima srpska država nije pritekla u pomoć bezmalo četvrt veka. Nekoliko hiljada tih mučenika decenijama žive u Srbiji bez prava da čak dobiju ličnu kartu. Eto, Srbin se odseli u neku zapadnu zemlju i nakon pet-šest godina stekne tamo državljanstvo i dobije pasoš te države, a ovde Srbin (usred Srbije) ne može za dvadeset i pet godina boravka da dobije ni ličnu kartu.

Da Vas podsetimo:  Vaše pravo da znate sve!

***

Nemar vlasti prema svom narodu, Srbima koji su proterani sa svojih ognjišta sa prostora bivših jugoslovenskih republika, prosto je neshvatljiv za normalan ljudski um. Takav odnos prema sunarodnicima bez obzira odakle su došli u Srbiju, ne može se objasniti drugačije sem autošovinizmom, mržnjom prema samom sebi ili, možda, mazohizmom koji se razvio do neslućenih razmera. Zašto je to tako, teško je reći. Neki tvrde, razlog ovakve mržnje prema svom socijalnom i kulturnom nasleđu, rođaštvu, prema svojoj braći, nastao je kao posledica velikog srpskog stradanja u dva balkanska rata, dva velika svetska i još jednog „bratoubilačkog“ – samo u prošlom veku. Naime, relativno, u odnosu na broj stanovnika, Srbi su izgubili ubedljivo najviše svoje životne mase, esencije; ginuli su, uglavnom, mladi ljudi, odnosno, najhrabriji i navitalniji deo srpske žive sile. Ostalo je ono najslabije i najneotpornije, a slab čovek (u moralnom i fizičkom smislu), kao po pravilu, vremenom postaje autodestruktivan; počinje da mrzi ono što jeste (nejako i kilavo biće u sebi)  i da obožava ono što nije (moćni i bogati stranac kojem se klanja i divi).

Naravno, gornja „definicija“ je grubo viđenje stvarnosti, u kojoj možda ima nekakve istine. Ili, da za sve okrivimo vakcine, aluminijum i druge „vremenske“ materije koji se bacaju iz oblaka, osiromašeni uranijum, otrovna hemijska jedinjenja nastala nakon bombardovanja Srbije, meso stoke hranjene hormonima, GMO? Svakako da nije isključeno da se putem vizuelnih medija pacifikuju mase i da se ispiranje mozga vrši neprestano i svakodnevno. Ne zaboravimo rijaliti programe i neprekidno bombardovanje naroda „viškom“ informacija. To jeste, ako se ljudski um zatrpa ogromnim brojem svakojakih vesti, pogotovo onih oprečnih jednih drugima, on se s takvim teretom teško može izboriti, a kritičko mišljenje je tu krajnje neproduktivno, jer se nalazi u neraskidivim okovima rekurentne sumnje.

Da Vas podsetimo:  Politika podele i naseljavanja Srbije migrantima vodi u građanski rat i nestajanje

***

Seća li se iko danas, na primer, čuvene Kancelarije za brze odgovore, koja je planirana još za vreme demokrata (B. Tadić), a koju su (samo na jeziku, naravno) iznova „oživeli“ naprednjaci Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića? Pretpostavka je, da veoma mali broj ljudi danas uopšte zna bilo šta o takvoj „brzoj kancelariji“, iako ona zvanično, od 2014. godine postoji pri Ministarstvu za rad i socijalnu politiku. Slične kancelarije otvarane su širom Srbije, a jedinu korist do danas od njih videli su SNS kadrovi, koji su tamo našli uhlebljenje, potvrđujući da nije sasvim tačna srpska poslovica, da „nema hleba bez motike“.

I nisu otvarane samo fiktivne kancelarije, nego su tu i brojne agencije, biroi, odeljenja i sekcije koje su realno beskorisne, osim da posluže kao zemlja Dembelija za mamine i tatine sinove. Od predsednika države do predsednika opštine i direktora javnih preduzeća, zavladala je „savetnička groznica“; ako ne znate šta ćete sa svojim nezaposlenim detetom, kupite mu fiktivnu diplomu (onakvu kakvu ima bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić), dajte ga da bude savetnik direktoru gradske čistoće ili „konsiljero“ udaraču pečata na izvode iz matične knjige umrlih. To mu je danas jedinstvena prilika da se bogato udene, prima platu – i ne radi ništa, kao i svaki zaslužni građanin ove zemlje.

Konačno, ako se ne nađe neka savetnička (lezi-lebu-da-te-jedem) fotelja, možete vaše „unikatno“ dete da zaposlite u nekoj nevladinoj organizaciji, koja se finansira iz budžeta Srbije ili iz stranih izvora. U takvoj organizaciji sinovi i kćeri s pedigreom, takođe, ne moraju ništa da rade, osim da s vremena na vreme otvore prozor njihove („ko na brdu ak’ i malo stoji“) službene prostorije i sočno pljunu dole, na onaj  srećni narod, koji ulicom žuri na nekakav posao, na kome će za svaki sat vremena da zgrnu po jedan ceo evro.

Da Vas podsetimo:  Bojkot ili legitimitet predstojećoj izdaji?

Jedan po jedan – i eto bogatstva. Zrno po zrno, kamen po kamen… Pogledajte „iznurenu“ porodicu Nuri. Korak po korak i eto ih u Srbiji – nađoše svoju srećnu luku. Oni, bre, iz onih talibanskih brda pređoše pola sveta, nađoše načina i snage kako da se dočepaju boljeg života, a vi Srbi kukate kako vam je malo jedan evro na sat! Ako vam je malo – idite tamo gde ćete dobiti više, baš kao i porodica Nuri. Dajte detetu bojice i papir, pa put pod noge – možda i vi, ako ste dovoljno uporni i spremni na iznurivanje, u nekoj drugoj zemlji, naiđete na predsednika koji će vas i vašu (iznurenu) porodicu očinski prigrliti.

D. Gosteljski

Koreni

14 KOMENTARA

 1. Neko ko kaze bestidno i javno svim Srbima u Srbiji i u celom svetu da je „Murat je bio ozbiljan čovek i vojskovođa, a ovi naši ne mogu ni skute da mu nose“, onaj koji se potrudio da osnovna škola „Rastko Nemanjić Sava“ u novopazarskom prigradskom naselju Dojevići sada nosi ime predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) „bin Zajed“, onaj koji dozvoli da onog njegovog saradnika/nesrećnika, šiptarska policija vuče na kolenima na našoj državnoj teritoriji, ne misli ništa dobro nijednom poštenom i časnom grdjaninu Srbije jer njegovi naredbodavci zahtevaju konačno cepanje Srbije/Kosovo je samo početak/ kao i kontinuirano sramoćenje i izvrgavanju ruglu cele države Srbije. Uz to AV 666 planira posle sramne izdaje Kosova i otcepljenje Vojvodine /o Sandzaku i da ne govorimo/ o cemu još 20.02.2015 piše Wayne Madsen, američki journalist(American journalist, author and columnist specializing in intelligence and international affairs), veoma detaljno u svom članku: Vojvodina sledeća pseudodrzava u Evropi, u kome navodi još u ono vreme, da će u tome glavnu ulogu imati Kolinda Grabar-Kitarović, uz podršku njenih neokonservativnih saveznika, njihovih medija i štampe, koju je u Srbiji najvećim delom u Januaru 2015 sa velikom diskrecijom kupio KKR Investment Fund, a glavno vodjstvo svih važnih medija i štampe (think tank) poverio bivsem Direktoru CIA, Generalu David Petraeus-u(članak u celini može i treba obavezno da se pročita u Voltaire.net.org)
  Samo onaj ko poznaje ove činjenice moze ispravno razumeti pravi razlog onih nedavnih sastanaka AV 666 sa Kolindom Grabar-Kitarović. O tome su glavni (ne)srpski mediji i štampa, “iscrpno” izvestavale, narvno da pravi razlozi tih sastanaka i njihova svrha ne budu prepoznate od većeg dela naroda, koji se uglavnom preko tih tzv. javnih medija informiše/čitaj: intelektualno degeneriše od zaludjivanja do kopletnog gubitka zdravog razuma/, na kojima bi im svakako i sam Goebbels pozavideo. Naravno da je pritom isplanirao da
  zu pomoc njegovog mentora bill-a clinton-mala slova nisu greska jer se satanisti pisu malim slovima- i njegov PR tim (gerhard schröder, toni blair i ostali guzenbaueri) da sve mlade i sposobne Srbe protera iz Srbije i da ih zameni sa tzv. migrantima, sto on u vise i ne krije.
  RESENJE POSTOJI
  Po mome misljenju, postoji jedna GENIJALNA IDEJA jedne grupe pravih srpskih patriota , koji su u trazenju resenja za spas Srbije za zaštitu teritorijalnog integriteta i ustavnog poretka Republike Srbije pronasli resenje upravo u tom najvažnijem srpskom pravnom aktu u USTAVU SRBIJE i to jedino ispravno tumacenje ustava do detalja pravno i strucno objasnili i fomulisali pod imenom NARODNA REZOLUCIJA RS NARODNA REZOLUCIJA je ne samo JEDINA u Srbiji, koja nam ispravno, do detalja pravno i strucno tumaci USTAV SRBIJE nego je i JEDINA u Srbiji, koja nam ispravno, do detalja pravno i strucno tumaci nase prednosti koje nam po MEDJUNARODNOM PRAVU pripadaju po REZOLUCIJI 1244 Saveta bezbednosti organizacije Ujedinjenih nacija. A koliko je NARODNA REZOLUCIJA u pravu istakao je i sam PUTIN kada rece da Rusija jedino prihvata provođenje u delo rezolucije 1244 SB UN i da samo ono što se odigrava u okvirima Rezolucije 1244 može imati međunarodno pravno dejstvo i međunarodno pravni efekat, kada je Vučić zatražio mišljenje i savet predsednika Ruske Federacije kako da se suprotstavi nasilju i agresiji Prištine./Citat Blic 28.03.2018.
  Moj savet za sve one koji ne zele da se predaju i koji ne zele da budu saucesnici u zlocinu prema svom narodu, neka procitaju sve o NARODNOJ REZOLUCIJA, neka pogledaju sve video snimke i dokumentarni film Heroji Odbrane 1999, pa neka onda sami odluce dali ce potpisati NARODNU REZOLUCIJU kao i preko 12.000 drugih rodoljuba /a taj broj raste svakodnevno /.

 2. Zaista je tesko svariti ovakve sovinisticke bljuvotine. Ovom Gosteljskom samo kukasti krst fali, Sada ce da raspale po meni da Srbin ne moze da bude fasista. I ja sam tako mislio do skoro, pa se pojavio Gosteljski.

  • Zanimljivo. Prvi put u životu dobijam ovakvu etiketu. Kao da sam ja taj koji je tražio sto glava za jednu. Srđane, lako je biti human preko tuđih leđa. Ako sam dobro razumeo, vi živite u SAD-u? Čak i jedna ogromna i moćna Amerika pokušava da spreči (ili barem ograniči) priliv migranata. Konačno, ako već spadate u one koji nisu „fašisti“, možda bi trebalo da razmislite, da u svoju kuću primite jednu porodicu iz ugroženog islamskog sveta. Dokle tako ne pokažete svoju humanost na delu, nemate pravo (ili je to krajnje cinično) da meni (ili bilo kome) prišivate kukaste krstove. Znam da je to sada moda u tzv. liberalnom (kvazidemokratskom) delu USA, ali ipak bih vam najdobronamernije savetovao da to vaše opljuvavanje zadržite za domaću upotrebu, u vašoj novoj otadžbini.

   • Potrazio sam i nekoliko vasih starijih clanaka i nisam o vama promenio misljenje. Ultradesnicarsko nagvazdanje u stilu Bokana i Antonica. Nista tu nema originalno. Jadni mi, kuku nama, svi nas mrze, dodjite Rusi i zajasite nas. Ne mislim ja da su Srbi jedini krivci za ratove na Balkanu, daleko od toga, ali ne uzeti odgovornost ni za najstrasnije stvari koje smo pocinili, nije ni Srpski, ni hriscanski. I ja jesam liberal i to sa ponosom, verujem u ljudska prava ( ali i odgovornost), verujem u demokratiju (koja ne moze biti samo nacionalisticka), i verujem da je Srbija deo Zapadnog sveta. I slobodno kritikujem agresivnu spoljnu politiku Amerike gde stignem, ali vidite ja to ovde mogu i niko me smatra izdajnikom. Probajte to u Rusiji, necete dugo. U tome je razlika izmedju Zapada i Istoka,

    • Нико те не дира ако си ситна риба – а у твом случају помаже што и ниси тамо (зар ти заиста ико ишта верује?). Ко год је био у САД у доба напада на Ирак зна врло добро како су по медијима повлачени као „издајници“ они који су се противили агресији – а било је таквих квалификација и од стране политичког врха. Ако си говориш истину која раскринкава званичну пропаганду, могу да ти се десе незгодне ствари. Као, рецимо, изгубиш посао, што се десило Франсиску Гил Уајту (Francisco Gil-White) на Пенсилвенијском универзитету, зато што је документовао – између осталог – да су оптужбе америчке пропаганде против Срба фабрикације, од тог ко је био жртва а ко агресор у Босни, до Рачка, набеђивања Срба (поново) да би им се одузео Космет, и подметачине са „хладњачама“:
     http://www.hirhome.com/yugo/guide-yugo.htm

     • Vazno je da vi znate bolje od mene ko sam i gde sam. u Americi sam od 1991, a drzavljanin od 2000. eto toliko za odgovor coveku koji kao tipican Srbin ima misljenje o svemu, a znanje niocemu. Ovde postoji sloboda misljenja, o kojo jVlada moze samo da sanja. a sta mu i treba. Reci mu Putin sta da misli.

      • Јесте, а ја сам у САД од 1948. а држављанин од 1953. Држи исто толико воде. Како би било да, уместо типичног заобилажења чињеница и спремних етикета за „типичног Србина“, кажеш нешто у вези чињеница које сам навео? Не спада ти у опис посла?

       • Ja sam sa vama zavrsio. Sa vama nema razgovora. Vi ste ostrasceni ignoramus, kakve sretnem kad god dodjem u Srbiju. Sa vama vise necu polemisati, nadjite svoje drustvu u obdanistu. Tu vam je i nivo.

        • Klasična „liberalna“ reakcija. Kažeš drugoj strani s kojom se ne slažeš: „Ti nemaš pojma“. Potom se naljutiš, pokupiš svoje krpice i odeš. I sad, ispadoše svi ostrašćeni osim onoga ko se naljutio i demonstrativno otperjao; svi su ostrašćeni osim onih koji prišivaju kukaste krstove i lepe etikete fašista svakome ko im odnekud nije po volji. A argumetacija? Gde je? Pa nema je! A šta da radiš kad shvatiš da dokazne municije nema? Pa, potpališ tabane – i bežanija. I čekaš novu priliku za napad. Iz busije, je li? A kako bi drugačije.

   • Западни бот се непогрешиво само-идентификује кад заступање интереса Србије – и, шире, српског народа, без угрожавања било кога – етикетира као „ултрадесничарство“ и „фашизам“. И одмах затим потежу се „најстрашнији“ – наравно, никад документовани – српски злочини итд. Тако и Срле Ботуле без оклевања качи кукасти крст за изношење чињеничног погледа на догађања у данашњој Србији. Да ли Ботуле није довољно интелигентан да схвати да само-идентификује као бот, или се нада да су неинтелигентни читаоци Корена? Није ни боту лако, треба зарадити тај сенвич насушни.

    Успут, још чекамо да Ботуле „стигне“ да каже нешто лоше о САД; треба га схватити, јер је толико заузет блаћењем Србије да стварно нема времена. А что се тиче „фашизма“, знамо да се он најједноставније може описати као употреба насиља у сврху владања. Која је далеко најнасилнија земља после другог светског рата, земља која је после пада СССР-а отворено окренула леђа језику дипломатије, служећи се искључиво језиком претњи, насиља и бомби? Нећемо рећи, само ћемо трипут намигнути. И навести пророчке речи америчког сенатора Хјуи Гранта из 1930-тих:

    „Fascism will come to America in the name of ‘anti-fascism’. I’m afraid, based on my own long experience, that fascism will come to America in the name of national security.“
    („Фашизам ће доћи у САД у име ‘антифашизма’. Плашим се, на основу мог дугог искуства, да ће фашизам доћи у САД под плаштом националне безбедности.“)

    Занимљиво је да ова „земља слободних“, која броји мање од 5% светског становништва, има 26% од свих затвореника на свету. Хммм, можда и није тако слободна као што се прича…

  • Srđane,biti glup,nije za pohvalu,ali se tim još i hvaliti,e to je već mazohizam.Pametan čovek će ovom mudrom Gostiljskom se zahvaliti do neba,na ovako istinitom i verno opisanom,faktičnom stanju, u koje su nas doveli ti tvoji koji kao i ti razmišljate.Nego mi nikako nije jasno,što se ti i ostali koji tako razmišljate,ne preselite u te arapske zemlje da širite komunističke ideje,da nas oslobodite onog u šta nas uvaljuju ovi vaši imbecili.Da nam ne pričate priču o bratskim narodima ka što ste pričali o šiptarima.Da nam sutra ne uvodite novi porez da plaćamo izgradnju džamija,nego vi tamo idite pa pravite šta god hoćete.Da ne bude kao kada je kazala Golda Meir nemcima-TO ŠTO STE NAS UBIJALI,ĆE MO VAM MOŽDA OPROSTITI,A TO ŠTO STE NAS NATERALI DA MI UBIJAMO,E TO VAM NEĆEMO NIKADA OPROSTITI.Da neko ne pomisli da sam pristalica nekih jevrejskih poteza.

 3. А шта би друго могла да ради Уснија Муслију
  јер је и сама муслиманске вере по оцу Фахри Муслију!
  Очигледно крв није вода !

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime