“Javio mi se deda u snu i rekao da nacrtam trobojku pod kojom se borio za oslobođenje Crne Gore!“

0
283
Foto: pixabay.com

Omladina Crne Gore iz noći u noć nastavlja da širom države, na istaknutim mestima, crta crnogorske trobojke iz vremena kraljevine Crne Gore. Nema grada, a čak ni naselja, da trobojka nije ukrasila makar jedan zid.

Redakciji Borba.me se javio veliki broj građana koji su zbog crtanja trobojki pod kojima su se borili naši preci, pozivani na informativni razgovor. Poslednji u nizu koji je pozivan na saslušanje u policiji je i Danilo Vukadinović iz Podgorice, do čijeg zapisnika o saslušanju je došla redakcija Borba.me.

Vukadinović je jedan od mladića koji je crtao trobojku u Tološima.

On je policijskim službenicima objasnio da je crnogorsku trobojku nacrtao preko puta groblja jer je sanjao pokojnog dedu, koji je bio veliki Crnogorac i koji mu je u snu rekao da treba da nacrta trobojku preko puta groblja kako bi mogao da je gleda. Kazao je da je morao da ispuni to što mu je deda, koji se borio pod tom trobojkom za slobodu Crne Gore, poručio u snu.

Kazao je da nije imao nameru da unese bilo kakvu uznemirenost u javnost, već samo da ispuni obavezu prema dedi.

”Nacrtao sam trobojku zbog ljubavi prema Crnoj Gori koju volim više nego ovi Miraševi patrioti”, stoji u zapisniku o saslušanju.

Izvor: borba.me
PODELI
Prethodni tekstTajne kalendara
Sledeći tekstObrnuto

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime