Je suis Zmaj od Šipova

1
678

jaSudeći prema prvim rezultatima izbora Srbija je pokazala da sve više liči na onu reklamu: “Kad si gladan- nisi sav svoj”!

Naime, koalicija okupljena oko velikog šamana kojem ništa nije smešno osim fore na koju je uspeo da namakne famoznih pedeset i nešto odsto glasova (nezvanično još) vladaće suvereno ovim geografskim pojmom i naredne četiri godine, mada je i sam najavljivao da će sasvim sigurno izgubiti izbore, jer narod ne voli one koji rade i ćute o tome, ali ih je izbornom prevarom opozicije ipak dobio, a taman se ponadao da je s završio kamenjem, lopatom, rupama i ponorima, ali, avaj…

Pesimisti bi rekli da je pobeda Aleksandra Vučića apsolutni poraz Srbije, dok za optimiste, nakon današnjih izbora, kontejner nije poluprazan već polupun, i da će apsolutna dominacija čoveka koji je rodio sam sebe za državu značiti što i apsolventska ekskurzija Tomislava Nikoća, na koju Dragica nije htela da ga pusti zbog unapred zakazanih državničkih obaveza- dobro zezanje!

Ne, bez šale, SNS je apsolutno zaslužio pobedu jer laži drugih nisu zvučale ni približno ubedljivo kao njihove, obećanja drugih nisu ni blizu nerealnih koliko njegova jesu ali zvuče kao kad Bata Živojinović preti Štefici Cvek u “Raljama života”: “Karaću te dok ti ne dođe tetka iz Bosanske krupe”- moćno; kamenje kojim se opozicija međusobno gađala nije ni izbliza plodno koliko njegovo koje položeno u rupe i zaliveno suzom temeljcem- rađa! Jeste da kamen rađa kamen, ali rađa, a kamen po kamen eto kamena po glavi, bešiki, bubregu i želucu stanovnika.

Nemajući kad da slavi, s obzirm da je pred njim još jedna noć koju neće prespavati, uprkos lažima onog Laze Kostića koji je pesmom “Među javom i med snom” pokušao da insinuira kako novi- stari premijer ponekad i zadrema, Aleksandar Vučić je nakon obavljenih rezultata, nalik misici koju je “iznenadila” titula- bruznuo u plač, a potom svečano otvorio Aleksandra Vulina koji se još popodne zaglavio u toaletu stranačkih prostorija i najavio da će nakon devet meseci i deset dana trpljenja Zoran Babić konačno olakšati bešiku, što će sasvim sigurno privući još hiljade investitora u Srbiju i dežurnu ekipu “Vodovoda i kanalizacije”, kojoj se unapred izvinio!

Da Vas podsetimo:  Aleksandre, kao Boga te molim!

Šalu na stranu, Srbija je glasala kako jeste, i zaista više nema nikakvog prava na prigovor savesti, loš dan, PMS, ili ono poslovično: jebi ga?..

Nema sad kuknjave, pobedio je onaj koji je uspeo da ubedi narod da je gluplji nego što jeste i sad s punim pravom četiri godine može da upire prstom i pita: “A, ko te je terao da glasaš za mene, ja sam samo obećavao, nisam rekao da je nešto od toga i moguće! Onda sledećeg puta glasaj i za Deda Mraza, i njemu dobra deca pišu pisma, a on s uživanjem viče ono:”hou- hou- hou- hou” dok ga blago grebuckaju kad ih koristi kao dvoslojni toalet papir”…

U svakom slučaju- neka nam je sa srećom!

Srbija nastavlja da ide putem koji će je odvesti u bolju budućnost, tamo gde na kraju duge stoji ćup s blagom i dvojica finih čika iz stacionara bolnice “Laza Lazarević” da pokažu gde se put tačno završava…

Je suis Zmaj od Šipova – on će sledeće četiri godine provesti u “Parovima” uz tri obroka dnevno i poneki snošaj, a mi?..

Mihailo Medenica

Nedeljnik

1 KOMENTAR

  1. Ponekad na kratko pogledam rijaliti,SKUPŠTINA,da bi video ima li kakav novi biser,nema.Osim onih iz DVERI,sve ZMAJ DO ZMAJA.Ekako ga baš iskopiraše,za neverovati.A ovi iz takozvane opozicije im PO ZADATKU,kao samo prevrću oči kao u Gutovićevom kabareu,glumeći neku opoziciju,a iz iste su kuhinje,samo što među sobom se teše,da su kao oni različiti od zmajeva.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime