Jednom kad se Srbi vrate na Kosovo

1
1768
Foto: printscreen

Zašto je Kosovo tabu tema u srbskim medijima? Zašto nas kao ljude više ne dira sudbina Srba sa Kosova? Srbija bježeći od toga da se suoči sa Kosovom, bježi u stvari od sebe. Kosovo je duša Srbije. Ako Srbija izgubi Kosovo gubi svoju dušu, gubi sebe. A Kosovo se ne gubi vojnom okupacijom, nego ako mi u srcu odustanemo od njega. Dvije hiljade godina Jevreji su čekali povratak u Jerusalim. I vratili su se. Mi nećemo morati toliko čekati. Šiptarska narko-kvazidržava nastala je kao produkt američke dominacije koja je upravo ovih dana završila u Siriji izbacivanjem zadnjih terorista iz Alepa

​Zašto su iz Alepa izbačeni teroristi koje je Amerika dovela u Siriju, kao što je OVK teroriste ubacila u Srbiju, na Kosovo? Zato što su danas geopolitičke prilike drugačije, tu je nova, velika Rusija, sve jača Kina, i dr. Na Srbima i Kosovu pale su maske, čitav svijet je te 1999. otkrio pravo lice američkog agresivnog imperijalizma. Amerika više ne može divljati po svijetu kao ranije, Sirija je njezin prvi veliki poraz. Kad bi Srbi bili nacionalno ponosni i svijesni, kad bi srpsko društvo ozdravilo, par hiljada srpskih vojnika bilo bi dovoljno da očiste Kosovo.

Svaki narod i država jaki su onoliko koliko su u stanju da zaštite svoje najslabije pripadnike. Slabi samo po sebi nemaju nikakva prava, jer čovjek ima samo ono pravo za koje se može sam izboriti. Jaki imaju odgovornost, a ne slabi prava. Gazda ima odgovornost za svoje radnike, djeca nemaju prava, nego roditelji imaju odgovornost. Po tom je principu Isus i žrtvovan, on kao Božji Sin imao je odgovornost za ljudski rod. Srbija ima odgovornost prema Kosovu. Srbi su dužni da se žrtvuju za svoju braću sa Kosova. Srbi sa Kosova trenutno su najslabiji od najslabijih i treba im naša pomoć.

Da Vas podsetimo:  Zašto je Aleksandar Vučić izbegao da potvrdno odgovori na pitanje da li je pogrom nad Srbima u NDH bio genocid?

Kosovo je sveta zemlje. Sveta zemlja, srpska. Kosovo je ulaz u Evropu, početak tzv. puta svile koji ide sve do Kine i žila je kucavica svijeta. Ali važnije od geostrateškog je duhovni značaj Kosova. Kosovo je dio svijeta sa najviše crkava, manastira. Mjesto gdje je sveta srpska vojska zaustavila Osmansko carstvo u pohodu na Evropu. Bila je to samo jedna od brojnih kosmičkih bitaka koje su se na Kosovu vodile i odlučivale sudbinu svijeta. Kao i ova zadnja, iz 1999. U svom obraćanja Ruskoj Dumi prilikom vraćanja Krima matici Rusiji, Vladimir Vladimirovč Putin rekao je da se u njemu baš prilikom NATO-agresije na Srbiju nešto prelomilo. Tada je odlučio povesti Rusiju. Dalje znate. Još jednom su Kosovo i Srbi spašavali svijet.

Srbija se nikad neće odreći Kosova. Odricanjem Kosova odrekla bi se sebe. Ne može postojati Srbija bez Kosova. Nisi Srbin ako u svom srcu ne nosiš Kosovo. U onom trenutku kad tema Kosova postane dominatna u srbskim medijima, na kafi, u razgovorima, znaću da je počelo buđenje Srbije i oslobađanje Balkana! Tada, kolika god sila da bude iza Šiptara, neće im moći pomoći!

Jedan Srbin, protjeran sa Kosova, sjedio je u svom stanu u Beogradu kad mu je zazvonio telefon. Osoba sa jakim šiptarskim naglaskom predstavila se i rekla:

– Ja sam se uselio u vašu kuću na Kosovo. Recite koliko za nju tražite?

– Srbin je začuđeno pitao zašto mu nudi pare za kuću, kad mu je ta kuća oteta i on ne može do nje.

Šiptar je odgovorio:

– Hoću da imam dokaz da sam je kupio, jednom kad se Srbi vrate na Kosovo.

Da Vas podsetimo:  Poslednji pozdrav Đedu
Miroslav Horvat
Izvor: Srbski

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime