Jeli slovenačka policija objavila rat srpskom pravoslavlju u Sloveniji?

2
1086

Dana 6.1.2019 (nedelja) u 14:00 sati  slovenačka policija je u srpskoj crkvi svetoga. Ćirila i Metodija sa svojim aktivnostima zastrašivala pravoslavne vernike, i to baš na Badnji dan. Srbi nisu ludi, činjenočno su u Sloveniji (218.000) najveća nepriznata i najtolerantnija kulturna nacija. Policijska izmišljanja isključivo za Srbe u Sloveniji nisu prva. Prazne fraze, povezivanjima sa Egiptom, pripremama atentata Srba na britansku kraljicu i mnogo drugoga. Kada je njihov Božić bio, tada se nisu usuđivali dolaziti u katoličke crkve i ometati svoje vernike i sveštenike. Policija je počela svoje štetne aktivnosti, kako bi sveštenicima i vernicima onemogućila normalan dostop i molitve. To je između ostaloga od njih bilo i veoma nestručno, pre bi znalo biti hipotetično pokazivanje zuba represije. Naravno, mogli su se oni postaviti u pravo  vreme malo dalje od crkve svoje ljude i kontrolisati ako bi smatrali da je neko i bio možda sumljiv. Činjenično, ovo što su napravili, sumljiva im je pravoslavna crkva, vernici i sveštenici. Ako se to nastavi, ostaje nam da sa dobro organizovanim protestima istovremeno u više gradova Slovenije, njihovu policiju bar zaposlimo. Još uvek očekujemo donaciju 100.000 žutih, onih modernijih EU prsluka, kao što ih upotrebljavaju u Francuskoj, pa i mi smo u EU. Slovenačkoj policiji i onako malo ko veruje. Verujemo, da bi se pre kakav među njihovim redovima našao prilikom takvih pretresa, da pokuša negde u ćošak baciti drogu, te da okrive Srbe. Naravno, za morebitne nemire odgovaraće upravo slovenačka policija i vlada.

Foto: Printscreen

Vodstvo stranke  se pritužilo na pojedine slovenačke državne institucije i obavestiti srpsku i bosansku ambasadu u Ljubljani, vodstvo obe matice, kao i brojne slovenačke i srpske medije. Mir Božji – Hristos se rodi. Srećna Vam Nova 2019 godina, želimo Vam dobro zdravlje, uspešnost i lično zadovoljstvo.

Da Vas podsetimo:  Neogranicene dubine nemoralnosti

Slovenačkoj vladi i policiji želimo, da nam radije ne šalju nikakve čestitke za Božić, ali isto tako policija nam nije potrebna. Sve se to planirano radi, najpre nam je uništena kultura, te osnova srpski jezik, a da bi se on učio potrebne su knjige. Tako, za jedinu srpsku registrovanu biblioteku Vuk Karadžić u Ljubljani nije ni opština, a ni slovenačka država prispevala niti jedan evro za svih ovih 10 godina, još strašnije već je ruše.

Da, sada treba i pravoslavnu veru onemogućiti. Pitamo se – šta nama Srbima u Sloveniji još ostaje? Jedino da radimo, plaćamo državi poreze i druge dadžbine, a za uzvrat da se hipotetično hranimo policijskom represijom.

Saša Gajić
Vodstvo Socijalne stranke Srba Slovenije i
Savez srpske dijaspore Slovenije

 

2 KOMENTARA

 1. Slovenci su se osramotili tokom odvajanja od Jugoslavije (secesije). Napali su i maskrirali kolonu vojnika JNA (imali su po 18 godina). Vojnici su upuceni na zadatak bez BOJEVE municije. Za naveden zlocin i glupu naredbu niko nije odgovarao. Janez Jansa bio je u slovenackom ,,doceku,, mladih vojika JNA…..

 2. E pa braco i sestre sta ste ocekivali.
  Ja se vrlo dobro secam surovanja pojedinih pravoslavnih popova sa Jansom i Barbarom Brezigar.
  Svedok sam mnogih njihovih vecera i ruckova i zato sad lepo ne krivite samo slovenacku policiju jer i pojedini nasi popovi u Sloveniji nisu nista bolji.
  Sve dok se stvari budu resavale selektivno i delimicno necemo mi Srbi u Sloveniji biti nista vise od preklemanskog cefurja.
  Devedesetih nas zeznuse nasi poput dr. Raskovica i SDS stranke ciji su clanovi Srbi i crnogorci drzali po Sloveniji svoje pridige i u crkvenim portama kao i prostorijama Srpske zajednice, onda stanka za enakopravnost obcanov. Svi su dolazili po politicke poene i odlazili a Srbi u Sloveniji ni danas nemaju status manjine bas zbog takvih. A mi u Sloveniji zivimo od 16-tog veka ima nas preko 200 000 ukupn uzimajuci u obzir i mesane brakove i one koje su slovenci asimilirali.
  Niti je lepo od policije da cini sto cini niti je lepo od popova da cine sto cine. Rec je o pojedinim popovima a ne celom svrestenstvu u Sloveniji gde se medjusobno sudski raskusuravaju.
  Sramota da Bog sacuva.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime