Jelisavčić: Kojima danas smeta srpska crkva sutra će im smetati srpska država!

7
1932

Instruirani napadi na SPC nisu pitanje ni indoktrinacije niti programiraninog ateizma „pale“, materijalističko-merkantilističke i pozitivističke Zapadne civilizacije, nego ogledalo duhovnog parametra jednog naroda i duhovne involucije srpskog naroda. Zapravo, kad kažem da nisu pitanje indoktrinacije i programiranog uticaja, želim da kažem da je to odgovor a pitanje zašto je tako kako je, trebali bi smo da postavimo sebi samima. Duhovnost srpskog naroda se poslednjih decenija održava na „staklenim nogama“ i u takvim okolnostima vrlo ga je lako „tretirati“ oprobanim metodama indoktrinacije. Nametnut konstantni sukob između nagona i morala, insistiranje na konzumentizmu i tehnokratiji, insistiranje na konformizmu i relativizmu, skepticizmu i oportunizmu, odvajanje duševnog i duhovnog, i insistiranje da smo MI ono što imamo a ne ono što jesmo, daje u finalu ono što je danas srpski narod – razjedinjena biomasa u legionima svega i svačega. Ne saborna ćelija, nego besmisleni, razjedinjeni, egoizmom i licemerjem ogoljen kolektiv.

Ko smo mi da komentarišemo u čemu se vozi Patrijarh? Da li smo oporezovani na ime toga? Da li bi možda Patrijarh trebalo da se vozi na trotinetu? Da li mi kao narod razumemo šta predstavlja institucija Patrijarha?

Zašto brinemo o tome u čemu se voze vladike a ne brinemo o sopstvenom spasenju? Zašto od jutra do sutra zabadamo noseve u sukobe u SPC umesto da se molimo za blagostanje? Zašto na posletku, likujemo nad tim? Odakle nam pravo da o tome sudimo i time se bavimo, i čime smo to pravo zaslužili – Asketizmom? Svetošću kakvom? Žrtvom? Nesebičnom ljubavlju?

Ako smo duhovnost izgubili, da li shvatate da degradiranjem SPC gubimo i važan real-politički stub, koji je vekovima bio kohezivni materijal za održavanje i preživljavanje naciona?

Ništa mi Srbi danas niti razumemo niti imamo kapacitet da shvatimo. I nije više ni do komunizma. Jer, znate, bili su Turci ipak nešto duže. Do nas je, ogoljene duševne nakaznosti i amputirane duhovnosti.

Da Vas podsetimo:  NVO – teška konjica pod komandom moćnika

U jedno sam potpuno ubeđena – svi oni koji ne razumevajući ništa kritikuju jedino što nam je ostalo neuprljano prvi u redu bi izdali i državu i veru i porodicu i Boga, i to za najlošiji Audi u voznom parku SPC.

vidovdan.org

7 KOMENTARA

  1. kad su ti lenjin i staljin rekli,učiti i samo učiti,što ti pobeže iz škole.mnogi bi voleli da im je tvoja glava da se odmore.vi ste bili banderaši,vi ste sekli bandere pored puta za vreme rata,pa vam to ostalo kao navika.vi niste vernici,pa zbog toga ne bi trebalo da obraćate pažnju na izjave patrijarha i nekih vladika.oni to rade svoj posao,to im je u opisu posla.oni apeluju na srpkinje,ali na srpkinje,koje se tako osećaju,što znači,da je to preporuka,a ne imperativ.samo da se razumemo,pamet se ne kupuje,kao ni vera,to dolazi postepeno,čitajući i učeći.na žalost,kod nas se mnogi vode kao pismeni,ako umeju da čitaju i pišu.na žalost,to što umeju ne koriste da bi bili pismeni.

  2. Crkva i popovi nemaju dostojanstva ni skromnosti, pre svega je njima amputirana duhovnost! Oci su im gladne na materijalne stvari sto se vidi po voznom parku i ne da bode oci… a ti pricaj sta god hoces o nama

  3. Ovo me podseca na stare komunisticke hajke na neistomisljenike. Cim neko ima bilo kakvu primedbu na partiju ili, u ovom slucaju SPC, mora da je izdajnik I prodana dusa. Bilo bi smesno da nije tragicno. Jedini problem je sto su najvise opljackali I oderali ovu drzavu I narod, oni koji sada najvise metanisu I idu of litije do litije. Eto ja volim Srbiju, ali mi smeta upletanje Patrijarha I crkve u sve I svasta. Kao na primer kada je Patrijarh rekao da su stravicne poplave u Srbiji uzrokovane gej paradom. Od takve „mudrosti“ se Srbija nece ovajditi, pa ni of slepog aminovanja ociglednih nebuloza.

    • Hm,hnn..znam za neke “ hajke“, po sumadiji,kada je “ neko „, posadio bandere za elektrifikaciju, a “ neko“ nocu,posekao bandere,i postao “ komunisticka zrtva,spolja iz unutra“.. Jednostavno,neki srbi nevole djavolji pronalak,nego svecu i petrolejku,da mu se njisu duhovimpo zidovima kada lelija plamen,i prividjaju mu se sveci.

  4. da se razumemo,komunizam je više uništio srbe i srbiju od turaka,pa ti brani komuniste koliko god hoćeš.naj gore je to što su nas iznutra uništili a još gore što to i danas čine.ovo su činjenice.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime