Kad brod tone

2
880

Na prve naznake potonuća brod, kako neki tvrde, uobičajeno je da prvi reaguju pacovi nastojeći da se što pre evakuišu na sigurno. Nešto slično se dešava i kada je reč o politici, idealnom ambijentu za najrazličitije glodare i parazite. A ako je verovati glodarima koje krasi nemerljivi nagon za samoodržanjem onda je potonuće naprednjačkog broda sve izvesnije.

Zato nemojte da vas čudi to što mnogi dojučerašnji ostrašćeni sledbenici gospodara Vučića sve češće i sve glasnije nastoje da se, kako su to radili i 1999. godine, kada su uvideli da Miloševićevoj olupini nema spasa, distanciraju od aktuelnog srbistanskog vlastodršca. Samo, ne zanosite se time da im je proradila savest. Valjda ste za sve ove decenije naučili da su glodari i paraziti imuni na ovu “bolest”. Oni gledaju da posle potonuća Vučićeve lađe sačuvaju što više od onoga  što su nagrabili tokom ovih šest i kusur naprednjačkih godina ukrcvanjem na neki novi brod.

Pa tako ovih dana, kada Srbistan pokazuje naznake buđenja, dobar deo onih što koliko juče nisu pitali koliko košta podrška gospodaru Vučiću, što su se kleli u Milunčića čačkonačelnika i eksperta za povest čačanskog čovečanstva, i bili spremni da vam jezik iščupaju na najbezazleniju reč kritike, sve glasnije iskazuju nezadovoljstvo naprednjačkom vlašću. Naravno pred što brojnijom publikom ne bi li obezbedili alibi i domogli se ulaznice na novu lađu.

Da su pukotine na naprednjačkom brodu sve veće, delom zahvaljujući narastajućim protestima ali pre svega zbog činjenice da je sagrađen od trule građe, svestan je i gospodar Vučić, kome kao ni bilo kojem drugom srbistanskom vođi ni na kraj pameti ne pada da potone sa svojom trulom partijskom lađom. Stoga hapšenje obor kneza Sime od Grocke zbog paljenja kuće novinara Milana Jovanovića može da iznenadi i obraduje samo nekoga ko je sa duda pao direktno na glavu. Niti se gospodaru Vučiću, koji je onomad u Davosu prezentovao tragikomični traktat o slobodi medija, cepa srce zbog nebezbednosti novinara, niti su se srbistanske institucije usred zime probudile iz višegodišnje hibernacije.

Da Vas podsetimo:  Samoodbrana i poslednji dani

Kao i svaki autokrata pod kapom nebeskom i gospodar Vučić će se u nastojanju da što duže odloži potapanje svoje lađe bez problema rešiti manje vrednog balasta. Uostalom nismo li se svih ovih naprednjačkih godina nebrojeno puta, od Miškovića pa do Kosmajca, uverili da hapšenje u Srbistanu ne mora ništa da znači. Naročito kada ga prati gromoglasna medijska pompa. Naravno osim kupovine vremena i zamazivanja očiju, pre svega inostranoj javnosti.

Aleksandar Arsenijević
Izvor: ozonpress.net

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime