Kad ja dunem i vatru sunem

0
1259
Foto: printscreen

Koliko je časno vodstvo vladajuće stranke nad Srbijom i srpskim narodom, pokazuje i ovo korišćenje devojčice trećeg razreda osnovne škole.

Pisalo se i u moje vreme o Titu, pisali smo i kao deca o učiteljicama, mamama za 8 mart ali se naši sastavi nisu nalazili u dnevnoj štampi kao podrška drzavnom vodjstvu ili majkama kao jačina njihovog majčinstva.
Koliko je časno uzeti za predizborni slogan ,,Za našu decu,, govori briga o srpskoj deci u trenutku kada se dva miliona evra uputilo kao pomoć Albaniji, zemlji koja je srpskoj deci uzela detinjstvo, čast, sigurnost, zivote.
***
,,Kad ja dunem i vatru sunem, srušiću vam kuću,,…dunuo je i srušio nam je kuću doma u duši i doma u kom su deca više nesrećna nego srećna.
Deca su nam otišla u strane zemlje.
Ona koja su ostala ovde odlaze u rijaliti programe, kao mlade prostitutke, kao mladići posrnulih moralnih vrednosti.
Oni koji su otišli, svoj srpski intelekt ostavljaju stranoj zemlji koji će uticati njihovom napretku.
Ovi koji su otišli u rijaliti program ostavljaju sramotu svojoj grudi, svojim pretcima jer smatraju da je Filip Višnjić slikar i da  misle da nije više ziv.
***
,,Kad ja dunem i vatru sunem…,,Nećemo vam dozvoliti da nam srušite zemlju, da nam srušite ono što smo stvarali tri godine, nećemo vam dati da nam otmete budućnost,, (deo govora u Konbank areni).
Zemlju nam je srušio nize nego njegovi predhodnici, jer su je oni minirali, rastresli i poput Pilata oprali ruke i predali njemu da ostatke razapne, udove pokida i na zgarištu budućnosti ostavi.
Bez stida se nadimao kao Rodrigo Bordzija, odnosno papa Aleksandar VI, i arenu napunio pod sloganom moranja, ucenom političkog polozaja i radnog mesta.
***
,,Kad ja dunem i vatru sunem…,,
1. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar:
,,Sve da se pojavi korona virus u Srbiji neće biti smak sveta jer smo spremni da reagujemo. Razgovarao sam sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom, bolnice i kasarne, kao i neki privatni objekti biće  obezbedjeni za eventualni smeštaj zarazenih,,
Zrelost i ozbiljnost ove izjave iste je snage kao i Mirko i Slavko što su reagovali na silne metke koje su izbegavali kad Mirko vikne Slavku ,,Slavko metak, spusti glavu,,.
Tvrdi da smo kao drzava spremni da se susretnemo sa novim virusom nepoznatog porekla a u srpskim apotekama nema običnih maski. Lekari te prime kao Fraj Gabrijelu koja šeta sokacima da bi abrove skupila.
Pa ministar nastavlja ,,Ipak ne moze drzava sve, ne moze svako umesto mene da češće nego obično pere ruke, ili da izbegava umesto mene zatvorene prostore gde ima dosta ljudi, potrebno je uzimati dosta vitamina,,.
Naravno da ne moze, tu su opet Mirko i Slavko, da Mirko vikne Slavku ,,Slavko, pazi metak (korona virus), spusti glavu,,.
2. Ministar prosvete Mladen Šarčević, u emisiji Upitnik, posle potresnog snimka vršnjačkog nasilja, gde nemoćno dete zapomaze i moli da ga mučki ne tuku, uz osmeh komentariše:
,,Znate kako, kad pogledate ovog krupnog momka i ovog sitnog momka, ovom od prilike na čelu piše ,,muči me,,.
(Vladajućim demonima treba dopustiti slogan ,,Za našu decu,,?)
3. Premijer Brnabić, ,,otac,, koji je skoro u Skupštini uz torte proslavio prvi rodjendan ,,svog,, sina sa ponosom govori o dva miliona evra poklonu Albaniji ;
,,…Ovo je još jedan način da pokazemo da smo tu za sve naše partnere, za sve gradjane iz regiona kada je teško i kada je nevolja,,.
Dva miliona evra uplaćena u lečenje srpske dece, dala bi roditeljima te dece dostojanstvo u boli da ne moraju da mole na pomoć i sms humanitarne poruke.
***
,,Kad ja dunem i vatru sunem…shvatićete da moj slogan ,,Za našu decu-Aleksandar Vučić,, nije upućen vama ovcama koje ja i moji saradnici već dovoljan broj godina šišamo kao ovce, već je posvećen našoj deci, mojoj i mojih saradnika, ministara, savetnika, legije razvrata i prevara…za vašu decu smo ostavili sms poruke, rijaliti programe, drogu, alkohol, medjusobno nasilje, mladalačku prostituciju, bes prema vama ovcama koji ste mene digli na tron a vašoj deci ostavili šančeve kroz koje će odrastati, dok kao divljaci ne dodju do kraja puta…(citati vuka u jagnjećoj kozi, u delovima su moj izovr, ,,kurvanjski,, mu prodana da ,,razmišljam,, njegovim umom).
***
Stara indijanska poslovica
,,Ponašajte se dobro prema Zemlji, ona vam nije dana od vaših roditelja, nego je pozajmljena od vaše dece. Ne nasledjujemo Zemlju od naših predaka, pozajmljujemo je od naše dece,,…
…tako, kad po naredbi velikog poglavara urednik dnevne skalamerije, dobije dozvolu da objavi tekst, i zloupotrebi dete trećeg razreda, kao što je zloupotrebio dete u jeku gripe, gde je bez maske ušao i seo u odaje dečaka koji se u bolnici borio sa opakom bolesti, rakom, da bi se videla njegova moć u ,,slobodnoj,, duši malene devojčice kroz rečenicu ,,Kad ja dunem i vatru sunem…,, neka se bar jednom postidi, neka bar jednom shvati da je i on običan smrtnik, da će i njegovo potomstvo u nekom veku morati ziveti bez njegove snage i kusati iz valova kao i svi naši potomci u toj tamnoj budućnosti…neka se bar sazali za svoje gene ako je već rpoždreo naše gene.
Marija Grubjašić

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime