Kad mandatara boli patka

0
517

oslonacNovak Đoković je rekao kako ga je sramota što ljudi u njegovoj državi rade mesečno za 200-300 evra. Aktuelni mandatar Aleksandar Vučić je izjavio kako ga je sramota koliko nam dobro ide. Ovaj prvi je za života uspeo da postane najveći srpski sportista svih vremena, dok se ovaj drugi svojski trudi da bude najgori premijer u istoriji Srba.

Kad se ne oseća dobro Đoković zatraži medicinski tajm-aut. Vučiću kad nije dobro on ode u Moskvu na sistematski pregled. Ruska medicina je totalno zakazala, pošto je mandatar prikrio koliko ga istinski boli patka. U Kremlju su na trenutak poverovali da je to prirodna bol, bar kad je narod u pitanju, pogrešno procenivši izvor te boli, kao i činjenicu da pored njega, poslednji put, nije bilo Dačića da mu drži strah.

Čak ni čuvene ruske mumije nisu dale rezultata. Naprotiv. To što mandatara stalno boli patka bi se nekako možda i moglo sanirati, ali dodatni problem je što njegove najbliže saradnike patka boli još više. U vladajućim krugovima zbog svega toga vlada ozbiljna napetost i naravno strah da je u pitanju epidemija koju su raširili, a ko drugi, nego plaćenici sa Zapada.

Zbog svega toga i najavljeno Vučićevo logorovanje po kasarnama širom Srbije je dovedeno u pitanje. Jer, šta ako narod vidi da Vučića i članove njegove vlade stvarno boli patka? Kako dalje nastaviti sa reformama? Zato je možda najbolje da prvi susret naroda u kasarni sa Vučićem bude recimo u Kovinu. Tu bi se jasno moglo sagledati u kakvom su stanju oni koji primaju i oni koji dolaze sa problemom. Pritom, poruke tipa “dajte i meni bager da rušim po danu”, razni državni udari sa sve “ubijanjem Vučića”, odlazak nedeljom na poligraf, kompletan sadržaj Informera i Pinkovizije, sve bi to iz Kovina delovalo daleko prikladnije, razumljivije i što je najvažnije prirodnije. Pa ako se taj eksperiment sa Kovinom pokaže kao uspešan, buduću vladu bi trebalo trajno tamo dislocirati. Kako zbog zdravlja i ugroženosti samih članova vlade tako i zbog opšte sigurnosti građana.

Da Vas podsetimo:  Nije bilo subverzivnih ideja pri odabiru fotografije za naslovnu NIN-a

Jer, Vučić je već kao ministar informisanja propustio priliku za zbližavanje sa narodom po kasarnama za vreme NATO agresije. Dok su pripadnici njegovog naroda prebrojavali mrtve, ranjene i izbegle, Vučić je brojao kvadrate svog novog stana. Svedoci tvrde da ga je i tada prilično bolela patka!

Srđan Škoro

srdjanskoro.wordpress.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime