Kako je to Rusija pokušala da izvrši „državni udar“ u Srbiji

1
1006
© AP Photo / Darko Vojinovic

U proteklim danima kojima se Srbija ne može ponositi, u crnoj istorijskoj epizodi koja će se valjda ubrzo okončati, najmaligniji, najotrovniji i najperfidniji medijski uticaj imala je jedna ekipa na „specijalnom zadatku”.

Imena tih razbuđenih proaktivnih i dobro raspoređenih zamešatelja, zbog njihove marginalnosti i nedostojnosti nivoa Sputnjika, nećemo pominjati, ali su oni lako prepoznatljivi i za širu javnost, a i sami će sebe videti u ovim redovima.

Ekipa „istraživača“, „naučnika“, šefova instituta, „stručnjaka“ za bezbednost i kontraobaveštajni rad, bez ijednog dokaza, bez ikakve logike i argumentacije svakodnevno papagajski uporno, sa „opozicionih“ i provladinih medija ponavlja da iza demonstracija, nasilja i turbulencija u Beogradu stoji — Rusija.

Ko Rusiju optužuje za pokušaj državnog udara u Srbiji

Po tragikomičnom receptu iz Crne Gore, jadno, nedorečeno, primitivno, šuplje, al‘ sa puno lažnog samopouzdanja, samo da bi se ispunio naloženi zadatak — optužuje se Moskva maltene za pokušaj državnog udara u Srbiji.

Polazište koje se uzima kao „dokaz“ te somnabulne teorije toliko je na klimavim nogama, da logički razotkriva svu prizemnost i zlu nameru specijalne medijske akcije.

Dakle, „gosti u studiju“ dušebrižno smatraju da je Beograd spreman da postigne „istorijski dogovor za Kosovo“, tačnije, da se pod određenim uslovima odrekne državne teritorije, a da Ruska Federacija to ne dozvoljava i da zato izaziva nemire.

Kakva spektakularna zamena teza

Ne slabe po tim „ekspertima“ Srbiju zapadne službe iz onih NATO država koje zahtevaju da Beograd prizna nezavisno Kosovo.

Ne slabe iznutra Srbiju oni koji je godinama uslovljavaju, oni čije su službe, a za šta postoje konkretni dokazi i neposredna svedočenja, učestvovale u svim prelomnim događajima u Beogradu, od Petog oktobra, atentata na Zorana Đinđića, pogroma i zločina na Kosovu, promena vlasti…

Da Vas podsetimo:  Doći će Bošnjaci, Incko i Zapad do toga da spasavaju `Dejton` – da ne bude još gore

Ne, Srbiju želi da oslabi Rusija koja je sprečila u SB UN da prođe Ahtisarijev plan, koji od Kosova pravi nezavisnu NATO državu. Srbiju želi da poljulja Rusija koja je na Ist riveru sprečila da Srbi budu za večnost označeni kao genocidan narod. Srbiju hoće da destabilizuje Rusija koja je diplomatski zalegla da lažna država koja počiva na zločinu ne uđe u međunarodne organizacije.

Važno je stvoriti percepciju da iza suzavca i razbijenih glava u Beogradu stoje oni koji potpuno podržavaju Srbiju u spoljnopolitičkoj areni, a ne oni koji joj postavljaju zamke i kopaju jame na putu ka boljoj budućnosti.

Odbrana države je izdaja

Jasno da je u novoj fazi diplomatske bitke za Kosovo važno nekima da predstave kako je izdaja patriotizam, a odbrana države — izdaja.

Važno im je da predstave da je upravo odustajanje od suštinskih nacionalnih interesa rodoljubivi čin, a da je neodustajna borba za očuvanje državnih temelja ekstremna i primitivna ideja koja odgovara samo razularenim desničarskim grupama, kojima je centar u Moskvi.

Podlo, nečovečno, šibicarski jeftino, površno.

Srbija zna, bez obzira kom delu političkog spektra pripada, ko po balkanskim vrletima vršlja, rovari, pritiska, ko je pomogao da ostanu bez zavičaja njihovi sunarodnici u Krajini, Slavoniji, Metohiji. Ko im je razvaljivao države i gasio snove. Ko im je bio skretničar na glavnim istorijskim raskršćima kad su odlučno krenuli u bespuće.

I znaju da to nikada nije bila Rusija.

Predrag Vasiljević
Izvor: Sputnik

1 KOMENTAR

  1. Posebno se u toj prljavoj raboti ističe profesor Darko Trifunović, koji ne propušta priliku da blati Rusiju i predsednika Putina, a predstavljajući američku politiku i NATO, kao spasonosno rešenje za Srbiju, dok Rusiju optužuje za sva zla i nedaće (kroz istoriju) koja Srbiju snalaze. Nemam kompetencije da sudim o motivima pomenutog profesora, ali se nadam da postoje službe, kojima je delanje profesora bar malo „zanimljivo“. Ne sporim pravo nikome da se stavlja na ovu ili onu stranu, ali obzirom na funkciju koju obavlja, nesumnjivo je da pomenuti profesor podučavajući mladost Srbije sa isključivo negativnim konotativnim dejstvom, kada je Rusija u pitanju, nedopustivo gazi načelo objektivnosti, bar na koje se obavezao kada je prihvatio ulogu profesora ! Ovako, zbog svoje isključivosti, ostavlja široku mogućnost tumačenja njegove uloge, čak toliko daleko, da nije neosnovano sumnnjati, da dela motivisan finansijskim faktorom !!!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime