Kako NATO zakuvava u „Balkanskom loncu“

0
625

„Svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka“ reči su velikog Petra Petrovića Njegoša, koji bi se sasvim sigurno postideo sadašnjeg ministra odbrane Crne Gore. Bošković je izjavom da bi «vojska Crne Gore učestvovala u bilo kojoj vojnoj operaciji, pa i u intervenciji na Kosovu i Metohiji», okaljao čast i obraz, ne samo slavnog pretka, već i svakog čestitog Crnogorca.

фото МО ЦГIzjava Predraga Boškovića, nije samo poltronstvo i ulizivanje Zapadu, već otvorena mržnja prema Srbiji i srpskom narodu i bruka koja će živeti dovjeka.

Komentar ove Boškovićeve izjave za News Front dao je stručnjak za bezbednost Ilija Životić.

«Izjava ministra odbrane Crne Gore Boškovića da je spreman da na zahtev NATO pošalje pripadnike Crnogorske vojske u eventualnu vojnu intervenciju na Kosovo i Metohiju ne treba da iznenađuje.To je opšte poznata politika Crnogorskog rukovodstva a sama izjava služi isključivo u dnevnopolitičke svrhe .

Ne bih je čak ni shvatao kao provociranje Srpskih zvaničnika, jer je ta izjava u skladu sa NATO politikom. Jednostavno, kada neka zemlja pristupi NATO-u, ona se obavezuje da svoju teritoriju, ljudstvo, tehniku i nebo ustupi savezu za operacije.

Tu ne postoji opcija «danas hoću -sutra neću». Upravo to je razlog, osim naravno bombardovanja i otimanja Kosova i Metohije, zašto većina stanovnika Srbije nije za ulaz u NATO savez.

Jednostavno, možemo doći u situaciju da šaljemo naše vojnike u neku NATO intervenciju protiv zemlje sa kojom smo u dobrim odnosima, i veže nas tradicionalno prijateljstvo. U realnosti kada bi se tako nešto i desilo, da Crna Gora pošalje svoju vojsku u sklopu NATO-a da dejstvuje protiv srpskog naroda na KiM, to bi bio jasan znak kako nas NATO posmatra.

NATO savez, voleli ga ili ne, svaki potez dobro isplanira i proceni pre dejstvovanja. Jer zasigurno bi došlo do sukoba na severu Crne Gore.

Da Vas podsetimo:  Bitka za popis

Zašto ?

Pa Srbi koji žive tamo opravdano bi sebe videli kao sledeću metu. Samo u tom slučaju ako bi sever Crne Gore bio sledeće polje sukoba na šahovskoj tabli NATO-a, taj savez bi uputio poziv Crnogorskim oružanim snagama da dejstvuju na KiM protiv Srba.

A tada bi Balkanski lonac zasigurno proključao.»

Priredila Lola Đorđević

www.srb.news-front.info

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime