Kako ozdraviti srpstvo?

0
965

Crna Gora odevena u ludačku košulju sa etiketom „Montenegro“ je možda jedini pacijent srpstva kome je dijagnostifikovan poremećaj ličnosti uz zabeležene simptome autodestrukcije.

Međutim, stanje te srpske zemlje nije najkritičnije. Daleko opasnija je dijagnoza pacijenta zvanog Beograd kog je napala teška bolest neo-liberalizma. Izolovani autošovinistički virusi hranjeni spoljašnjim faktorima ugrožavaju nacionalni imunitet, izazivajući česte opstrukcije rada vitalnih organa narodnog bića kome je kao posledica svega toga amputirana s(a)vest. U takvom stanju oslabljenog odbrambenog mehanizma navukli smo „domaće“ gljivice koje se dobro kamufliraju u vitamine, te nas tamane iako ih gledamo kao spasioci.

Nakon lake intervencije uklanjanja Stare Srbije (Makedonije), doktori s kupljenim diplomama bezuspešno (za sada) pokušavaju da objasne pacijentu, celokupnom srpstvu, da je najvažnije da mu se iz grudi izvadi srce (Kosmet) uveravajući nas da nam je to nekakva kila, neki problem koji nas samo sputava i da se bez srca može živeti, doduše, na aparatima koje će nam donirati strani investitori koji su se nastanili u našem telu poput parazita isisavajući nam i poslednju kap krvi, dok uveliko spremaju povoljnu ponudu za infuziju.

Zaista brižni prijatelji. Takvo izražavamo srpstvo na preporuku farmaceusko-briselske mafije već izvesno vreme uzima terapiju „evrointegracija“ koja poput jakih citostatika navodno uništava nezdrave ćelije, dok s druge strane razara i poslednje iskre imuniteta. Zdravo tkivo Srpske se donekle dobro drži, ali ga nagriza mutirana verzija srpstva koja je svoj kod izmenila pod uticajem Vatikana i Istanbula.

Šta nam je činiti? Ima li leka srpstvu? Ima! Bez teških latinskih reči, naziva nerazumljivih gotovo nikome, sa recepta ozdravljenja našeg roda lako se čita najbolji lek koji – Svetosavlje. Nema kontraindikacije, ne morate se posavetovao sa vašim lekarom i farmaceutom, ali morate pročitati uputstvo da biste znali kada i kako da ga konzumirate. Vladika Nikolaj i Sveti Justin Popović razložno su objasnili primenu ovog leka, a na nama je da ga redovno uzimamo, nesebično ga deleći sa drugima. Preskakanjem terapije, nemamo se čemu dobrom nadati. Redovnim uzimanjem – doživećemo vaskrsenje srpstva. Toliko je prosto, ali smo mi toliko komplikovani…

Da Vas podsetimo:  Peticija za povlačenje prof. Vladimira Kostića sa pozicije predsednika SANU

Neka nas predstojeći praznik obasja svetlošću poznanja i neka nam podari lek za bolesno srpstvo.

Hristos vaskrse! I srpstvo će!

Boško Kozarski
Izvor: iskra.co

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime