Kako se srpstvo sipa u traktor i maže na hljeb?

1
1060

Milica Marić bi je trudna kada su je u martu 1942. zvjerski ubili titoistički zločinci. NJezin jedini grijeh bio je što je bila sestra Petra Samardžića koji je 1941. poveo junski ustanak protiv ustaškog genocida u Hercegovini. Još u aprilu 1941. počeli su ustaški pokolji u Hercegovini, a Petar Samardžić organizirao je obranu golorukog naroda. To što nije htio pristupiti partiji i Titu koji su u Hercegovini surađivali sa ustašama, bilo je dovoljno da mu komunisti ubiju trudnu sestru.

Kpartizani-i-ustase-zajedno-april-42-crna-legija-1-proleterskaome je danas važna Milica Marić? Mnogi ljudi u Srbiji ne pridaju dovoljno pažnje temama kao što su državotvorna misao, nacionalni ponos, tradicija, istorija, poštovanje naših žrtava. Kažu da se srpstvo ne sipa u traktor i ne maže na hljeb. Ništa nije više pogrešno od takvog stava. Stalno ponavljam: nema jake ekonomije i standarda bez jake nacije i države! Srbija će biti ekonomski jaka i prosperitetna, standard građana će porasti onda kada Srbi budi nacionalno svijesni i ponosni. Osjećaj solidarnosti, osjećaj pripadnosti srpskom rodu i Srbiji, odgoj na temeljima slavne srpske istorije i naše prelijepe tradicije će stvoriti okvir za stvaranje ozbiljne i jake države koja će moći svim svojim građanima osigurati bolji i kvalitetniji život.

Jedan od prvih poteza Vladimira Putina kad je došao na vlast u nikad siromašnijoj, jadnijoj i poniženijoj Rusiji bio je vraćanje nacionalnog ponosa. Sa tim ciljem izvojevao je veliku pobjedu u Čečeniji. Pokazao da teroristi i separatisti nemaju života u Rusiji i da su Rusi narod pobjednika! Takve pobjede podižu moral naroda. A šta radimo mi Srbi? Mi kao da se sramimo naše pobjede u ratu protiv svjetskih globalističkih elita devedesetih?! Mi kao da zaboravljamo da smo tada sasvim sami stali na crtu SAD-u i njegovim satelitima iz Evrope?! Uz velike žrtve ipak smo stvorili Republiku Srpsku, izborili Rezoluciju 1244 koja je spriječila otimanje Kosova i na kraju kupili svijetu deset godina koje su izrodile Putina, novu, moćnu Rusiju i kraj američke dominacije.

Da Vas podsetimo:  Vojislav (24) – 87 desetki u isto vreme na ETF-u i Biološkom fakultetu

dru-momcilo-gavricSrbija je kao država jaka onoliko koliko je spremna da zaštiti svoje najslabije pojedince, đecu, penzionere, siromašne, svoje sunarodnjaka sa Kosova. Jaka je onoliko koliko poštuje žrtvu svojih heroja, poput onih sa Košara. Što smo jači kao narod i država, a to postižemo stvarajući državotvornu misao i paradigmu i potičući pronacionalne „teme“, to će nam jača biti i ekonomija. Nema jake ekonomije bez ponosne Srbije!

Dok se Srbija bude bavila „Parovima“ i „Farmama“, dok na Knez Mihajlovoj nevladine organizacije budu provocirale sa transparentima o lažnom genocidu u Srebrenici, dok nas ne budu interesirale nacionalne teme i istorija, dotle ćemo i ekonomski tonuti. Jer ako se jedan političar ne bori za srpstvo, Srbe i Srbiju, onda se bori za sebe. A ako se bori za sebe, svoje privilegije i bogaćenje, onda će narod biti još siromašniji. Političari nisu pali sa Marsa, oni su produkt našeg društva koje je egoistično i nema svijest o zajedništvu. Kada se generacije budu odgajale na Kosovskom boju i svetoj srpskoj tradiciji, kada se đeci bude usađivala ideja da su jedan list veličanstvenog stabla srpstva i da će svakom listu biti onoliko dobro koliko je dobro stablu, ona ćemo imati drugačije političare.

Milunka SavicMilice Marić nikad ne smije biti zaboravljena. Sačuvajmo u svijesti njezinu žrtvu koju je podnjela za srpstvo. Ovđe ću navesti neka, danas poznata imena đevojaka i žena koje su komunisti ubili u Hercegovini na najsvirepije načine. Neka im je vječna slava, svoj put do nebeske Srbije zalile su krvlju i dale ono najvrijednije što su imale: svoje živote! Jesmo li svjesni koliko su nam zavještanje ostavile?! Srbin nije neko ko se preziva na „ić“ nego onaj ko svojom dušom, srcem, umom i životom svjedoči srpstvo kao što su to uradile ove hrabre žene:

Da Vas podsetimo:  Napustili su teskobu Beograda i na selu od hrane napravili BREND

Marić Milica, Mijanović Jela, Vukoje Dragica, Sudžum Kata, Bošnjak Ilinka, Biberdžić Stana, Biberdžić Vasa, Stijačić Petrana, Babić Stoja, Mijanović Petra, Gudelj Mila, Vukalović Draga, Vučković Anđa, DŽodžo Ružica, Putica Kosa, Bubalo Anka, Bulajić LJubica, Pidžula Anka, nepoznata žena iz Konavala, Vučković Mileva, Tepurić Stana, Čupković Natalija, Žedijar Stojanka, Đerić Krstinja, Šarenac Jovanka, Šarenac Stana, Belović Sofija, Mučibabić Jela, Guzina Leposava, Grubačić Darinka, Višnjevac Sava, Zelenović Tonka, Milinković Mioljka, Nikolić Stana, Nikolić Jovana, Dumnić Božana, Ilić Anica, Todorović Rista: Lakatos Suzana, Vida Tepurić, Mučibabić Jela Rajka, Kovačević Zora, Gutić Natalija, Vasiljević Dragica, Grahovac LJeposava, Kolak Zagorka, Gudelj Smilja, Čolović Zora, Vukotić Draga, Bjelica Milica, Burlica Jovanka, Banašević Rajka, Tešanović Borka, Vučinić Milica, Milošević Desanka, Ivanišević Jovanka, Vasiljević Desanka, Gutić Dušanka, Samardžić Jovanka.

Mislav Horvat

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1716911471969099&id=100009507871380

1 KOMENTAR

  1. Sve ste u pravu nazalost svugde su planski dovedeni izdajnici na celo drzave.Ja licno sam najvise ljut i razocaran u Srpsku Pravoslavnu Crkvu tj. u Sinod koji treba da je na celu naroda.Sadasnja SPC nije ni senka one koja nas je vekovima ocuvala .

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime