Kako škola u Vinči služi za promociju, a izgradnju dalekovoda niko nije sprečio

0
1634

U Osnovnoj školi „Nikola Tesla“, koja je najveća škola na Balkanu, ove godine upisano je 320 đaka prvaka, što je najviše upisanih prvaka ne samo u Beogradu , već u čitavoj Srbiji.

skola-u-vinci-dalekovodi-660x330

Opštinski čelnici Grocke sa zadovoljstvom prihvataju tu činjenicu, te ova Osnovna škola sve više služi za promociju stranačkih lidera. A povodom prvog septembra, odnosno polaskom đaka u novu školsku godinu, u OŠ Nikola Tesla u Vinči organizovana je priredba dobrodošlice za učenike prvog razreda. Tako su, navodno ,tim povodom školu posetili Gradski menadžer Goran Vesić, članica Gradskog veća Tanja Popović, predsednik Gradske opštine Grocka Stefan Dilberović i članovi opštinskog veća Živadin Mitrić i Zoran Kojić. Pored ovih čelnika, mahom predstavnika SNS-a, na svečanom prijemu prvaka gosti su bili i poznati srpski sportisti Nemanja Nedović i Nikola Milutinov, košarkaški reprezentativci Srbije ,i fudbaleri „Crvene zvezde” Damir Kahriman i Luis Ibanjez .
Foto; GO Grocka

Kako je prenela Info služba opštine Grocka, predsednik Gradske opštine Grocka Stefan Dilberović pozdravio je sve prisutne i poželeo učenicima srećan polazak u školu. On je istakao da mu je čast i zadovoljstvo što je predsednik opštine u kojoj se nalazi ova škola, šampion po upisu prvaka u Srbiji, kao i dobru saradnju opštine i rukovodstva škole. Naglasio je da je za prethodnih godinu dana uveden video-nadzor, postavljene su sprave za vežbanje na otvorenom, sređen parking prostor, a najavio je i nova ulaganja.

11222608_814991085265906_2176449202034275498_o

DECA IZLOŽENA OPASNOSTI OD DALEKOVODA

Ono što sadašnja vlast u Grockoj prećutkuje, a što nije spomenuo ni predsednik GO Grocka Stefan Dilberović , jeste da su nedavno tik uz školsko dvorište OŠ Nikola Tesla u Vinči podignuti dalekovodi od 400 kV. Građani ovog dela opštine Grocka, danima su protestovali zbog izgradnje ove trase dalekovoda, ali uzalud. Tada ih niko od opštinskih čelnika Grocke nije posetio, niti im je odgovarao na pitanje. Građani su, posle više neodgovaranja nadležni, rešili da protest radikalizuju, te su blokirali put na ulasku u vinčansku deponiju. Za tih pet dana blokade, nazivani su svakakvim imenima i stavljan im je epitet da zbog njih preti zaraza po Beogradu, jer nema gde da se odloži smeće. Nakon višednevnih protesta, policija ih je nasilno uklonila sa blokada. Od predstavnika opštine Grocka, niko nije reagovao.

Da Vas podsetimo:  Univerzitet Stenford raskrinkao botove - ugašeni jer su služili samo propagandi vlasti

Uznemirujući video!

Dana 12.05.2014. policija je prekinula miran protest građana Vinče i đubre je prošlo. Goloruki građani, žene i deca suprotstavili su se kordonu policije sa molbom da ih neko čuje od nadležnih, da im neko objasni zašto će iznad njihove škole od 2500. đaka i njihovih kuća proći dalekovod izuzetno visokog nivoa štetnog zračenja, zašto in niko o tome nije obavestio kad su naseljavali ovo područje, legalizovali kuće, plaćali poreze i planirali budućnost sa decom…Niko im se nije obratio. Niko od novinara nije bio prisutan da zabeleži ovo dešavanje. Cenzurisani izveštaji javnost su već danima obaveštavali samo o šačici ljudi koja drži Beograd taocima… a zapravo su žrtve upravo Beogradska deca Vinče i Radmilovca.

Tako da danas imamo situaciju da oko hiljadu mališana predškolskog i mlađeg uzrasta obdaništa „Lane“ nisu zaobiđeni tako da će i oni uskoro moći da otkriju čari igre u blizini visokog napona. Jedini problem je što, ako budu postavljene žice, takav nivo elektromagnetnih zračenja po nekim naučnim studijama može da izazove gomilu bolesti i poremećaja kao što su leukemija kod dece, maligna oboljenja, pobačaji kod žena, ali i promene na genetskom materijalu…

Građani su se organizovali, stigli su i do Strazbura, a što se odnosa nadležnih prema njima tiče, i stari i novi, su u fazonu Šurde: „A i to me zabole!“

Za Žig Info:

Željko Matorčević

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime