Kakva zima je pred nama?

0
961

24578-zima-sneg-580x0Američka meteorološka agencija ‘Accuweather’ objavila je sezonsku prognozu za čitavu Evropu, prema kojoj nas čeka još jedna ćudljiva zima s drastično različitim vremenskim prilikama.

Prema Accuweather-u, kalendarska zima koja započinje u vreme Božića, biće najpre obeležena nestabilnim, ali izuzetno toplim vremenom za to doba godine.

Nakon (pre)toplog početka zime, američki meteorolozi prognoziraju mnogo snežnih padavina i niskih temperatura, naročito u februaru.

Čest i brzi ciklon premeštaće se s Atlantika preko severa Španije, južne Francuske, severa Italije, Alpa i severa Balkana dalje na istok kontinenta. O posledicama takvog nevremena najbolje govori najava kako bi poplave mogle zahvatiti jugoistočnu Francusku, sever Italije i severozapad Balkanskog poluostrva, prenosi Slobodna Dalmacija prognozu američkih meteorologa.

U drugom delu zime, kažu oni, u alpskom području predviđaju se nadprosečne količine snega, a obilne snežne padavine tada bi mogle da se “spuste” i do naših područja.

Severna Evropa mogla bi da ima gotovo polarnu zimu. Prema istoj sezonskoj prognozi, istočni delovi Nemačke, Francuska, Belgija, Danska i Poljska mogle bi da osete snažan uticaj polarnog vazduha, dok bi severozapad kontinenta, naročito Velika Britanija i severozapad Nemačke, trebalo da imaju blagu zimu.

Ostaje nam samo da vidimo da li su u pravu!

dnevno.rs / Net.hr/M. Đ

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime