Kao Most na Žepi: Vučić poput vezira Jusufa

0
810

Demagoški pristup „rešavanju“ problema, koji je evidentan kod srpskog premijera, ne služi, reklo bi se, ničemu drugom, osim da se tako pridobiju naivni glasači. Naime, predsednik srpske vlade obećava da će svake nedelje obići po neku školu. I tako će da čini, sve dok ih ne obiđe sve bez izuzetka. Ako znamo da u Srbiji imamo oko 3500 škola, tada je jasno da će veliki srpski „reformator“ obilaziti škole najmanje sledećih deset godina – i to pod uslovom da svakog dana u godini poseti po jednu. A ukoliko bi to radio ovako, kako je nagovestio (jednom nedeljno), tada će mu trebati nešto manje od 60 godina da ih sve obiđe i „popravi“. Ako bude dugovečan, nije isključeno i da u takvoj svojoj „briljantnoj“ zamisli i uspe, tamo negde pred kraj 21. milenijuma.

Zanimljivo je da se AV zakačio za klozete, valjda verujući da će tako postati još omiljeniji kod naroda. Jer, eto, njemu ništa nije teško, ulaziće i u najprljavije „toalete“, uključujući i one poljske WC daščare (čučavce). Verovatno, za nuždu, neki od tih klozeta će do kraja i da isproba. I eto, ima li još nekoga od vajne srpske gospode u vlasti (a o onima van vlasti i da ne govorimo), koji bi se toliko ponižavao i sebe predstavljao kao inspektora za klozete? Nema takvih, i nećete ih nigde naći. Jedan je Vučić! Još kad čovek dohvati četku, povuče (ili prospe) vodu i razmaše se po šolji (tamo gde je ima) ili po klozetskoj dasci u polju, sav narod ima da ga prihvati kao najrođenijeg. Samo (da ne čuje zlo), da mu se ne desi da negde propadne kroz trulu gredu.

Da Vas podsetimo:  Neće biti izbora 21.juna! Narod 20.juna smenjuje vlast glasanjem pred Skupštinom

Konačno, postavlja se pitanje, ako će „glavnokomandujući“ trčati kao kurir od rova do rova, ko će da rešava ratne (radne) zadatke i postavlja ratne  ciljeve. To jeste, ako AV kisne samo zato da bi pokazao svetu kako je kuražan, tada nešto debelo nije u redu s narodom koji na takve prizemne „fore“ pada i zaista veruje da se razgolićivanjem u nevremenu dokazuje predanost, marljivost, posvećenost i samoproklamovano poštenje. Umesto da koristi državni aparat, da bi popravio stanje u školama i bolnicama, premijer je odlučio da sve uradi sam. Naravno, svakom bi moralo biti jasno da je takav pristup krajnje neozbiljan (smešan, cirkuzanerski) i da se na takav način ništa ozbiljno ne može uraditi, osim što će predsednik srpske vlade svake nedelje dobiti priliku da pokaže kako će i on jednog dana izgraditi Most na Žepi, Skadar na Bojani, a nije isključeno i onaj Čardak ni na nebu ni na zemlji, pod nazivom – Beograd na vodi.

D. Gosteljski

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime