Karnevalizacija Srbije

2
932

Bull man
Bull man
Gde je dno Srbije? Gde je ispod dna? Postoji li nešto sveto u ovoj napaćenoj zemlji? Postoje li ikakve vrednosti koje vekovima stvaraše naši preci? Šta to beše moral? Kuda uteče poštenje i poštovanje? Ko izbaci reč ”odgovornost” iz rečnika? Ko dozvoli moralno posrnuće i utrnuće? Ko to daje vetar u leđa svim urušiteljima, dupeuvlakačima, medijskim kreaturama, praznoglavcima i ostalim raznoraznim oblicima života?

Neko sigurno pirka u leđa, jer se u suprotnom ne bi nakaze kerebečile sa ekrana. Jer glavna tema u Srbiji ne bi bila gubljenje nevinosti “poznatih” faca. Jer bi plastične sise i dupeta za sladokusce, bile emitovane u sitne sate, kada deca spavaju. Bile bi oporezovane kao kič i šund, pa neka je svima lepo! Ko voli neka gleda, a ko hoće da pokazuje i emituje neka plati, te i puni onu državnu kasu. Bez dna, mašala.

Očekujem da sretnem osobu koja nosi rogove na glavi

Rogovi su super stvar, zašto da ne? Ako može krava, zašto ne bismo i mi? Što je čovek bolji od krave?

Čim se pojavi neka rogata ljubimica ili ljubimac u najčitanijim intelektualnim novinama ili najgledanijim kulturnim programima, tipa rijalitija, eto nama rogatog naroda. Uvek ima onih koji su u korak sa trendom i za živu glavu ne bi propustili najnoviji hit.

Kada orogatimo, onda ćemo lakše i da se obračunavamo sa neistomišljenicima, a naročito sa onima kojima rogovi nisu dovoljno porasli. Možda osmislimo i nešto kao borbe u koridi, pa da navijamo ko će da pobedi. Igra do smrti. Verujem da će biti zanimljivo, a naročito ako uvedemo i kategorije različite rogatosti, pa svakodnevno da posmatramo nabadanja i da slavimo pobednika.

Pobednik, podrazumeva se, dobija najviša državna odlikovanja i orden, obavezno! Očekuje ga i iznenađenje u vidu ulaska u najbolji i najgledaniji kulturni eksperimet na ovim prostorima. Novi rijaliti pod nazivom “Vaši rogovi, naši robovi”.

Da Vas podsetimo:  Sokolska zadruga u Čubači kod Dubrovnika

Niko i ne sluti da će najjači i najveći i najsnažniji i najlepši rogovi biti glavni adut za ulazak u rijaliti. Iz produkcije će nam tek tada otkriti tajnu, da je najveća kuća spremna za rogati narod i da su je pravili mesecima, a program pažljivo pripremali godinu dana. Način biranja rogatih su osmišljavali najveći stručnjaci iz oblasti poznavanja kako ljudske, tako i životinjske psihologije, koji su uspešno izdvojili zajedničke karakteristike.

Kako je u pitanju najveći spektakl, tako su i honorari najveći ikada. Čak i dodatna iznenađenja. Zadaci nisu laki, ali će se ukućani vrlo brzo navići. I na slamu umesto kreveta, i na seno umesto hleba i mesa, i na stajanje četvoronoške. Producenti očekuju da neće biti potrebna nikakva posebna adaptacija na kostime krava, a učesnicima će biti dozvoljeno da zadrže svoje, postojeće rogove.

Nagoveštavaju da će biti zanimljivo navikavanje na repove, pa će za koordinaciju mahanja repovima i rogovima, biti angažovana stručna osoba, koja poseduje neophodne kompetencije za ovako ozbiljan zadatak.

Nabadanje, nužda i još nešto

Učesnike brine samo što će jedan deo dana morati da budu vezani, kao prave krave, pa neće moći da nabadaju druge, da ih udaraju repovima i da zaskaču. Odlazak u WC neće biti moguć, već će sve nužde obavljati javno. Na taj način će da istaknu dobre strane obavljanja nužde na očigled svih gledalaca, jer žele da ukažu da je najvažnije da prihvatimo sve što jeste sastavni deo života i da nema razloga da bilo šta skrivamo.

Ono što učesnike naročito raduje je što neće morati da pričaju i razmišljaju. Sporazumevaće se mukanjem i mahanjem repova i rogova. Pojedini učesnici su rekli da je to za njih najveće iskušenje i da sve shvataju kao vid terapije, i smatraju da će zahvaljujući kulturnom rijalitiju “Vaši rogovi, naši robovi”, konačno uspešno izlečiti agresivnost, da će naučiti da rešavaju konflikte mirnim putem, a naročito će naučiti da saslušaju druge, bez upadanja u reč.
Dopada im se i način ishrane koji je osmišljen, jer žele da iskoriste priliku i pokažu da je najveći potencijal naše države zapravo organska hrana i da je ishrana svežim ili suvim livadskim biljem, najzdravija i najjeftinija.

Da Vas podsetimo:  Misterija Vulin

Produkcijski tim je najavio iznenađenje i za krave učesnike i za gledaoce. Nakon određenog vremena će u kraveću kuću uvesti dva rasna bika koji nemaju rogove, ali imaju nešto drugo, do patosa. Oni su već osmislili scenario i detalje boravka bikova među kravama. Ti delovi će biti emitovani bez cenzure, jer smatraju da gledaoci itekako treba da gledaju kako je strašna i okrutna želja i borba za zadovoljenje osnovnih potreba i koliko je malo vremena potrebno da sve krave koje se nešto budu femkale pokleknu pred izazovom.

Produkcijski tim svakako ima želju da edukuju gledaoce putem najnovijeg kulturnog rijalitija “Vaši rogovi, naši robovi” iz svih mogućih oblasti, te predlažu da pojedini časovi u školama budu ukinuti, jer putem očigledne nastave se najbolje uči. Sigurni su da će program biti odlična zamena za predmet seksualno vaspitanje, koji se ionako godinama bezuspešno uvodi u škole. Poslaće poruku i o zdravoj organskoj hrani, o prednostima spavanja na slami, umesto na dušecima, koji izazivaju alergijske reakcije.

Spremljen je interaktivni program, kako bi gledaoci mogli da budu u konsantnoj komunikaciji sa kravama učesnicima. Na taj način će vršiti informatičko opismenjavanje naroda i svakako razvijati veštine komunikacije.

Nakon kraja rijalitija održaće se veliki karneval. Svi će imati rogove kao maske. Ko želi moći će da uzme i rep. Na čelu povorke će ići bikovi, koje će na leđima nositi krave pobednice, što će za njih biti najveća ukazana čast. Ponosni i zadovoljni bikovi će sve vreme mahati kravama. Kulturni program “Vaši rogovi, naši robovi” će dobiti najveća priznanja i obavezu emitovanja tokom cele godine.

Proglasiće i zvaničnu karnevalizaciju države i aminovati nošenje rogova i repova u svako doba i dana i noći.

Da Vas podsetimo:  Predizborna pozivnica od „narodnog“ predsednika

Rada Karanac

Kolumnista

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime