Kinezi prikupljaju sredstva za pomoć Srbiji??!!

0
205
Foto: Unsplash, CDC

Iako je situacija naizgled bez kontrole i bez ikakvih izgleda da će biti bolja, upravo sada se obistinjuje ona Aristotelova izreka: “Nesreća otkriva one koji su pravi prijatelji”.

Naime, otkada je predsednik Srbije, gospodin Aleksandar Vučić proglasio vanredno stanje, broj onih koji su zaraženi korona virusom je u neprestanom rastu. Mada su sve institucije podređene sprečavanju daljeg širenja virusa, čini se kao da pripadnici naših institucija ne uspevaju da istraju pred naletima istog. Iako je ituacija i dalje pod kontrolom, očigledno je to da se naše društvo suočava sa nedostatkom potrebnih sredstava koja bi omogućila lakšu i delotvorniju borbu protiv virusa.

Ipak, ono što ne smemo zaboraviti jeste činjenica da je NR Kina od prvog dana stala uz Republiku Srbiju obećavši pomoć u svakom pogledu. Kao što znamo, u Srbiju su već stigli testovi za detekciju pomenutog virusa, a ovih dana se očekuje i pristizanje ostale pomoći koja se ogleda u kontigentu maski, zaštitne odeće, ventilatorima i drugim sanitetskim potrepštinama kao i pomoć u vidu zdravstvenih ekspertskih grupa koje se očekuju.

Ono što je obradovalo naše građane jeste vest sa društvenih mreža o navodnom fondu koji treba da bude osnovan u NR Kini, a sve za potrebe sakupljanja pomoći Republici Srbiji.

Očigledno je to da je Srbija svih ovih godina najmanje pomoći u kriznim trenucima dobijala upravo od onih u koje se najviše uzdala, dok su se sa druge strane partneri sa istoka bili tu kada god je pomoć bila neophodna. Nadajmo se da ćemo bar posle svog ovog ludila izvući pouke i okrenuti se pravim prijateljima.

Izvor: Srpskastvar.info

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime