Ko je Dejan Đorđević, novi vlasnik „Megatrenda“

1
751
Dejan Đorđević / Forto: printscreen (Istinomer)

Rođen je 1971. godine u Leskovcu.

Kako je naveo u zvaničnoj biografiji (koja je u međuvremenu uklonjena), na sajtu Konzervativno reformističke stranke, u rodnom gradu završio je osnovnu školu i gimnaziju.

„Školu rezervnih oficira završio je u Zadru. Diplomirao je na Pravnom i Medicinskom fakultetu. Nezadovoljan razvojem političke i ekonomske situacije u zemlji odlazi u Nemačku gde započinje svoju karijeru na klinici u Kaselu“, ističe u biografiji. Sajt „Mondo“ naveo je da je Pravni fakultet završio u Beogradu, a Medicinski fakultet u Prištini.

Ističe da je po završetku školovanja ubrzo dobio ponudu da rukovodi radom fonda zdravstvenog osiguranja u osiguravajućem zavodu IVG Deutsche Ring u Hamburgu.

„Od 2008. postaje potpredsednik korporacije Antonel Second Corporation, koja se bavi konsaltingom u medicini i investicionim fondovima u oblasti osiguranja posebno u oblasti penzijskog, zdravstvenog osiguranja i akcijskim fondovima. Bio je član više upravnih odbora u multinacionalnim kompanijama u SR Nemačkoj. Aktivno se bavi konsultantskim aktivnostima u vezi sa poslovanjem, posebno u oblasti zdravstvenih i investicionih fondova. On je konsultant i predavač pristupnih evropskih fondova za akviziciju usluga (European Funds Acquisition Services)“, tvrdi u biografiji.

Dodaje da je glavni izvršni direktor (CEO) u nemačkoj kompaniji Efas Europe iz Berlina.

„Vlasnik je brendova Efas Paper TM, Alpe Water TM i suinvestitor (suvlasnik) u više multinacionalnih kompanija. U novembru 2014. god. u Cirihu dobija nagradu za najboljeg menadžera u oblasti poslovnog konsaltinga“, pisalo je u biografiji.

„Istaknuti menadžer“

Napominje da je u u septembru 2017. dobio poziv od vlade Austrije „preko Austrian Business Agency i gospodina Bernharda Bahlajtnera“ da „kao istaknuti menadžer uspešne kompanije, učestvuje u privrednom rastu Austrije u skladu sa pozitivnim reformama i individualnim prednostima pozicionirajući svoju kompaniju u Beču“.

Više puta je, naglašava, nagrađivan za doprinos u oblasti poslovnog konsaltinga.

„U januaru 2018. dobija poziv da učestvuje za nagradu najboljeg konsultanta koju dodeljuje bivši predsednik Savezne Republike Nemačke Kristijan Vulf (Christian Wulff) u saradnji sa publikacijom Top Consult“, piše u biografiji.

Da Vas podsetimo:  Incidenti samo na Glavnom odboru opozicionih stranaka

„Opstrukcije vlasti“

U periodu 2003. do 2014. godine u više navrata, kako ističe, dolazi u Srbiju „gde osniva firme, investira značajna sredstva i upošljava radnike“.

„Svakog puta nailazi na opstrukcije od strane vladajućih struktura i njihovih sledbenika iz krimogenih struktura, koji koruptivno-ucenjivačkim metodama žele doći do ličnog profita ne obazirući se pritom na interes naroda i države. Kao aktivni sportista u mladosti, a u želji da potpomogne srpski sport, 2004. godine postaje potpredsednik, generalni menadžer i sufinansijer Fudbalskog kluba. O njegovom uspehu i angažovanju govori mnoštvo članaka u najuglednijim sportskim novinama. Nakon jačanja pozicije kluba i organizacije u klubu po sistemu ‘uspeh se ne prašta’, opet nailazi na neslaganje sa tadašnjim lokalnim rukovodstvom koje se iz ličnih interesa direktno meša u rad trenera i rukovodstva fudbalskog kluba. Iz navedenih razloga napušta klub u koji je investirao značajna sredstva“, navedeno je u biografiji.

Ušao u politiku „uprkos rizicima“

Naglasio je da je član Pravoslavne akademije nauka i prvi predsednik Konzervativne reformističke stranke (KRST).

„Dobija više ponuda da se uključi u aktivni politički život Srbije koje svaki put odbija. Nije bio član nijedne političke partije. Shvatajući ozbiljnost situacije u kojoj se Srbija nalazi, odlučuje da se bez obzira na odličan materijalni, karijerni i porodični status aktivno uključi u politiku svestan svih rizika za njega i njegovu porodicu“, napomenuto je u biografiji.

Izvor: Istinomer.rs

1 KOMENTAR

  1. Po meni lici na na Canka…Citajuci njegovu biografiji moze da se zakljuci da ume da ,,pliva,, sve stilove ali da se drzi dalje od situacija gde moze da se izgubi sve. Ma, bas je slican Canku…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime