Konkurs Foto kino kluba Čačak – Ovo je moj svet

0
1052

Foto kino klub Čačak je jedan od najznačajnijih foto klubova u Srbiji. Klub čačanskih fotografa amatera je ustvari sadržaj mnoštva dokumentarnih snimaka, fotografija, autorskih kolekcija i izložbi, ali, pre svega, tu su vredni, inventivni, i radoznali ljudi, uvek spremni na saradnju i na akcije u kulturnom životu grada, sada i uvek.

upis

Svoju zrelost i ozbiljnost Klub je dokazao organizacijom najznačajnije godišnje manifestacije u oblasti fotografije Dani fotografije u Srbiji, čiji je uspešan domaćin već 12 godina. Čačak je, zahvaljujući ovom Klubu, od 1993. godine, postao centar, tada, jugoslovenske animacije, organizacijom Jugoslovenskog festivala animiranog filma, koji je od 2007. godine prerastao u festival, Animanima, međunarodni festival animacije.

Foto kino klub Čačak je, tokom svojih 38 godina rada, između ostalog, uvek radio na širenju foto stvaralaštva i fotografske kulture među mladima. Klub je, svojevremeno, za autore-početnike organizovao i godišnje izložbe mladih autora sa parafraziranim nazivom THE YANG ONEC u kome su korišćena ćirilična i latinična slova. Ovaj projekat je bio vrlo uspešan, a neki od, tada, debitanata u svetu fotografije, danas su autori koji već imaju prepoznatljiv “rukopis” u srpskoj fotografiji.

Posle pauze od 2-3 godine Klub ponovo pokreće izložbu fotografija za mlade autore, u dve kategorije: do 16 godina (tema SLOBODNA) i do 21 godine starosti (tema OVO JE MOJ SVET).

Potrebno je poslati do 6 crno-belih ili kolor fotografija.

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane, buduće mlade autore, u svet kreativne fotografije, a biće nam drago da svoje fotografske ideje i dileme mladi autori razmene sa nama u prostorijama Foto kino kluba Čačak.
Dobro došli u čarobni svet fotografije!

Ozonpress

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime