Košarkaš Barselone zida kuću ugroženoj srpskoj porodici Dedić iz Gusinja

0
833
Nikola Mirotić / Foto: printscreen

Košarkaš Barselone Nikola Mirotić nastavlja sa podrškom i pružanjem pomoći ugroženim porodicama

Nakon prošlogodišnje Božićne akcije, u kojoj je Mirotić pogocima za tri poena, obezbedio novi dom za šestoro ugroženih mališana porodice Varga, ove godine odlučio je da obezbedi pomoć za još jednu porodicu.

U toku ovogodišnjeg Božićnog posta, Mirotić će šutirati za ugroženu porodicu Dedić iz Gusinja! I ove godine, svaka trojka, na svim utakmicama koje se odigraju do Božića, „vredi“ 500 evra, i sav prihod koji se skupi ovom prilikom, biće iskorišćen za izgradnju nove kuće porodici Dedić.

Višedetna porodica Dedić živi u teškim uslovima u selu Dosuđe, na severoistoku Crne Gore. Samohrana majka Milosava, i troje dece – Marijan (9), Veličko (4) i Jasna (3) žive u jednoj prostoriji kuće, koja je u jako lošem stanju. Veoma tešku situaciju dodatno otežava i bolest najmlađeg deteta Jasne, koja ima cerebralnu paralizu i potpuno je nepokretna.

„Mnogo vam hvala što ste došli, što ste nas se setili. Mi skromno živimo, Bogu se molimo i postimo. Nadamo se boljem. Verujte mi, da mi je sin Marijan jutros, kada je čuo da dolazite, rekao ‘samo da mi je kuća’ i to jeste jedina naša želja. Sve drugo ćemo lako“, rekla je majka Milosava.

Nikola Mirotić i njegova supruga Nina Mirotić godinama uspešno sarađuju u projektima pomoći najugroženijima zajedno sa organizacijom „Srbi za Srbe“. U znak zahvalnosti organizacija „Srbi za Srbe“ krajem oktobra ove godine uručila im je ikonu Svetog Vasilija Ostroškog.

„Porodica Mirotić godinama pokazuje veliku ljubav prema našem narodu, ma gde se on nalazio. Do sada smo uspešno realizovali nekoliko projekata, a uskoro završavamo izgradnju kuće sedmočlanoj porodici Kojović iz Sjenice za koju je porodica Mirotić obezbedila sredstva krajem septembra. Nikola Mirotić, u narodu je poznat kao veliki dobrotvor, što smo imali priliku da vidimo tokom evroligaške utakmice sa Crvenom zvezdom, kada mu je cela hala skandirala ime, dok su mu navijači uputili transparent podrške. Svakodnevno dobijamo na desetine poruka zahvalnosti na svemu što čini za ugrožene porodice, što nam je veoma drago, jer je svojim primerom motivisao veliki broj ljudi da se priključi našoj zajedničkoj misiji da pomognemo što veći broj porodica. Našem narodu su potrebni heroji koji inspirišu sve nas da budemo bolji ljudi“, izjavio je predsednik Humanitarne organizacije Srbi za Srbe Igor Rašula povodom pokretanja ove akcije.

Da Vas podsetimo:  Ivice, Ivice... Dokle?
Srbi za Srbe
Izvor: slobodnahercegovina.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime