Kosmet: Umrlo 348 italijanskih vojnika!

0
3608
Foto: kmnovine.com

Italijanska novinska agencija ANSA objavila je (13. decembra 2017.g. sreda) da je do sada 348 italijanskih vojnika koji su bili u mirovnoj misiji na Kosovu i Metohiji   umrlo od posledica uranijumskog zračenja (trovanja).

Evo i zvaničnog teksta ANSE, koje su preneli apsolutno svi italijanski mediji. Oboleli italijanski vojnici su preminuli od raznih oblika malignih bolesti a italijanski parlament je još pre par godina formirao posebnu komisiju koja  je nepobitno utvrdila da je smrt kod vojnika nastupila od raznih malignih bolesti, leukemije, Hodžkinovog  sindroma i raznih malignih  tumora,  ne navodeći striktno da  je njihov boravak na Kosmetu bio klјučlјan od  uranijumskog trovanja.

______________

ANSA.it

  • Lazio
  • Uranio: Osservatorio, ancora un decesso

Uranio: Osservatorio, ancora un decesso

Vittima numero 348, era stato impiegato in missione in Kosovo

© ANSA

+CLICCA PER INGRANDIRE

Redazione ANSAROMA13 dicembre 201714:55NEWS

(ANSA) – ROMA, 13 DIC – Leonardo Bucoliero, militare romano cinquantenne impiegato nel servizio scorte al Quirinale, è la vittima numero 348 dell’esposizione all’uranio impoverito. Lo sostiene Domenico Leggiero, dell’Osservatorio militare.
„Tumore alla testa – spiega Leggiero – la sentenza che in due anni l’ha portato via. Bucoliero, morto lo scorso 8 dicembre, era stato in missione per un anno nei Balcani, in Kosovo. Ogni nesso tra malattia ed esposizione ad uranio impoverito gli è stato negato dal ministero della Difesa“.
„Anche Bucoliero – prosegue – si è affidato all’avvocato Angelo Fiore Tartaglia per ottenere giustizia e riconoscimento dei suoi diritti, non tanto per lui ma per i giovani figli e la moglie. Dalle analisi nanodiagnostiche svolte sui campioni del suo tumore è emersa la presenza di numerosi metalli pesanti la cui dimensione e forma non lasciano scampo: effetto del munizionamento all’uranio impoverito“

Da Vas podsetimo:  Odgovor na pitanja o Vučiću i Željku Mitroviću...

_______________

Prevod  na  srpski jezik

Žrtva broj 348, bio je zaposlen u misiji na Kosovu

  1. 12. 2013. (ANSA) – RIM, 13. DECEMBAR

Leonardo Bukoliero, pedesetogodišnji rimski vojnik koji je zaposlen kao telohranitelј u službi Kuirinale, je broj 348 žrtve izloženosti osiromašenom uranijumu. Ovo tvrdi  Domeniko Leđiero iz Vojne opservatorije.

Foto: max-balkanboy.blogspot.com

“Kancer glave – objašnjava Leđiero – dijagnoza koja ga je odvela za dve godine. Bukoliero, koji je umro 8. decembra, bio je na misiji godinu dana na Balkanu, na Kosovu. Ministarstvo odbrane je odbacilo svaku vezu između bolesti i izloženosti osiromašenom uranijumu “.

Foto: udicazasrce.wordpress.com

“Čak i Bukoliero – nastavlјa – oslanjao se na advokata Anđelo Fiore Tartalije da bi dobio pravdu i priznanje njegovih prava, ne toliko za njega, već za svoje mlade sinove i njegovu suprugu. Nanodijagnostičke analize koje su sprovedene na uzorcima njegovog tumora pokazale su prisustvo brojnih teških metala čija veličina i oblik ne ostavlјaju nikakav izlaz: efekat osiromašene municije uranijuma “.

Italijanski vojnici su  raspoređeni čak na 51 mestu u lokacijama gde su bačene uranijumske bombe na Kosovu i Metohiji

Istina o uranijumskim bombama

Severnoatlanska  alijansa, “NATO“  zvanično  je priznala da  je u bombardovanju 1999. godine  izručila 31.000   uranijumskih  projektila (10 tona). Ruski  izvori govore o 90.000, a srpski o  50.000  uranijumskih projektila

Na zvaničnoj  mapa-karti NATO-a  na Kosovu  i Metohiji  je    ravno 112 lokacija  na kojima su gađani  cilјevi  sa osiromašenim uranijumom. Najviše projektila sa osiromašenim uranijumom izručeno je u Metohiji i to zapadno od puta Peć – Đakovica – Prizren. Više od 15 lokacija pogođenih, sa osiromašenim uranijumom se  nalazi na putu    Đakovica – Zrze, zatim na relaciji Dečane – Rznić – Prilep- Junik (više od 10 lokacija).

Da Vas podsetimo:  HDZ-vatikanski model posle izbora u Hrvatskoj

Veći broj  lokacija sa  izručenim projektilima nalazi se severno od Dragaša,   onda desno od  puta Prizren – Vrbničko jezero. Više lokacija sa projektilima  osiromašenog uranijuma  je  ispalјeno jugoistočno od Uroševca kao i nekoliko lokacija  južno od  Podujeva, ali  i u skoro  svim  drugim delovima Kosova i Metohije.

Foto: vaseljenska.com

NATO i danas ubija na Kosovu i Metohiji! Na ispitivanju uranijumskog zračenja  na KiM su radili : stručnjaci Međunarodne agencije za  atomsku energiju, ekipe UN za ambijent, Kralјevsko društvo iz Londona za atomsku energiju, Švedski institut za zaštitu od radijacije, ekipe UNMIK-a, Kfora kao  i  jedna posebna istražna komisija Ujedinjenih Nacija koja je  obavlјala  ispitivanja samo na 11  lokacija, kao i stručnjaci Svetske zdravstvene organizacije i drugi.

Sve istražne ekipe, posle obavlјenih rezultata  i  ispitivanja radioaktivnog  zračenja,  gde su  izručeni  projektili  sa osiromašenim uranijumom, donele su izričitu preporuku da se ta  mesta  moraju  zaštititi  od ulaska civila i stoke u njima zbog enormnog uranijumskog zracenja. Međutim, do danas ništa od toga nije ispoštovano.

Prisustvo uranijumskog  zračenja  otkriveno je u  zemlјi, vodi, vazduhu, vegetaciji, a u mnoštvo slučajevima i u uzorcima kravlјeg mleka pa je uranijum poodavno ušao u lanac ishrane lјudi i stoke na Kosovu. U poslednjih deset i više godina, najviše u Metohiji,  u svakom stadu ovaca, koza, svinja  ili krava bilo je na desetine slučajeva rađanja deformisanih mladunaca ovih životinja.

Zoran Vlaškalić

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime