Krađa izbora i sudbina Srbije

0
940

kim-dzong-sojic-vucic-2Ako dozvolimo da Vođa, koji je na upravo proteklim izborima, po svim procenama pokrao između 10-20% glasova, materijalizuje svoju krađu uspostavljanjem apsolutne većine u skupštini, nada da Srbija može da postane normalna, civilizovana, suverena i prosperitetna država biće ubijena za dugi niz godina. Vođa se sprema da, uz podršku talibanskog vojvode koji ga „suptilno“ podržava, uništi i ono malo što je preostalo od nezavisnih institucija u Srbiji, i da sve podredi učvršćivanju svoje strahovlade u Srbiji na dugi rok.

Vođa

Kada su Naprednjaci pre nekoliko godina preuzeli vlast od Demokrata Borisa Tadića narodu je laknulo. Patriote širom Srbije su odahnule, neće više biti lopovluka, izdaje, puzajućeg priznavanja Kosova, Srbija će se uspraviti. Dok smo mi naivni praznovali i radovali se, jedan mudri Srbin sa Kosmeta je rekao svojoj devojci: „Ovi što su otišli su bili lopovi i izdajnici. Ovi što dolaze su razbojnici i izdajnici – setićeš se za koju godinu šta sam ti rekao* .“

Prošle su četiri godine Vučićeve vlasti, i kada se podvuče crta, rezultat je potpuno uništenje ekonomije, ukidanje slobode medija, urušavanje institucija sistema i sudske vlasti, poništavanje građanskih i radničkih prava, propast školstva i zdravstva… Strah je postao preovlađujuća emocija kod ljudi, a život je zamenjen besmislenim žrtvovanjem za bolje sutra koje nikada neće doći. Umesto institucija sistema, državnih službi, i sudova, imamo strahovladu Vođe koji je u Srbiji zadužen bukvalno za sve. Od spašavanja dece iz snežnih smetova, preko menjanja upišanih pelena radnicima Jure, podizanja optužnica protiv tajkuna i donošenja presuda, pa do određivanja konačnih rezultata izbora. Institucije sistema su tu samo formalno, kako bi potvrdile ono što Vođi u trenutku padne na pamet. Zakoni, uključujući i onaj najviši – Ustav – su nepotrebni. Kad Vođa kaže Briselski Sporazum je u skladu sa Ustavom, što bi se Ustavni Sud mešao u svoj posao i zamarao se. Kad vođa u toku izborne večeri izađe sa konačnim rezultatima izbora, RIK četiri dana vredno radi kako bi „uskladio“ rezultate sa „zvaničnim“ Vođinim rezultatima.

Da Vas podsetimo:  Drži gas, dok ministar ode

I od goreg ima gore

Danas je moj drug Sima svojoj drugarici Serboni čestitao „oslobođenje Vojvodine“ od Pajtića. I Ukrajinci su se radovali kad su se oslobodili lopine Janukovića, a usrećili sa razbojnicima Jacenjukom i Porošenkom. Da ne pominjemo radost Libijaca zbog smene diktatora Gadafija, koju sad proslavljaju prelaskom Sredozemnog mora u gumenim čamcima, bežeći glavom bez obzira od svojih novih usrećitelja. Nešto mi govori da će za šest meseci, ovi što likuju u Vojvodini, da prave lopinu Pajtića od blata, ali biće kasno. Vođin cilj na ovim izborima je bio preko 50%, i to „uprkos teškim reformama koje narod stoički podnosi“. Zar neko misli da će bilo ko drugi imati bilo kakve šanse na izborima kada oduševljeni narod konačno okusi plodove svoje žrtve i Vođin apetit skoči sa 50% na 110%. Nema teorije. Smeši nam se severno-korejska demokratija u kojoj će gladni narod da „bira“ Vođu sa 95% pa na više, a možda ga izaberemo i za doživotnog predsednika vlade, da ne trošimo pare na besmislene izbore. Može li i od toga da bude gore? Naravno. I od najgoreg ima gore, zato na izborima i protestima čovek treba da se kloni Vođa i lažnih mesija sa diktatorskim tendencijama. Još ako vidiš da im je mozak nagrižen Sifilisom, beži na drugu stranu.

Ima li nade za nas?

Odgovor na ovo pitanje zavisi od toga da li smo dovoljno sazreli da svoju infantilnu potrebu za jakim vođom zamenimo spoznajom da nam u stvari trebaju instrumenti da vođe i političare držimo pod kontrolom. Sistem treba da bude takav da nam omogući da možemo da ih dovedemo na vlast, i da možemo da ih šutnemo sa vlasti u svakom trenutku. To podrazumeva jačanje nezavisnih medija, glavne medije u državnom vlasništvu i njihovo odvajanje od uticaja vlasti, jačanje institucija, jačanje nezavisnog sudstva i najvažnije – prebacivanje kontrole nad izborima u nadležnost nezavisnih sudskih organa.

Da Vas podsetimo:  Put dug četiri meseca

Iz tog razloga su ovi, najneregularniji izbori u novijoj istoriji srpske demokratije, od neprocenjive važnosti jer se na njima odlučuje o našoj budućnosti. Ako dozvolimo da Vođa, koji je na upravo proteklim izborima, po svim procenama pokrao između 10-20% glasova, materijalizuje svoju krađu uspostavljanjem apsolutne većine u skupštini, nada da Srbija može da postane normalna, civilizovana, suverena i prosperitetna država biće ubijena za dugi niz godina. Vođa se sprema da, uz podršku talibanskog vojvode koji ga „suptilno“ podržava, uništi i ono malo što je preostalo od nezavisnih institucija u Srbiji, i da sve podredi učvršćivanju svoje strahovlade u Srbiji na dugi rok. Cena koju moramo da platimo da do toga ne dođe, danas je daleko manja, nego dugoročna cena koju ćemo plaćati ako dozvolimo da ova izborna krađa bude legalizovana i preko nje pređemo ćutke.

______________

* Iz komentara Kosovke Devojke na NSPM-u

Aleksandar Mihajlović

Srpska Akcija

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime