Kraj države

0
733

Članica Saveta za borbu protiv korupcije, gđa Miroslava Milenović, gostujući u večerašnjem Presingu na TV N1, na završetku emisije bila je upitana od voditelja g.Jugoslava Ćosića , da li je zabrinuta za svoju bezbednost ? Odgovor je bio citiram…“ Ja sam izašla u javnost da bi zaštitila svoju bezbednost kada sam videla da ne mogu da me zaštite oni sa kojima radim, specijalno tužilaštvo i policija „!!!

epa02647495A street sign marks the end of the road in California, USA.Ovaj odgovor „ledi krv u žilama“, dakle članicu Saveta Vlade Srbije ne mogu da zaštite Specijalno tužilaštvo i policija. Gđa Milenović inače radi i kao računovodstveni forenzičar kao savetnik spec. tužilaštva i SBPOK-a, pa otuda ovaj njen zaključak nameće na razmišljanje i pitanje, da li je Srbija postala i formalno mafijaška država?

Šta je ostalo za obične građane?

Gospođa Miroslava Milenović je još jedan izuzetak među uplašenim građanima koja ima hrabrosti da govori javno ono što misli. Njen slučaj je veoma poučan jer je fizički napad kod nje izazazvao kontra reakciju koju organizatori napada nisu očekivali. Ministar policije i Ministar spoljnih poslova danas već napadaju gđu Milenović jer „koristi napad na sebe da bi napala Vladu Srbije.„ Fašizacija srpskog društva svakim danom deluje sve više u širinu. Juče je uhapšen profesor Fejgelj iz Novog Sada zbog verbalnog delikta. Vlast više nije u stanju da sluša kritičku reč.

Nažalost, nakon godinu dana od velikog protesta advokata kojim su advokati dobili veliku važnost i respekt u Srbiji, advokatura je danas saterana u mišiju rupu. U vezi slučaja gđe Milenović, komore ćute kao zalivene na našu veliku sramotu.

Zar je i advokatima toliko malo stalo do slobode? Zar je moguće da je i kod advokata kukavičluk jedna od glavnih osobina?

Da Vas podsetimo:  Protest zbog zagađenja: Da li se nadležni kriju u magli

Gospođa Milenović je rekla zaista mnogo o radu Saveta. Pored ostalog, direktno je dovela u sumnju ponašanje tada PPV-a u vezi sa trošenjem budžetskog novca za marketinške usluge. Takođe, obznanila je da postoji sumnja da je TV PINK deo svojih velikih poreskih dugova platio državnim novcem koji mu je dat na ime „podsticaja izvoza“. Milenovićka se zapitala koji je to izvozni posao radio PINK, mi to nismo uspeli da utvrdimo.

Gđa Milenović napadnuta je zbog rada na izveštajima Saveta u vezi DIPOS-a i stanja u medijima. Ona je državni činovnik, čiji je posao da vodi računa o tome kako se predstavnici izvršne vlasti staraju o državnom novcu, imovini i javnom interesu uopšte. Ona radi samo u korist građana Srbije, i nema gotovo nikakvu podršku. Javno se brani da bi sprečila da joj se ne desi nešto ozbiljnije. Od specijalnog tužilaštva i SBPOK-a je digla ruke. To bi moglo da nas navede na zaključak da ovde više nema države. Moraćemo sami da se branimo ukoliko ne želimo da pristanemo da to da budemo robovi.

Danas me je sramota što sam advokat!

Adv. Vladimir M. Gajić

boljaadvokatura.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime