Kraj politike: Ivanić se vraća na fakultet

2
335

Nakon poraza na izborima za člana predsjedništva iz Republike Srpske, Mladen Ivanić vraća se akademskom radu na Ekonomskom fakultetu u Banjoj Luci.

Počasni predsjednik PDP povlačenjem sa čela partije još prije izbora je napravio odstupnicu iz aktivnog bavljenja politikom. A danas je objavljena odluka komisije kojom je izabran u zvanje vanrednog profesora na Ekonomskom fakultetu u Banjoj Luci. Prema podacima, konkurs je objavljen objavljen 16. juna ove godine za užu naučnu oblast Teorijska ekonomija. Ivanić je bio jedini kandidat. Osvojio je ukupno 69 bodova, od toga 42 na osnovu naučne djelatnosti (na osnovu 7 naučnih radova objavljenih nakon poslednjeg izbora u zvanje), 3 na osnovu stručne djelatnosti, 16 na osnovu obrazovne djelatnosti (4 mentorstva) te 8 bodova na osnovu nastavničke sposobnosti.

Odlazeći član predsjedništva BiH vraća se na fakultet u kojem je i 1985. uveden u zvanje asistenta, a potom i docenta, te vanrednog i redovnog profesora. Kao predavač je bio zaposlen i na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, Ekonomskom fakultetu u Srpskom Sarajevu, te Fakultetu društvenih nauka u Glazgovu.

Bio je najmlađi član predsjedništva BiH (1988-1991), predsjednik vlade Republike Srpske od 2001. do 2003., ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara BiH (2003-2006), potom delegat u Domu naroda PSBiH u dva mandata, do 2014. kada postaje srpski član predsjedništva.

Izvor: frontal.rs

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime