KRIK: Nalaz grafologa se krije od javnosti

0
774

2015-12-02_103605Gradonačelnik Beograda Siniša Mali danas nije želeo da dostavi javnosti nalaz bugarskog grafologa koji je utvrdio da je njegov potpis na jednom od bugarskih dokumenata falsifikovan. Agencija za borbu protiv korupcije, kojoj je Mali priložio ovaj dokument, takođe nije želela da ga učini dostupnim.

KRIK smatra da, s obzirom na značaj priče o 24 stana i interesovanja javnosti, ovaj dokument mora biti obelodanjen.

Podsećamo da su sva dokumenta koja je KRIK objavio uz priču originali iz bugarskog poslovnog registra. Prema tamošnjem registru Siniša Mali se i dalje vodi kao direktor ofšor firmi s Devičanskih ostrva koje su kupile stanove.

KRIK ističe da Siniša Mali nije odgovorio na ključno pitanje – za koga je kupio luksuzne nekretnine u Bugarskoj. S obzirom da je to radio dok je bio savetnik Aleksandra Vučića, tada prvog potpredsednika vlade, i vodio značajne projekte za državu, poput „Beograda na vodi“ i privatizacije nacionalne avio-kompanije JAT, dužan je da javnosti kaže čije interese je zastupao sem državnih.

U svom prvom obraćanju javnosti pre skoro dva meseca gradonačelnik je potvrdio da je krajem 2012. kupio stanove, ali nije hteo da otkrije ko je misteriozni klijent. Negirao je svoje učešće u trgovini nekretninama nakon 2012. godine.

KRIK smatra da je neophodno da se u ovaj slučaj, osim Agencije za borbu protiv korupcije, uključe tužilaštvo i Uprava za sprečavanje pranja novca kako bi se on ispitao do kraja.

krik.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime