Lekari u Ćupriji 29 meseci bez plata

0
775

zdravstvo-u-raspadu-29-meseci-bez-plate-563x353Umesto da se fotografiše Lončar bolje da se pozabavi stanjem u zdravstvu!

Lekari bez zdravstvene zaštite i plata u ćuprijskom Domu zdravlja započeli su štrajk. Ova zdravstvena ustanova, čiji je račun blokiran već pola godine, mesečno prihoduje oko pola miliona dinara, a samo za plate neugovorenih radnika svakog meseca dug raste za još pet miliona.

Problem je i višak radnika, a manjak određenih kadrova, a bez pomoći opštine i ministarstva, rešenje, kažu, nije moguće.

U Dom zdravlja u Ćupriji nisu stigle očekivane dobre vesti iz ministarstva zdravlja. Iako su očekivali, posle štrajka upozorenja ovde se ništa nije promenilo. Jedino raste broj dana koliko nemaju zdravstvene knjižice i koliko im kasne plate.

Raste i prašina na neregistrovanom automobilu i nezadovoljstvo zaposlenih, koji su više od dve godine bez plate.

“Nije u redu što ovo radi država. Treba da vidi šta želi, kako da narod preživi. U ratu vadiš zub ispod šatora, jedeš na kazan… a ovo. Šta ja da jedem dve godine?”, kaže stomatolog Moma Kostić.

Na posao dolaze, ali je čekaonica na odeljenju stomatologije prazna.
“Ovaj hodnik je prazan jer ljudi nemaju pare. Pitaju pošto je i ne dođu”, kaže Kostić.

Kod lekara opšte prakse nije prazno. Dolaze na pregled, kontrolu, terapiju, da zakažu kod svog lekara, ali se primaju samo hitni slučajevi. I medicinsko osoblje i pacijenti su nezadovoljni – razmatraju ko je u ovoj situaciji više ugrožen, a direktorka kaže da je rešenje na drugoj adresi.

“S obzirom da nam je račun blokiran, sredstva iz Fonda nam ne prebacuju, ne možemo da plaćamo dobavljačima, to nam dodatno usložnjava uslove rada”, objašnjava direktorka Doma zdravlja Mirjana Miletić.

N1

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime