Sastojci:
5-6 pilećih bataka
70 grama maslaca
400 grama pečuraka
2 dl punomasnog kisele pavlake
2 dl vina
biber
so
kašičica mlevene paprike
manji crni luk
lovorov list
kašika skrobnog brašna
Priprema:
Batke posolite i pobiberite.
Pečurke očistite pa ih naseckajte na kriške ili manje polovine.
Luk očistite i sitno iseckajte.
U posudi za pečenje ili dubljem tiganju zagrejte maslac.
Prepržite na njemu batke sa svih strana dok ne dobiju koricu.
Izvadite ih iz posude i stavite na toplo mesto.
Dodajte još malo maslinovog ulja, luk i pečurke.
Kratko sve prodinstajte i vratite meso u posudu.
Ulijte dl vina, poklopite posudu i dinstajte na laganoj vatri dok meso ne omekša, oko 30 minuta.
U ostatku vina razmutite brašno i mlevenu crvenu papriku.
Ulijte u posudu, promešajte, dodajte pavlaku i po potrebi još posolite i pobiberite.
Kuvajte sve još 10 minuta dok se sos ne zgusne.