Lokalni mediji kao na rasprodaji: Ko da manje

0
704

490x370_online-medijiNastavljaju se prodaje lokalnih medija po Srbiji i ako se izuzme pomalo neverovatan primer Radio Šida, koji je kupljen po 76 puta većoj ceni od početne, velika većina transakcija obavlja se shodno očekivanjima.

U odnosu na prvobitno procenjene vrednosti, novi vlasnici po pravilu ujedno su i jedini ponuđači, pa do informativnih kuća najrazličitijeg spektra dolaze bez nekih ozbiljnijih povećavanja cene.

Iako je svaki lokalni medij priča za sebe, bremenita svakovrsnim sudbinama kako firme, tako i zaposlenih, primetni su i trendovi regionalnog ukrupnjavanja.

Jer, Radoica Milosavljević iz grada na Rasini pored RTV Pančevo, RTV Kruševac i RTV Kragujevac od juče je postao vlasnik i JP Televizija Požega.

Kako je saopšteno iz Agencije za privatizaciju, početna cena za stopostotno vlasništvo kapitala koji je opština iz Zlatiborskog okruga imala u lokalnoj TV iznosila je 38.883 evra, a Milosavljeviću je kao jedinom učesniku u postupku prodato za 39.000.

Sa proglašenim kupcem, Agencija će zaključiti ugovor o prodaji kapitala, ali tek po dobijanju pozitivnih mišljenja Ministarstva finansija – Uprave za sprečavanje pranja novca, te Regulatornog tela za elektronske medije…

Novog vlasnika dobilo je i Javno preduzeće za informisanje „Šumadija“ iz Aranđelovca, koje je Saši Jankoviću iz grada pod Bukuljom prodato za 34.000 evra.

Na konkurs su za kupovinu ove RTV stigle su dve ponude, a početna cena iznosila je 31.380.

U javnom nadmetanju, Janković izgleda i nije morao mnogo da se trudi, pa je i on stekao status takozvanog uslovnog kupca dok ne stignu saglasnosti već pomenutih institucija, kao u primeru iz Požege…
Čovek iz lokala pazario je i Javno preduzeće Informativni press centar u Vladičinom Hanu, u okviru kojeg posluje i tamošnji Radio Han.

Novi vlasnik je Miloš Dinić, vlasnik fotografske radnje „Foto Čale“.

Da Vas podsetimo:  Nema procene isplativosti Telekomove kupovine Kopernikusa, vidljiva samo dugovanja

Agencija za privatizaciju kapital ovog JP ponudila je na aukciji, po početnoj ceni od oko 8.225 evra, u dinarskoj protiv vrednosti, a prodato je za oko 8.230 jedinom validnom ponuđaču.

Dinić zasad do zvaničnog potpisivanja ugovora i preuzimanja JP IPC ne želi da govori o planovima za radio, baš kao što je nepoznanica i šta će biti sa šestoro stalno i dvoje zaposlenih na određeno vreme…

Sinos

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime