Majke u zatvor zbog nevakcinisanja dece?!

6
1619

Neustavan zakon po kome su roditelji u prekršaju zbog nevakcinisanja vlastite dece, ovih dana prelazi u drugu fazu –fazu terora. Naime, zbog nemogućenosti da plate novčane kazne, očevi i majke u Srbiji su primorani da ih “odleže” u zatvoru. O svojim iskustvima govore na stranici udruženja:Vakcine INFO

Roditelji će u zatvor, ali zdravljem svoje dece trgovati, neće!

Verujte, ja nemam drugih mogućnosti, ako i platim prvu kaznu, čekaju me još tri. Znači ukupno četiri kazne po 15 000 dinara, to je 60 000 dinara, to nema šanse da platim. Zato ću da odem u zatvor, samo da sačuvam decu!„ – odlučan je Miroslav Tešić iz Brezjaka, otac dva dečaka i jedne devojčice, koji je na FB objavio svoju “Presudu”.

Maja Milodanović iz Subotice, objasnila je da Miroslav nije prvi slučaj sa ovakvim epilogom. I sama je u oktobru 2016.god dobila presudu preinačavanja novčane kazne u zatvorsku: “Tri puta su dolazili na kućnu adresu da me hapse, ali s obzirom da sama živim sa sinom i da sam samohrana majka nisu mogli ništa… Treći put kad su bili rekli su da se ne zezam nego da platim jer je moguće da će sledeći put doći sa socijalnom službom i da će dete tih 20 dana biti u socijalnom domu, a to nikako nisam mogla da dozvolim pa sam platila u ratama. Ali da nije takva situacija i da moj sin ima još nekoga sem mene, ja bih 100% otišla u zatvor…”

Dušici Arnautović iz Loznice pristigla je ovih dana zatvorska kazna u trajanju od 15 dana.

Bravo, Srbijo, umesto puteva i fabrika, zidaćeš “specijalne” zatvore za roditelje!

Da je “zakon” o prisilnoj vakcinaciji dece apsolutno kontraproduktivan, dokazuju upravo ovakvi primeri roditelja, koji su zarad odluke da zaštite decu od mogućih negativnih posledica vakcinacije spremni da “dug društvu” oduže u zatvoru, koliko bude trebalo i sve to o trošku države i poreskih obveznika: “Da li je neophodno podsetiti da je roditeljstvo starije od države i njenih zakona i da za sve što je očigledno dobro i zdravo za našu decu nije potrebno vršiti nikakvu zakonsku prisilu. Više od svega, nama je njihovo zdravlje najpreče i zato ćemo i ubuduće samostalno i savesno o tome odlučivati. Ako zbog toga moramo u zatvor, ne marimo, najvažnije je da su nam deca zdrava, a savest mirna“, objasnio je Milivoj Mrdaković, otac troje dece, iz udruženja „Građanska inicijativa za neobaveznu vakcinaciju“.

Nikada u Srbiji kazne i represije neće biti način da roditelji dovedu svoju decu u „red“ za vakcinisanje. Efekat i svrha kažnjavanja se silom ne postižu, samo se rađa veći otpor i nepoverenje građana prema vakcinaciji. Ukoliko se po hitnom postupku ovaj neustavni zakon ne promeni, uskoro će u Srbiji morati da se grade novi zatvori za desetine hiljada roditelja kod kojih kazne, ucene i medijska zastrašivanja – ne prolaze.
Za EDUKACIJU i SLOBODU IZBORA!

Priredila: Dragana Baša,
UG “Građanska inicijativa za neobaveznu vakcinaciju”

SAOPŠTENJE:

U momentu kada Vrhovni sud Evropske Unije donosi presudu kojom potvrđuje da vakcine izazivaju bolesti, u Republici Srbiji kreće agresivna kampanja protiv roditelja koji su opravdano zabrinuti za zdravlje svoje dece, imajući pre svega u vidu navedenu presudu najviše sudske instance u Evropi.

Iako zvanično živimo u demokratskoj državi, ili se makar formalno tako predstavljamo, a nezavisno sudstvo je osnova svakog demokratskog društva, u slučaju roditelja koji ne vakcinišu svoju decu to očigledno nije tako…

Naime, pre izvesnog vremena jedan roditelj (poput većine koja ne vakciniše decu) dobio je prekršajnu prijavu (obzirom da su „narodni“ poslanici izglasali zakon po kome se nevakcinisanje dece tretira kao prekršaj) i izašao pred prekršajnog sudiju (inače predsednicu jedog prekršajnog suda na severu Vojvodine) da po zakonu odgovora. Sudija, umesto da bude nezavisna kao „Justicija“ koja drži mač i vagu, verbalno je „napala“ okrivljenog zato što ne vakciniše svoje dvoje dece. Tom prilkom je naglasila da poseduje spisak imena 15-oro nevakcinisane dece u toj opštini i da će se kao član „lokalnog tima za suzbijanje nevakcinacije“ potruditi da iskoreni ovu „pojavu“ na svom terenu?! Podsećamo, pričamo o sudiji (predsednici prekršajnog suda), po zakonu nezavisnom i nepristrasnom, koji ovako govori okrivljenom pre nego isti namerava da izloži svoju odbranu.

Nadalje treba spomenuti i „nezavisnu“ i nepristrasnu institicuju „zaštitnika građana“. Roditelji dece koja nisu vakcinisana nailaze na diskriminaciju po svim nivoima: zabrana upisa u vrtić, školu; uskraćivanje prava na zdravstvenu zaštitu; javno „etiketiranje“ njihovog vakcinalnog statusa (čime se krši Zakon o zaštiti podataka o ličnosti) itd. Posebno zabrinjava što Zaštitnik građana na njihove prijave uopšte ne reaguje, što nas navodi na zaključak da kancelarija Ombudsmana očigledno vodi brigu samo o vakcinisanim građanima…?!

Preostao nam je još samo Ustavni sud koga tri godine čekamo da odluči da li je u skladu sa Ustavom RS da vakcinacija bude obavezna ili ne, obzirom da u 18 od 28 članica EU roditelji imaju slobodu izbora. Uzdamo se konačno u nezavisan rad sudija Ustavnog suda i da na njih niko ne vrši pritisak te da će i njihova odluka biti nepristrasna.

U suprotnom, svoja prava da slobodno odlučujemo o vakcinisanju, potražićemo na Evropskom sudu, istom onom koji je nedavno doneo presudu koja potvrđuje da vakcine izazivaju bolesti.

Dragana Baša, UG “Građanska inicijativa za neobaveznu vakcinaciju”

MEĐUNARODNI ZAKON NE DOZVOLJAVA PRISILNU VAKCINACIJU! – VIDEO

facebookreporter.org

6 KOMENTARA

 1. Уставни суд је постао напредњачка партијска филијала (именовали су 9 од 15 судија, а већина остатка је жути прелетачки кадар). Нема шансе да они иду против ове друге напредњачке филијале, која носи службено име “скупштина Србије”. Али није на одмет прочитати шта је председница уставног суда препоручила родитељима:

  https://hr-hr.facebook.com/PromjeniteSvojuSvijest/posts/736901583098148:0

  • Из овог је јасно да су једини који треба да иду у затвор скупштински посланици који су гласали за противзакониту и противуставну одредбу. Да уставни суд ради свој посао, она би већ давно била оборена. Еј, Србијо, шта ти раде. Спустили су народ на ниво стоке, а он ни да заблеји……

   • e vlado ova ti je dobra.upravo tako,da odgovaraju krivično oni koji su to izglasali,a kosi se sa međunarodnim pravom.e tu leži zec.zbog toga se i za skupštinu i biraju naj gluplji.oni će biti glasačka mašina a primaće dobre plate.sad će oni da odugovlače sa suđenjem,doa bi što kasnije ljudi tužili državu međunarodnom sudu.to isto su radili i prethodni,pa sada svaki dan stižu presudfe državi a ovi sada kažu,to su krivi prethodni,a za njih će tek stići.a oni kažu,vi ste nas izabrali,pa mi u vaše ime odlučujemo,ko je kriv,pa naravno narod koji ih je i doveo na vlast.naravoučenije,ne izlazite na ove namewštene komunističke izbore,jer uvek glasate njihove,još se ne nazire ni jedna normalna stranka,kojoj bi normalni verovali.sve deca i unuci komunista,kao da su im to dali u nasleđe.u normalnoj državi bi tita i njegove za 24 h izbacili iz srbije,a ova komunistička deca na vlasti još ga i citiraju,pa šta ko od njih očekuje pametno.nemojmo da zaboravimo većinu lekara koja je zaboravila zakletvu u odnosu na pare,jer im danas niko ništa ne veruje,e to je stvarno strašno.eto dokle je otišla komunistička prevara.

  • Hm,hmm..peticija,da zahteva,da decji lekar izda pismenu potvrdu,da je vakcina ne skodjiva,pa je tek posle,moguce voditi postupak protiv roditelja.

   • Da su vakcine doista neskodljive nebi trazili potpis roditelja da zastite sebe. Svi koji su potpisali zakon o obaveznom vakcinisanju u corku a majke neka same odluce dali ce ili ne vakcinisati decu. Ovo je nasilje nad maloletnim bicima i nasilno ubacivanje klica zaraznih bolestina u organizam.
    Hipokrat se u grobu prevrce gledajuci medicinu 21 veka.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime