Mitru potrebno 2.300 evra za operaciju

0
774

Mitar-ComicSamohrana majka Slađana Čomić iz Siriga ne može da skupi 2.300 evra za operaciju sina Mitra. Dečak boluje od cerebralne paralize, a mogli bi da mu pomognu ruski lekari koji dolaze u Ćupriju.

U želji da mu koliko – toliko poboljša zdravstveno stanje, nameravala je da ga pošalje u banju, ali u novosadskom Centru za socijalni rad to nisu dozvolili i umesto toga su joj predložili da sina ostavi u nekom od domova.

– To sam odlučno odbila, jer je Mitar moj jedinac. Bog mi ga je dao i boriću se za njegovo zdravlje do kraja života – kaže Slađana Čomić.

APEL

Mitar je izuzetno pametno dete i njegovoj majci je potrebna pomoć društva da se izbori sa svakodnevnim problemima. Svake pete godine dečak ima pravo na nova kolica, ali dobija ona koja su teška i nepraktična.

– Svaki dinar mi je potreban. Samo za kolica platila sam 700 evra. To je samo jedan od troškova. Mesečno za lekove i terapije potrošim 40.000 dinara – priča Slađana Čomić.

Osim toga, svakih šest meseci Mitar mora da primi po dve injekcije ua sprečavanje grčenja mišića i skraćenje tetiva. Svaka injekcija košta 3500 evra.

Početna

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime