Maneštra recept za Istarsko jelo sa povrćem

0
891
Foto: YouTube Screenshot

Ovo jelo se kuva i sprema u Istri. Može se kombinovati na razne načine, uz dodatak suvih rebara i suvog mesa kao i mnogo povrća. Ovoga puta predstavljamo posnu varijantu na Bakin način.

Potrebno je:

2 konzerve gotovog pasulja
150 g kuvanog kukuruza
1 veći krompir
1 veći crveni luk
2 paprike sveže
2 šargarepe
malo korena celera
malo karfiola
1 mali paradajz
1 kašičica crvene slatke mlevene paprike
biber, so
2 čena belog luka
ulje
peršunov list

Priprema:

Iseckati luk, papriku, šargarepu, celer, ako imate karfiol cvetove i sve dobro prodinstati na ulju da omekša. Dodati crvenu papriku, biber, sečen na kockice krompir, celer, kuvan pasulj i kukuruz.

Sve dobro izmešati, dodati vodu da ogrezne i kuvati oko 15 min da se krompir skuva i povrće još malo skuva.

Dodati so, seckan beli luk i peršunov list. Posle minut isključiti. Ručak je gotov.

Izvor: Vaseljenske

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime