Marioneta apsolutista

1
899

vucic-lopov„MMF bi nam dozvolio da više povećamo plate i penzije nego što sam mislio, ali ja to neću. Eto, neću”, Ko to osim marionetskog diktatora može tako lično da donosi odluke, u rasponu koji mu dozvoli strana vlast? Niko, odluke se donose na vladi, ili eventualno Predsednik države donese ukaz (o dodeli ordena) ali samo osoba koja je po nekoj kazni na mestu predsednika vlade Srbije, samo onaj koji ukazuje na prirodu svoje psihe: „Ovo niko normalan ko se bavi politikom u Srbiji ne bi rekao, ali evo ja sam rekao…” može tako nešto da izjavi.

Zaista niko normalan, ne bavio se ili se bavio politikom, što znači vođenjem političke zajednice, tj. države, ne bi to rekao. Ali, s uma šedši, koji se bavi politikom, bi rekao i govori.

Svakako, objasnio je kako će on sredstva koje ima na raspolaganju da uloži u razvoj i u zapošljavanje mladih. Međutim, odmah posle ove vesti o postojanju izvesnog viška, narodu je javljeno sledeće:

„Evropska banka za obnovu i razvoj odobrila je Elektroprivredi Srbije zajam od 200 miliona evra, a ugovor o tom kreditu je potpisan danas, saopšteno je iz EBRD.”

Dakle, s obzirom da nam ‘ide tako dobro da nas je prosto sramota’ Srbija (navodno) ima novca, marioneta apsolutista ne želi da vrati deo penzija i plata koje je smanjio, a zemlja se dodatno zadužuje!

To je ta perverzna logika koju samo stanje izmenjene svesti može da shvati.

Da ne kažemo da su sve njegove izjave takve, pomahnitale i zagledane u neku bolju budućnost u 2014-oj pa u boljoj 2015-oj, 2016-oj… Ona doista može biti bolja ako mi pogledamo u sebe, odgurnemo se od rijalitija koji zamagljuju stvarnost i krenemo da radimo na budućnosti. Na budućnosti bez Vučića sa izmenjenom svesti, bez Predsednika države koji je stekao diplome na njemu nepoznatom smeru, bez privatizacionog Malog, ministra policije koji brzometno doktorira dok rukovodi radom Skupštine, i ostalih vazduplohova, sineopsisa i ostalih izmena svesti i reči. Tada budućnost stvarno može biti bolja.

Da Vas podsetimo:  Ubijeni pre rođenja

Slobodan Janković

srpskikulturniklub.com

1 KOMENTAR

  1. Dragi gospodine Jankoviću,
    ne čudite se više ničemu, ovaj tip je odavno „odlepio“ i postao slučaj za psihijatriju. OK što je ON prolupao, ali me čudi da je uz njega „prosvirao“ i ceo srpski narod! Niko da organizuje masovne proteste na nekom od beogradskihg trgova i obolelog smesti gde mu je mesto- na psihijatriju. Ovako, rasturiće nam Srbiju, nas oterati u glad i bedu! Možda nam je najpametnije, ako već ne znamo da organizujemo otpor, da poput Sirijaca, Iračana i Avganistanaca, krenemo u masovnu seobu svekolikog naroda. Ako primaju njih, možda će EU primiti i nas? Treba nam samo još neki Čarnojević da nas povede u bežaniju, kada ne umemo da se odupremo tiraniji jednog čoveka. Doduše, bio je jedan sličan njemu i u Nemačkoj, i dobro znamo kako je uništio svoj narod a uz njega i pola Evrope. Hoće li i ovaj naš završiti kao taj, rodom iz mestašca Braunau na reci In?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime