Marko Milošević i dugi „izdajnici“ protestuju u Zagrebu

0
729

01.02.2016., Zagreb - Na Trgu svetog Marka odrzan je prosvjed izdajnika u organizaciji Radnicke fronte. Photo: Anto Magzan/PIXSELL

screenshot-www-index-hr-2016-02-02-04-55-18
2016-02-02_045655

Naravno, ovde nije reč o Marku Miloševiću, sinu bivšeg srpskog predsednika Slobodana Miloševića. To je neki drugi Milošević, član izvesne „Radničke fronte“ u Hrvatskoj. Da li je tu reč o Srbinu, bivšem Srbinu ili novokomponovanom Hrvatu, nama nije toliko važno, iako Hrvatima (posebno onom velikom broju koji se još seća svog srpskog porekla) sigurno jeste.

Preko hiljadu ljudi okupilo se sinoć u Zagrebu da iskaže svoj protest protiv narastanja fašističkih ideja i povratka Hrvatske onoj državi „koju su nasledili“ iz Drugog svetskog rata, a koja se kao satelit Hitlerove Nemačke formalno nazivala „nezavisnom državom Hrvata“ (NDH). I tamo je, izgleda, kao i u Srbiji i u drugim „državama“ bivše SFRJ, dogorelo do nokata. Narod počinje da primećuje da ih vlast gura u fašizam, pokušavajući da skrenu temu sa gorućih ekonomskih problema. Za razliku od Srbije, koja je još uvek u dubokom „zimskom“ snu, Hrvatska se, možda, lagano budi.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime