„Matriks 2“ u režiji Tonija Blera

4
1923

Srpska vlast, koja i nije istinska vlast, već puki izvršilac stranih interesa, više i ne krije da su obične lutke koje zapad „oživljava“ koncima.  Izjava Ivice Dačića da zna „da neke zapadne sile prisluškuju razgovore državnog vrha Srbije“, ali da to njega uopšte ne brine, pokazuje u kakvo su se kolo upleli srpski političari. Naime, ministar inostranih poslova Srbije svemu tome nonšalantno dodaje, kako ga to „nimalo ne uznemirava, jer ova vlast nema šta da krije od naroda“. Prosto je neshvatljivo da srpski mediji uopšte ne komentarišu niti postavljaju potpitanja na ovakvu Dačićevu kontradiktornu i nekoherentnu izjavu. Kako je moguće da se ne primeti da u datom kontekstu „narod“ nema nikakve veze sa špijunažom.

Još jednom: Dačić izjavljuje da ga uopšte ne brine što zapadne sile znaju sve o onome što preduzima ili što će preduzeti srpska vlast, jer, eto, pobogu, srpska vlast nema šta da krije od naroda.

Da bi stvar bila totalno iščašena, u svom kazivanju za Srpski telegraf, na kraju srpski šef diplomatije dodaje, „da je špijuniranje veliki i ozbiljan problem, kojim službe bezbednosti treba ozbiljno da se pozabave„. E sad, da li Ivicu Dačića brine ili ne brine to što strane agenture vršljaju po Srbiji i što unapred znaju svaki potez srpskih vlasti, ostaje nejasno. On na početku svoje izjave za ST kaže da ga uopšte ne brine da li neko sluša ili ne sluša šta on i drugi čelnici u vrhu vlasti u Srbiji pričaju, jer on nema šta da krije od naroda. Ovde bi logično bilo da je Dačić rekao da ga prisluškivanje ne brine, pošto srpska vlast nema šta da krije od zapadnih sila. I to je, verovatno Ivica Dačić i hteo da kaže, ali se u poslednjem trenutku ujeo za jezik (to bi i za ovakvu vlast bilo u ovom času previše), pa je onda pomenuo narod – odnosno, rekao je ono što mu je prvo palo na pamet. Otuda i takva nelogičnost njegovog početnog iskaza.

Jednostavno, jezik nekada hoće pravo, pa se tako desilo da se ministar spoljnih poslova nevoljno izlane i poruči javnosti da ga uopšte ne brine što srpski državni vrh prisluškuju zapadne službe, pošto srpska vlast, zapravo, nema šta da krije ni od zapada ni od zapadnih službi.

U stvarnosti, verovatno da je malo onih u Srbiji, koji iole prate srpsku političku scenu, kojima nije jasno da zapadne sile uopšte ne moraju da špijuniraju Srbiju. Oni za tim nemaju nikakvu potrebu. Zašto nemaju potrebu? Pa zato što su oni, u suštini, prava vlast u Srbiji. Oni su se infiltrirali u sve ključne poluge vlasti (u Vladi Srbije, u vojsci, policiji…) u Srbiji i nikakva značajnija odluka se bez njihove volje u srpskom državnom vrhu ne može doneti. Srpska vlast je samo transmisija koja prebacuje zupčanike i menja brzinu po volji „mašinovođe“. Zapravo, realni uticaj na političku klimu u Srbiji srpska vrhuška ima isto onoliko koliko ga ima i bilo koji građanin ove zemlje – to jeste – nikakav!

Da bi se to jasno razumelo i videlo, dovoljno je da se pogleda dugačak spisak zapadnih isluženih političara i diplomata koji su se parazitski uhlebili na račun građana Srbije, počev od Vlade Srbije, Predsedništva Srbije, Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova… Ili, da ih sve ovde ne nabrajamo, dovoljno je da pomenemo Tonija Blera, ratnog zločinca, koji je Srbe označio kao varvare i bio jedan od glavnih zagovornika bombardovanja Srbije. Što je još gore, taj zlotvor je pleo mrežu oko Srbije, stvarajući lažnu sliku o srpskom navodnom divljaštvu tokom 1998. i 1999. godine. To jeste, Bler je ubica koji je pobio na hiljade ljudi u Srbiji, uključujući i decu, uništio je srpsku infrastrukturu, industrijske objekte, porušio bolnice, škole, razrušio čitave gradske četvrti ubijajući nedužne civile.

I bukvalno, danas nakon gotovo dve decenije od kada je Toni Bler izvršio neoprostiv zločin nad Srbijom, on je glavni gubernator Srbije – on praktično vlada Srbijom. Navodno, njega je Vučić postavio za svog savetnika, ali, pravo stanje je obrnuto – Bler je instalirao Vučića kao svog poslušnika i marionetu u Srbiji. Uostalom, ko god još sumnja da je Zapad, zahvaljujući Bleru i drugim stranim „savetnicima“, došao u Srbiju sa najgorim i najzlotvornijim namerama, neka pogleda kako su Albanci u Prištini dočekali Blera 2010. i neka posluša šta je Bler rekao na tom velikom šiptarskom zboru. A između ostalog, čestitao im je „divnu Republiku Kosovo, koja je postala realnost“. Tada se tamo susreo i sa mladim Albancima, koji su iz zahvalnosti njemu dobili ime – Toni Bler.

Da bi se srpska javnost totalno zabunila, strani gospodari su izmislili špijunsku aferu „Matriks 2“, koju srpski keramički eksperti „uspešno i na vreme razotkrivaju i eleminišu“. Jedino što je u svemu ovde tačno, to je ovo zlokobno ime „špijunske afere“ (Matriks), jer Srbija i jeste postala područje neobičnog eksperimenta, u kojem će ceo jedan narod biti rastočen i atomiziran. Danas nema većeg neprijatelja Srba od Tonija Blera. On je i postavljen da vodi projekat totalnog razaranja i uništenja srpske države. Ukoliko to Srbi uskoro ne shvate, o Srbiji će se u bliskoj budućnosti pričati u stilu, bila jednom jedna zemlja

D. Gosteljski

4 KOMENTARA

 1. Čemu takav apodiktičan sud?
  Slučajeva kakav je ovaj kojeg pominjete u Srbije je evidentan na svim stranam i u svim oblastima života.
  Za funkcionisanje jedne države najodgovornija je Vlada, i predsednik države (koji je uzurpirao prava koja mu po Ustavu ne pripadaju).
  Ko upravlja Vladom Srbije, upravlja i ovom zemljom.
  Toni Bler je apsolutni gospodar Srbije. Ukucajte na Guglu „Toni Bler i vlada Srbije“ ili tako nešto slično, pa će vam se samo kazati.
  Blerova ekipa obučava srpske ministre, šta i kako treba da rade. Bler je savetnik, ili pre nadzornik, Aleksandru Vučiću – i otuda je jasno da iza svih spljnopolitičkih promašaja u poslednjih šest godina stoji Toni Bler, naravno i Zapad, koji ga instalirao.
  Vladajuća elita jeste korumpirana, tu ste u pravu, ali ona ne vlada ovom zemljom odavno.

 2. Najpre je kriv gazda, pa onda njegovi nameštenici. A nesporni gazda u Srbiji, uistinu, jeste Toni Bler – tu nema zbora. Toni Bler, Mekalister i njihova pR agencija upravljaju svim političkim aktivnostima u Srbiji, od predsedništva do vlade, a preko njih nadole. Zaboravili ste da su oni obučavali ministre u vladi Srbije? Srbi, izgleda, slabo pamte. https://www.kurir.rs/vesti/politika/1690475/bler-uci-srpske-ministre-prvo-predavanje-clanovima-vlade-u-beogradu
  https://www.kurir.rs/vesti/politika/1682930/danas-u-kuriru-zavodi-red-u-vladi-srbije-toni-bler-bi-da-skrati-jezike-nasim-ministrima-zorana-i-ivica-vec-negoduju

 3. „Danas nema većeg neprijatelja Srba od Tonija Blera.“

  Netačno!

  Evo jednog primera:
  Ovih dana je aktuelan „sluačaj Josifofski“ u kome ponovo preko medja saznajameo strašnu istinu da je savesni građanin Beograda, kao direktor Hitne pomoći više godina pokušavao da spreči kroz institucije sistema spregu krininalaca – lekara i privatnih pogrebnih preduzeća…
  Pravde nema, a svi znamo da je neće ni biti ni za Josifovskog ni za žrtve.

  Ko je za to kriv?
  Tomi Bler, građani Srbje, „elita“ koja nas vodi?

  Kriva je kvazi elita, koja ne ume ni bolje i više od onoga što je do sada radila…

  Najveći neprijatelji Srbije je monopol vladajuće korumirane „elite“ nad svim sferama života.
  Ovaj monopol traje u kontinuitetu od 20.10.1944. godine do danas.
  Kada budemo „stvorili“ novu elitu, koja se biti na višem civilizacijskom nivou, biće nam i bolje.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime