Medojević: Vučić i Dačić su pod Šarićevom kontrolom

0
1213

vucic i dacicČlan predsjedništva Demokratskog fronta tvrdi da su vlade Srbije i Crne Gore pod direktnim uticajem mafije

Član predsjedništva Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević optužio je premijera i prvog potpredsjednika Vlade Ivicu Dačića i Aleksandra Vučića da štite odbjeglog narkobosa Darka Šarića.

Medojević je optužio čelnike srpske vlade da su pod uticajem mafije i da su, uz čelnike crnogorskog režima, dio “balkanske konfederacije organizovanog kriminala”. Medojević je upozorio da iza “balkanske konfederacije” stoji kontroverzni bisnismen Stanko Subotić Cane.

„Promjena vlasti u Srbiji dovela je do obnavljanja uticaja balkanske mafije i to neposredno preko Dačića, kojeg je Šarić ucijenio. Skidanje sa Interpolove potjernice ključnog igrača za pranje novca i skrivanje kriminalnih profita, Stanka Subotića, najavilo je povratak uticaja mafije na vlast u Srbiji. Naglo otopljenje odnosa vlada Srbije i Crne Gore je posljedica obnavljanja uticaja te kriminalne organizacije. Vučić je više puta bučno najavljivao hapšenje Šarića u junu ove godine. Evo, stiže i septembar, a hapšenja nema. Vučić se ućutao“, kazao je Medojević za “Vijesti”.

Vučić je u maju za beogradske medije izjavio da se ozbiljno radi na hapšenju Šarića, pojašnjavajući da on ne može biti svjedok-saradnik u procesu protiv Nasera Keljmendija.

On je tada kazao da na slučaju Šarić rade sve srbijanske i mnoge strane službe. Ipak, Medojević tvrdi da beogradski režim ne želi pravu borbu protiv kriminala.

„Moje najveće razočarenje je Vučić, koji je pokazao nedostatak državničke hrabrosti i vizije i dopustio da mu mafija vodi Srbiju“.

Medojević tvrdi da je balkanska mreža organizovanog kriminala izrasla u moćnu organizaciju koja ima i jak politički uticaj na Balkanu. Ta organizacija je, kako tvrdi, “oprani novac” ulagala u ekonomiju balkanskih država, političke partije, korumpirala djelove bezbjednosnih sistema, policije, pravosuđa i osnivala medije.

Da Vas podsetimo:  "Oni su ljudi kao i mi"

Medojević je upozorio da je Crna Gora, zahvaljujući saradnji čelnika vlasti sa kriminalcima, postala prva država koja je direktno pod vlašću kriminalne organizacije.

„Balkanska konfederacija organizovanog kriminala u ovom trenutku drži u šaci Vlade Srbije, Crne Gore, Kosova i BiH““Nije nikakva slučajnost da su svi ključni bosovi ove organizacije podržavali crnogorsku vlast i bili bliski prijatelji sa vrhom režima i korupiranim djelovima bezbjednosnih službi. Od Brana Mićunovića, Subotića, Šarića, Safeta Kalića do Keljmendija”, kazao je Medojević.

Podsjećajući na akciju “Balkanski ratnik”, tokom koje 2009. godine u Urugvaju zaplijenjeno 2,17 tona kokaina, Medojević je kazao da je Američka agencija za borbu protiv narkotika (DEA) tu akciju pokrenula kako bi razbila veze balkanske sa ruskom mafijom.

On je podsjetio da su u akciju bili uključeni Bezbjedosno informativna agencija Srbije (BIA) i Miodrag Rakić, savjetnik tadašnjeg predsjednika Srbije Borisa Tadića.

Medojević navodi da DEA nije koristila usluge srpske policije niti bezbjednosnih službi u Crnoj Gori jer se, kako je kazao, u tim strukturama nalaze Šarićevi ljudi. On je rekao da je poseban značaj u borbi protiv kriminala, uz Tadića i Rakića, dala i tadašnja ministarka pravde Snežana Malović.

„Balkanska konfederacija organizovanog kriminala u ovom trenutku drži u šaci Vlade Srbije, Crne Gore, Kosova i BiH. Posredstvom medija sa nacionalnim frekvencijama, kao što je TV Pink, gomilom tabloida, plaćenih NVO, analitičara, ta organizacija permanetno blati i diskredituje svoje protivnike. Oni žele da vladaju Balkanom i da zaustave EU i NATO integracije“, tvrdi Medojević.

Mirović: Neko bi da nam pokvari odnose

Medojević je na svom Tviter nalogu juče napisao da je Vučić unutrašnje političko pitanje Crne Gore sve dok su mu “strateški partneri Milo Đukanović i Stanko Subotić”.

Da Vas podsetimo:  Odgovor na pitanja o Vučiću i Željku Mitroviću...

Potpredsjednik Srpske napredne stranke Igor Mirović kazao da je Medojević “sramota Crne Gore” i ocijenio da funkcioner DF želi da kvari dobre odnose između dvije države.

“Medojevićev cilj je da ubaci nekakve klipove u veoma dobre bratske i prijateljske odnose između Srbije i Crne Gore, koji u poslednjih nekoliko godina nikada nisu bili bolji”, kazao je Mirović portalu “Analitika”.

On je ocijenio da su Medojevićevi stavovi udarac za Crnu Goru i odnose sa susjedima. Mirović je rekao da Medojević pokušava da se postavi kao lider Crne Gore, navodeći da je jedan od čelnika Fronta “čestim moljakanjima spolja htio da proizvede političke sukobe u Crnoj Gori”.

„Medojević misli da tako i drugi, konkretno Vučić ili bilo ko od lidera SNS-a, kroz svoj materijalni interes želi i može poput njega da sve to čini“, rekao je Mirović.

Medojević, koji već nekoliko dana preko Tvitera vodi polemiku sa naprednjacima, kazao je da su Vučić i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić javno nagovarali Srbe u Crnoj Gori da uđu u koaliciju sa Đukanovićem, ocijenjujući to kao miješanje u unutrašnju politiku Crne Gore. On je napisao i da Đukanović danas ima jači uticaj u Srbiji nego ikad.

www.vijesti.me

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime