Međunarodni dan joge u Srbiji 17. juna

0
716

BEOGRAD – Ambasada Indije u Beogradu, u saradnji sa Vladom Srbije i kancelarijom Ujedinjenih nacija u Beogradu, obeležiće Međunarodni dan joge (IDY) u Srbiji u subotu 17. juna 2017. godine sa početkom u 8 časova na platou ispred spomenika Pobedniku na Kalemegdanu.

jogadeyProgram obeležavanja Međunarodog dana joge biće organizovan u skladu sa opštim joga protokolom koji su pripremili indijski joga stručnjaci, nakon čega će uslediti radionice i konsultacije na temu joge, ajurvede i homeopatije u prostorijama Skupštine Grada Beograda. Zainteresovani učesnici imaće priliku da se u interakcijama sa praktičarima joge, ajurvede i homeopatije upoznaju sa prednostima ovih vidova tradicionalne medicine.
Ujedinjene nacije su Rezolucijom usvojenom na 69. Zasedanju Generalne skupštine 2014. godine proglasile 21. jun za Međunarodni dan joge (IDY).

U skladu sa ovom inicijativom, Vlada Indije je širom sveta na prikladan način obeležila Prvi Međunarodni dan joge 21. juna 2015. godine.

Vlada Srbije je bila među 177 nacija koje su podržale Rezoluciju Indije u UN da se 21. jun proglasi Međunarodnim danom joge.

Ambasada Indije u Beogradu poziva sve joga organizacije da okupe pristalice joge i pridruže se obeležavaju Međunarodnog dana joge u Srbiji, u subotu 17. juna 2017. godine ispred spomenika Pobedniku na Kalemegdanu, sa početkom u 8 časova.

www.dobrevesti.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime