Mentalitet mraka

0
1078
Foto: in4s

Prenosimo ovaj tekst s crnogorskog portala in4s. Zar politička situacija u Crnoj Gori nije slična (ili identična) političkom mraku koji je zacario Srbijom?

______________

I ovonedeljna zbivanja na javnoj sceni nisu protekla bez nevjerovatnih ispada u koja je, naprosto, teško povjerovati, ali ovdašnja javnost ne bi bila provincijalna kakva (vaistinu) jeste, da ne obiluje tolikom količinom nebuloznog materijala koji nam se upravo uvijek donira sa tzv. mejnstrim adrese…

E, sad, ne znam jesi li i ti kojim slučajem blagovremeno obaviješten (putem crnogorskih „slobodnih medija“ koja su nuspojava čaršijskog čavrljanja kao što su udarna pesnica vladajuće partije) o tome da nam je Pravosudni sistem po profesionalnosti i svemu drugom barabar sa Pravosudnim sistemom Evrope, i to ne kaže niko drugi do Zoki Pažin, i kako bi pomenuti Pravosudni itd. bio održan na visini zadatka koji ne trpi nikakvu alternativu, javlja se prva skijašica, dakle, izvjesna Vesna M., i u svom stilu, što će reći kategorično i preko panja, ispaljuje izjavu kako se „Od sudnice neće praviti politički poligon“, jer, božemoj, država je uveliko ništa drugo do DPS kancelarija (ona na kraju hodnika), i, prema tome, mora se znati i poštovati neki red.

Budući da DPS nije partija naroda, jednako tome ova država nije duh slobodnog društva! Da, na djelu je rad postkumunističke mašinerije, te se otud opet u praksu uvodi batinanje na svakom ćošku, i zarad toga se nasilno kreira jedna atmosfera u kome je milicija bog i batina…

Dok, dakle, neki tamo Zoki Pažin, notorno bulazni kako je „naš“ Pravosudni sistem po svemu na nivou Evropskog, pitam se, šta se to, dođavola, događa sa narodnom milicijom, jer smo još jedared svjedoci (kao virtuelni konzumenti stvarnosti u egzilu) bahate demonstracije sile: panduri mlate mladiće koji ne pružaju otpor, ne vidjevši u čemu je, jebote, problem, tu su sa djevojkama i nakon fajronta čekaju prevoz doma. Nakon ovog incidenta, panduri su pušteni da se brane sa slobode, dok se neke od njihovih kolega solidarišu sa batinašima, za koje se još kuje naslov u stilu onih koji nam stižu iz totalitarnih sistema: „Novi snimci navodnog neprofesionalnog ponašanja policije.“ – (Obratimo pažnju na riječ navodno i neprofesionalno. Kafkijanski birokratizam. Strava! Zato „anarhisti“ Balši B., moram poručiti i ovo: Amerika je, između ostalog, prepoznata i kao „Veliki policajac!“ Možda se, baš toga radi, svaki slobodarski duh bori protiv tog eksperimentalnog i ništa manje ubilačkog sistema i poretka stvari kakav Amerika nameće ostatku svijeta. Uostalom, o tome nam govori Čomski.)

Da Vas podsetimo:  Gerontofobija

(Kako je u svemu ova država tek i samo navodno ono što o njoj deklamuju ovi s vrha, utuvimo: DPS nije partija naroda, niti je ovo država slobodnog društva. U međuvremenu, svaki građanin koji, ipak, ne misli tako, sve su prilike da zaslužuje da bude dobro iznogetan i sproveden u ZIKS. Ali, i to je jedna strana demokracije(!) koja nam stiže iz hiperracionalnog i visoko emancipovanog Zapada. Jeste, idilično uređenje putem umrežene kontrole i represivnog aparata sile.)

in4s.net (Sibin)

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime