Merkelovoj važniji interesi SAD-a nego Nemačke

0
664

sara_kneht_123

ZAMENIK šefa poslaničkog kluba Levih u Bundestagu – Sara Vagenkneht – oštro je kritikovala politiku Angele Merkel prema Rusiji i optužila je da je pri tom interese SAD digla iznad interesa nemačkog naroda.

„Gospođo Merkel, za vas postoji nešto što je važnije od interesa nemačkog biznisa. To su interesi američke vlade i američkog biznisa” – naglasila je Vagenkneht.

Odmah potom je dodala: „Vi ste, gospođo Merkel, u svom sidnejskom govoru strašno negodovali što i 25 godina nakon pada Berlinskog zida opstaju razmišljanja u kategorijama „sfera uticaja” koja brišu noge o međunarodno pravo. Tim povodom želim da vas pitam: gde vi, gospođo Merkel, uopšte živite?

Gde ste, uostalom, živeli tokom proteklih četvrt veka? Gde ste bili kada su SAD gazile međunarodno pravo u Iraku, da bi svoju sferu uticaja proširile i na iračku naftu? Gde ste bili kada je bombardovana Libija? Gde ste bili kada je naoružavana sirijska opozicija, uključujući i današnju Islamsku državu? Zar je sve to bilo u skladu sa međunarodnim pravom?”

Vagenkneht je kancelarki još – u istom tonu – direktno poručila:

„Vi ste saterali Nemačku u „novo izdanje” hladnog rata sa Rusijom, vodite besmisleni ekonomski rat koji nanosi štetu pre svega nemačkoj i evropskoj ekonomiji. Vi u Ukrajini sarađujete sa režimom u kojem policijom i službom bezbednosti rukovode dokazani nacisti. A nama je potrebna spoljna politika za koju će bezbednost i mir u Evropi biti važniji od instrukcija iz Vašingtona. Vratite se na diplomatski put, ukinite sankcije. Prestanite da se igrate vatrom!”

Završne reči Vagenknehtove bile su: „Vi ste doveli Evropu do novog hladnog rata jer niste imali petlje da se suprotstavite američkoj vladi. Građani Nemačke zazlužuju bolju politiku – politiku dobrosusedstva sa svima u Evropi”.

Da Vas podsetimo:  Narodni sirup za JAČANJE IMUNITETA

Fakti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime